10x Notariswoning


Een notariswoning is een woning die in een bepaalde chique klassieke stijl is gebouwd. Het is dus niet een woning waar een notaris in woont, zoals de benaming wellicht suggereer, maar een woningstijl. Het zijn prachtige statige woningen, die gekenmerkt worden door hele mooie karakteristieke details. Zo heeft een notariswoning een lage gootlijn, die vaak al bevindt op de eerste verdieping. Hierdoor hebben notariswoningen altijd een mooie opvallende dak, die nóg mooier wordt door de keramische dakpannen en sierlijke dakkapellen. De stenen voorgevel is vaak symmetrisch, wat inhoudt dat de luxe voordeur zich in het midden bevindt, met evenveel ramen aan de linker- als rechterkant van de deur.

Er zijn hele oude monumentale notariswoningen, maar er zijn ook hele moderne nieuwbouw notariswoningen. Dit kunnen prefab woningen, bijna kant en klare woningen. Wil je een unieke notariswoning? Dan zou je er ook één kunnen laten ontwerpen en bouwen door een architect die daar gespecialiseerd in is. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij verschillende mooie notariswoningen voor je op een rijtje gezet, gerealiseerd door verschillende architecten.

1. Landelijk

Deze mooie notariswoning hebben we gevonden in de portfolio van Spanjers architect uit Oirschot. Zij hebben meerdere notariswoningen ontworpen in verschillende stijlen, maar deze vinden wij één van de mooiste. De woning heeft een typische uitstraling van een notariswoning, zoals we het hierboven hebben omschreven. Naast een statige voordeur, vind je aan beide kanten van de deur twee prachtige grote ramen met houten raamluiken, en drie kleine dakkapellen op het dak. Deze notariswoning heeft bovendien ook een bijgebouw, waar een garage is ingericht aan de voorkant, terwijl er aan de achterkant een overdekt terras in de tuin is gecreëerd. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

landelijke notariswoning

2. Jaren ’30

De architecten van Spanjers architect hebben ook een jaren ’30 notariswoning ontworpen. Het ontwerp is een stuk moderner dan bovenstaande landelijke notariswoning, maar uiteraard heeft ook deze woning een symmetrische gevel, een lage gootlijn en een statige voordeur. Daarbij hebben ze een enorme tuin aangelegd, passend bij de statige uitstraling van de woning. Klik hier om er meer over te lezen.

notariswoning jaren' 30

3. ‘s-Gravenzande

Architect van Gerben ter Horst van architectenbureau Korfker Architecten heeft deze notariswoning ontworpen. Het ontwerp is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de opdrachtgevers en de architect. Zoals je aan de prachtige lichte stenen gevel kan zien, is er veel aandacht besteed een statige details zoals de geweldige brede voordeur, de karakteristieke ramen en de bijbehorende houten raamluiken aan de gevel. Er is typische notariswoning indeling gemaakt met de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Klik hier voor meer informatie en om meer mooie foto’s te bekijken.

notariswoning s'gravenzande

4. Modern

Deze prachtige woning vonden we bij Allure Bouw, een bekende villabouwer die de afgelopen 20 jaar meer dan 800 woningen heeft opgeleverd. En deze woning is daar dus slechts één van. Het is geen typische notariswoning, zoals wij ze kennen, maar zoals Allure Bouw het zelf omschrijft, is het een kruising tussen een klassieke notariswoning en een moderne eigentijdse villa. Dit is vooral te danken aan de witte gevel-stukwerk, vlakke keramische dakpannen en de zwart geschilderde kozijnen. Klik hier om meer foto’s te zien van deze prachtige luxe villa.

moderne notariswoning

5. Wit

Bovenstaande woning is weliswaar wit, maar het is niet echt een traditionele notariswoning. Onderstaande woning, gerealiseerd door bouwbedrijf RoscoBouw, heeft wel alle belangrijke kenmerken van een notariswoning. De symmetrische gevel, de lage gootlijn, de dakkapellen, noem maar op. Tóch heeft deze notariswoning een modern tintje. Dit komt door de wit geschilderde stenen gevel, die gecombineerd is met zwarte kozijnen van staal, zwarte deuren en zwarte dakpannen. Een mooi licht-donker contrast, die deze notariswoning zo mooi en bijzonder maakt. En aan de achtergevel is een hele stoere tuinoverkapping gerealiseerd.

notariswoning wit

6. Duurzaam

Deze notariswoning is gelegen in Hoevelaken. Ontworpen door Volpe Architecten en gebouwd door bouwbedrijf Overeem. In hetzelfde rijtje hebben de architecten ook een aantal andere woningen ontworpen, en deze bewoners hadden de wens om een notariswoning te bouwen. De woning kenmerkt zich met mooie typische details van een notariswoning, maar bevat ook een aantal moderne elementen. Zo is er aan de achtergevel een uitbouw gerealiseerd en vind je op het dak een aantal zonnepanelen. Een notariswoning kan dus ook duurzaam zijn. Klik hier om meer foto’s (ook van het mooie moderne interieur) te bekijken van deze mooie woning.

duurzame notariswoning

7. Nieuwbouw

Nieuwbouwwwoningen hebben het imago dat ze allemaal op elkaar lijken en dat er geen sfeer en karakter heeft. Deze nieuwbouw notariswoning bewijst dat het ook anders kan. We hebben het gevonden bij bouwbedrijf Van der Geest, die het project heeft gerealiseerd in 2011. Architect Henry Meijer heeft de woning ontworpen. Het is een prachtige statige notariswoning geworden, met de gemakken en luxe van een nieuwbouwwoning. Het beste van twee werelden! Wil je meer foto’s zien van dit project? Klik hier.

notariswoning nieuwbouw

8. Prefab

Een prefab woning is een kant-en-klare woning, die als een bouwpakket op een stuk grond wordt gebouwd. Hierdoor kan zo’n woning al binnen twee dagen casco worden opgeleverd. Daarna moet de woning natuurlijk nog wel afgewerkt worden. Wisten jullie dat er ook prefab notariswoningen verkrijgbaar zijn. Onderstaande woning is daar een heel mooi voorbeeld van, die we gevonden hebben bij Janssen-Bouw. Het gaat hier om het type JB 2007, die uitstraling van een notariswoning heeft, dankzij de twee dakkapellen en de vier ramen. Meer weten? Klik hier voor meer info.

notariswoning prefab

9. Smal

We hebben hierboven de moderne witte notariswoning laten zien, die gerealiseerd is door Allure Bouw. Bij Allure Bouw vonden we ook onderstaand project uit Vinkeveen, een super leuke smalle notariswoning. De meeste notariswoningen hebben een brede voorgevel van minimaal 11 meter. Omdat de bewoners van deze woning niet zo’n brede kavel hebben, heeft Allure Bouw deze woning in de diepte gebouwd. Dat kan natuurlijk ook! Ook dit gaat om een nieuwbouw project, terwijl de woning heel veel sfeer en karakter uitstraalt. Love it! Meer weten? Hier vind je meer foto’s en informatie.

smalle notariswoning

10. Luxe

Ook deze laatste notariswoning hebben we gevonden in de indrukwekkende portfolio van Allure Bouw. Dit project is een echte luxe villa, gekenmerkt door schitterende karakteristieke details, zoals het zink op de doorgeschoten gevels, de houten raamluiken en de authentieke omlijsting van de voordeur. Maar omdat het een nieuwbouwproject is, genieten de bewoners van deze woning ook van een hoog afwerkingsniveau en moderne gemakken. Hier vind je nog meer mooie foto’s en informatie!

luxe notariswoning

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate