Dressoir achter de bank


Je vindt de bank in de woonkamer vaak terug tegen een muur. Maar waarom eigenlijk? Het is een gewoonte die door veel mensen klakkeloos worden overgenomen, zonder dat andere opties worden overwogen. Soms kan het echter een beter idee zijn om de bank midden in de woonkamer te plaatsen. Dit kan voor een leuk, speels en ruimtelijk effect zorgen in de kamer. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om iets achter de bank te plaatsen. Een dressoir!

Dressoir achter de bank

Bank centraal in de woonkamer

Een tijdje geleden hebben we een selectie gemaakt van vijf mooie dressoirs. Stijlvolle dressoirs van Nederlandse merken zoals Dutchbone en Zuiver, en ook echte designerlabels zoals Pastoe en Carl Hansen & Son. Een dressoir vind je het vaakst terug in de woonkamer of bij de eettafel, vaak tegen de muur geplaatst. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Als je dus de bank midden in de woonkamer plaatst in plaatst van tegen de muur, zou je de dressoir of kast dus achter de bank kunnen plaatsen.

Dressoir achter de bank

Dressoir achter de bank

Formaat van de dressoir

De stijl van de dressoir is belangrijk, omdat die natuurlijk bij de bank en de rest van de woonkamer moet passen. Wat ook erg belangrijk is om het er goed uit te laten zien, is de formaat van de dressoir ten op zichte van de bank. Zowel de hoogte als de breedte zijn hierin belangrijk. Het is het mooist als de dressoir niet hoger en niet breder is dan de bank. Als je de dressoir kast op maat laat maken, zou je exact de breedte en de hoogte van de bank kunnen nemen. Dit ziet er super strak uit. Maar het is ook niet erg om een dressoir te nemen die minder hoog en minder breed is als de bank. Als het maar niet breder en hoger is.

Dressoir achter de bank

Dressoir gebruiken

De dressoir achter de bank kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt zowel spullen in als op de kast plaatsen. Je van alles en nog wat kwijt in de kast, zoals servies, mappen en documenten, boeken, tijdschriften, etc. Je zou de dressoir zelfs als speelgoedkast kunnen gebruiken. Als je het hebt over de spullen op de kast, dan kan je denken aan mooie decoratie accessoires zoals mooie tafelboeken, kaarsen, een plantje, noem maar op. Wat ook een goed idee is, is om de dressoir als salontafel te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld goed van pas komen in een kleine woonkamer.

Dressoir achter de bank

Dressoir achter de bank

Dressoir achter de bank

Dressoir achter de bank

Dressoir achter de bank

Dressoir achter de bank

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate