Dit kleine appartement is leuk én praktisch ingericht!


Bij het inrichten van een klein appartement is het de uitdaging om esthetiek en functie zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Omdat je te maken hebt met beperkte woonoppervlakte, is het belangrijk om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Een praktische indeling, zonder dat het ten koste gaat van de esthetiek. Het moet er natuurlijk ook leuk en mooi uitzien. Er zijn heel veel leuke ideeën om dit te realiseren. Dit appartement is daar een heel mooi voorbeeld van. Een klein appartement van nog geen 65m2, die super praktisch is ingericht, en tegelijkertijd erg mooi eruit ziet. Kijk snel verder!

Dit kleine appartement is leuk én praktisch ingericht!

Open indeling

Je komt binnen in een smalle hal met de meterkast en haken aan de muur voor het ophangen van de jassen. Daar heb je zowel toegang tot de kleine badkamer, de keuken en de woonkamer. Het bijzondere is dat de muur tussen de keuken en de woonkamer open is gebroken, waardoor er een open keuken is ontstaan, gescheiden door een leuke bartafel met stoere industriële barkrukken. En aan de andere kant van de woonkamer heb je middels een stoere grijze industriële schuifdeur toegang tot de enige slaapkamer en kleine inloopkast.

grote kledingkast slaapkamer

industriële barkrukken keukentafel

Contrast

Er zijn grote ramen aanwezig in de woonruimte, waardoor alle kamers voorzien zijn van heerlijk natuurlijk licht. Dit effect wordt bovendien versterkt door de strak gestuukte witte wanden, afgewisseld met enkele bakstenen muren. In tegenstelling tot veel Scandinavische interieurs hebben ze gekozen voor een donkere eiken laminaat vloer, die bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden is. Soortgelijk laminaat kopen kan bij Floorhouse. De donkere vloer vormt een stoer licht-donker contrast ten op zichte van de muren.

industriële schuifdeur

Stoere zithoek

Om de ruimtelijkheid in de woonkamer te behouden, is de grijze bank tegen de muur geplaatst, naar de ramen toe. Een moderne televisie kan je tegenwoordig altijd aan de muur ophangen. In een klein appartement is het altijd een goed idee om dat te doen. Daarmee kan je namelijk niet alleen enorm veel ruimte besparen, je kunt ook zelf bepalen op welke hoogte de TV gemonteerd wordt. Twee houten fruitkistjes worden onder de TV als boekenkastjes gebruikt, vergezeld door een leuke grote en kleine ingelijste print.

zithoek bakstenen muur

De eethoek is rechts van de TV ingericht, met een stoere vierkante houten eettafel tegen het raam, met daaromheen vier industriële bruine leren eetkamerstoelen. De grijze retro Smeg koelkast past daar ook heel leuk bij.

tv aan de muur

Kleine slaapkamer met inloopkast

Ondanks dat de slaapkamer vrij klein is, is het tóch een hele fijne ruimte geworden. Hier hebben ze wel gekozen voor een wit geverfde houten vloer, om de slaapkamer groter te laten lijken. Het bed is gebouwd op een verhoogd houten platform met opbergruimte aan de onderkant. Het contrast wordt gevormd door een grote zwarte kledingkast tegenover het bed. Maar dat is nog niet alles, want vanuit de slaapkamer heb je ook toegang tot een klein, maar super leuk en praktisch ingerichte inloopkast. Daar zijn brede open planken afgewisseld met kledingroedes en vintage houten fruitkistjes, die als opbergdozen zijn gebruikt.

platform bed met opbergruimte

kleine badkamer tegels

strakke witte keuken

wasmachine kleine badkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate