Dienbladen in huis


Dienbladen worden vooral in restaurants en café’s gebruikt, maar ook thuis kunnen dienbladen erg handig en leuk zijn. Het leuke is dat je een dienblad op verschillende manieren in huis gebruiken. Je kunt een dienblad gebruiken waarvoor het eigenlijk voor bedoeld is, dus het opdienen bijvoorbeeld kopjes koffie, thee, etc. Dit is vooral handig als je bezoek hebt. Maar er zijn nog veel meer leuke ideeën voor het gebruik van dienbladen in huis. Vandaag willen we de leukste inspiratie voorbeelden laten zien.

marmeren dienblad badkamer

Dienbladen heb je in heel veel verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Zo worden ronde dienbladen vaak anders gebruikt dan rechthoekige of vierkante dienbladen. Zilveren, gouden en bronzen dienbladen doen het al jaren heel goed. Wat op dit moment helemaal hot is, zijn marmeren dienbladen. Hieronder zie je een aantal mooie voorbeelden van hoe je ze op een leuke manier in huis kunt gebruiken. Shop hier voor een mooi dienblad!

Dienblad op tafel

Dienbladen worden regelmatig op tafel geplaatst. Dit kan op een salontafel, maar ook op een eettafel kan het erg leuk zijn. Je kunt er van alles op plaatsen. Denk aan leuke kaarsen, groene plantjes, leuke vazen met bloemen, de afstandsbediening en leesbril, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Door de spullen bij elkaar op een dienblad te plaatsen, ziet het er een stuk netter uit dan dat je het los op tafel zou plaatsen. Ook op een kast of zelfs op de bank zou dit mogelijk zijn. In de slaapkamer kan het bijvoorbeeld erg handig zijn voor je make-up.

rond houten dienblad pootjes
Rivièra maison rustic resort dienblad – hier verkrijgbaar.
stalen dienbladen
One world interiors industrial dienbladen – hier verkrijgbaar.
Deze mooie vtwonen dienbladen zijn hier verkrijgbaar.
dienblad make up
geometrisch dienblad op kast
rond dienblad salontafel
Een mooi rond dienblad voor op de salontafel – hier verkrijgbaar.

Dienblad aan de muur

Ben je op zoek naar een leuke en uniek vorm van wanddecoratie, anders dan normale fotolijsten, foto’s en prints? Dan zou je ook kunnen denken aan dienbladen. Dienbladen kan je namelijk ook op een hele leuke manier aan de muur hangen! Marokkaanse dienbladen in zilver, goud en brons zijn hier erg populair voor.

Marokkaans dienblad aan de muur

Dienblad op het aanrecht in de keuken

Dienbladen kan je ook heel leuk gebruiken in de keuken, op het aanrecht. Een leuke en stijlvolle manier voor de kruiden, sauzen, houten lepels, noem maar op. Maak het nóg leuker met andere leuke accessoires zoals houten snijplanken, verse kruiden, mooie peper- en zoutmolens.

Dienblad op het aanrecht in de keuken
Houten dienblad op het aanrecht – hier verkrijgbaar

Dienblad op het aanrecht in de keuken

Dienblad in de badkamer

Het idee van het dienblad op het aanrecht in de keuken, kan ook op dezelfde manier toegepast worden in de badkamer. Daar gebruik je het natuurlijk voor andere spullen. Denk aan leuke flessen handgel, douchegel, zeep, sieraden, make-up, tandenborstels, etc.

Dienblad in de badkamer
Dit mooie Meraki dienblad is hier verkrijgbaar!

Dienblad in de badkamer

Dienblad in de badkamer
Een mooie messing dienblad.
Dienblad in de badkamer
Dit houten dienblad is hier verkrijgbaar.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate