Deze kleine badkamer is ingericht in een industriële retro stijl


We vinden kleine badkamers super leuk! Natuurlijk is een grote badkamer altijd fijn, maar het is super leuk om te zien hoe creatief mensen omgaan met de beperkte ruimte in een kleine badkamer. Je kunt niet alles erin kwijt, waardoor je keuzes moet maken. Wil je er een bad in kwijt of alleen een inloopdouche? Wil je dubbele wastafels of tóch liever iets meer ruimte? De kleine badkamer die we vandaag laten zien, is super mooi geworden. Kijk verder en raak geïnspireerd!

Deze kleine badkamer is ingericht in een industriële retro stijl

Glazen wanden en deuren

Het ontwerp van deze badkamer is gemaakt door ontwerper Eitan Cohen van het Isralisch interieur- en ontwerpbureau Studio ETN. Hij heeft een appartement ingericht van 85m2, gelegen in Tel Aviv. Het appartement is een volledige transformatie ondergaan. Er zijn heel veel vaste muren verwijderd, om de doorstroom van natuurlijke lichtinval mogelijk te maken. Daarbij zijn ook glazen wanden en deuren gebruikt om dit effect nog meer te vergroten.

Deze kleine badkamer is ingericht in een industriële retro stijl

Het appartement is ingericht met een ruime open en lichte woonkamer met een stoere open keuken met eiland. Daarnaast was de wens om twee slaapkamers te creëren, met een master bedroom en een kinderkamer. Hierdoor is de badkamer relatief klein geworden.

De ontwerper heeft een eenvoudige en praktische indeling gemaakt. Links vind een ruime inloopdouche, die volledig afgeschermd is met een op maat gemaakt glazen wand en bijbehorende glazen deur. Naast de inloopdouche is de vrij grote badkamermeubel geplaatst. En helemaal aan de rechterkant is het toilet gemonteerd.

Stoere industriële retro stijl

Het ontwerp kenmerkt zich met een stoere industriële retro stijl. Het rauwe betonnen plafond is volledig in tact gelaten, die de badkamer een industriële uitstraling geeft. Daarbij zijn materialen en kleuren gebruikt met een retro stijl. De mooie tegels op de vloer bijvoorbeeld met een zwart witte ruitenpatroon. De muren zijn betegeld met eenvoudige witte wandtegels.En een hele stijlvolle groen kleurtint is gebruikt om een rand te verven aan de bovenkant van de muren. Deze groene kleurtint komt ook terug op de deuren van de badkamermeubel, gecombineerd met een gouden ladekastje.

Deze kleine badkamer is ingericht in een industriële retro stijl

Stoere zwarte accenten

Zwart speelt ook een belangrijke rol in dit badkamerontwerp. De volledige inloopdouche is betegeld met stoere zwarte tegels. Daarnaast vind je nog veel meer zwarte accenten in deze badkamer, ind e vorm van het stalen frame van de badkamermeubel, de brede zwarte wastafel daarbovenop, de dubbele zwarte inbouwkranen, de zwarte spiegel, het zwarte bedieningspaneel boven het toilet, en de zwarte handdoekenrek.

Bron: Studioetn.com | Fotograaf: Gideon Levin

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate