Dyson stofzuigers


Dyson stofzuigers zijn mega populair. Ze staan bekend om hun speciale technologie, die ervoor zorgt dat ze heel goed werken. Tegelijkertijd zijn Dyson stofzuigers behoorlijk duur. Daarom is het verstandig om eerst informatie in te winnen voordat je er één gaat kopen. Overweeg jij een Dyson stofzuiger? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. We hebben het over de cycloontechnologie. Daarnaast vergelijken we verschillende typen Dyson stofzuigers met elkaar, en ook met stofzuigers van andere merken.

Soorten stofzuigers

Dyson heeft twee soorten stofzuigers, namelijk steelstofzuigers en sledestofzuigers. Het grote voordeel van steelstofzuigers. Het zijn draadloze stofzuigers met enorme bewegingsvrijheid. Echter, omdat ze draadloos zijn en opgeladen moeten worden, kan je er niet heel lang mee stofzuigen.

Naast steelstofzuigers heeft Dyson ook hele goede steldestofzuigers. Dat zijn de traditionele stofzuigers met snoer, zoals de meeste mensen ze kennen. Steldestofzuigers zijn dus meer geschikt om grote woningen mee te stofzuigen. De steelstofzuigers van Dyson staan bekend om hun Ball-technologie, die ervoor zorgt dat de stofzuiger altijd weer overeind komt als het omvalt. Hieronder kan je meer lezen over deze technologie.

soorten dyson stofzuigers

Dyson steelstofzuiger of sledestofzuiger?

De grote vraag is natuurlijk welke Dyson stofzuiger de beste keus is voor jou, een steelstofzuiger of een sledestofzuiger? Het antwoord is voor iedereen anders. Woon je in je eentje in een klein appartement van nog geen 50m2, dan is een Dyson steelstofzuiger heel fijn. Maar woon je met je gezin in een grote villa, dan is een sledestofzuiger weer een beter idee. Om jou bij je keuze te helpen, hebben we de voordelen en de nadelen van beide soorten stofzuigers voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een steelstofzuiger ten op zichte van een sledestofzuiger:

  • Lichter;
  • Mobieler;
  • Wendbaarder;
  • Stiller.

De voordelen van een sledestofzuiger ten op zichte van een steelstofzuiger:

  • Grotere capaciteit en dus betere zuigkracht;
  • Geschikt voor lang gebruik.

Cycloontechnologie

Alle Dyson stofzuigers zijn zakloos en maken gebruik van de zogenaamde cycloontechnologie. Dit betekent dat stoffige lucht die in het vacuüm wordt gezogen, wordt geleid door de kegels die zichtbaar zijn aan de bovenkant van de stofcontainer van de stofzuiger. De lucht spiraalt in de kegels en genereert een middelpuntvliedende kracht die het stof en vuil naar de omliggende stofbak gooit. In de loop der jaren is deze cycloontechnologie door Dyson doorontwikkeld en verfijnd.

dyson stofzuigers cycloontechnologie

Ball-technologie

Alle Dyson steldestofzuigers met snoer kenmerken zich met de cycloontechnologie en de Ball-technologie. In plaats van kleine wieltjes, rijden deze stofzuigers op een enkele grote bal en ondersteunende wielen. De bal draait om zichzelf zodat je gemakkelijker van richting kunt veranderen. De bal bevat ook de motor en andere componenten die volgens Dyson het vacuüm stiller maken, terwijl het zwaartepunt ook wordt verlaagd voor een betere stabiliteit. Sinds 2016 hebben Dyson Ball-cilinderstofzuigers, een ingebouwd zelfrichtend mechanisme, waardoor het vacuüm zichzelf kan rechtzetten als het wordt omgestoten.

dyson stofzuigers ball-technologie

Dyson steelstofzuigers

Dyson heeft heel verschillende typen snoerloze steelstofzuigers. En om de zoveel tijd worden de stofzuigers verbeterd. Inmiddels zijn er al heel wat verbeterde versies uitgekomen, waarvan de Dyson V11 de nieuwste is. Het grooste verschil tussen de verschillende versies, geldt over het algemeen dat hoe nieuwer de versie is, hoe langer de gebruiksduur en hoe groter de stofreservoir. Hieronder zie je een korte uitleg over de verschillende versies. Daarnaast hebben nieuwe versies vaak ook leuke nieuwe features.

dyson stofzuigers versies

Dyson V11: De Dyson V11 steelstofzuiger is het nieuwste model, gelanceerd in maart 2019. Het kenmerkt zich met een nieuw digitaal display met aftellen tot op de seconde. Het premium Absolute-model heeft ook een automatische reinigingsmodus die de zuigkracht aanpast aan het vloertype, wat betekent dat er minder probleemloos moet worden geschakeld en de batterij langer meegaat.

Dyson V10: De V10 werd gelanceerd in maart 2018. Dyson beweert dat de V10 goed genoeg is om een sledestofzuiger te vervangen, en het heeft een aanzienlijk ontwerprevisie ondergaan ten opzichte van de oudere modellen, waaronder een grotere bak, langere batterijduur, muursteun en een nieuw afvalbakmechanisme.

Dyson V8: Dyson V8 werd gelanceerd in 2016, gekenmerkt door een stofuitwerpmechanisme en een langere gebruikstijd tot 40 minuten.

Dyson V7: De V7 werd gelanceerd in het voorjaar van 2017. Je krijgt een aantal van de functies van de V8, zoals het stofuitwerpmechanisme. Het verschil is dat de V7 een kortere gebruiksduur heeft.

Dyson V6: De Dyson V6 is het oudste model, en tevens meest eenvoudig en goedkoopst. Het heeft de kortste gebruikstijd en heeft ook geen stofuitwerpfunctie. De verkoop is door Dyson officieel stopgezet maar duikt weer op tijdens verkoopevenementen.

Als je bijvoorbeeld de Dyson V11 met V1o vergelijkt, dan zijn onderstaande punten van de nieuwe versie ten op zichte van de oude versie verbeterd:

  • De Dyson V11 heeft een LED-scherm dat de levensduur van de batterij, de reinigingsmodus en de resterende beschikbare reinigingstijd weergeeft;
  • De geavanceerde V11 motor biedt 20% meer reinigingsvermogen dan de Dyson V10 motor;
  • De V11 past zich automatisch aan verschillende vloertypen aan (dankzij de Dynamic Load Sensor) die de intelligentie heeft om de motorpositie 360 keer per seconde te regelen.

Verschilllende typen

De meeste versies zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende typen, namelijk Motherhead, Fluffy, Animal, Absolute en Absolute pro. Motorhead is het basismodel, terwijl Absolute pro het meest geavanceerde model is. Het verschil zit in de hoofdborstel, de meegeleverde extra borstels en accessoires, en de grootte van het stofreservoir. De nieuwste en meest geavanceerde Dyson steelstofzuiger is op dit moment de Dyson V11 Absolute Pro. Dit is Dyson’s krachtigste, intelligente snoerloze stofzuiger, met een constante zuigkracht en gebruiksduur tot 60 minuten. Prijs is €579,00.

Dyson sledestofzuigers

Het aantal verschillende soorten Dyson sledestofzuigers is een stuk minder dan de steelstofzuigers. Net als de steelstofzuigers, zijn de Dyson sledestofzuigers ook verkrijgbaar in verschillende typen, namelijk Dyson Big Ball Parquet, Dyson Cinetic Big Ball Multi Floor, Dyson Cinetic Big Ball Absolute en Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro.

Zoals eerder aangegeven kenmerken alle Dyson sledestofzuigers zich zowel met de cycloontechnologie en Ball-technologie. De grootste verschillen zitten in de mondstukken, kleur en de meegeleverde accessoires.

De Dyson Big Ball Parquet 2 is het instapmodel en kost €249,00. De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 en Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 zijn de meest geavanceerde typen en kosten allebei €449,00. Beide typen bevatten het turbo-mondstuk met koolstofvezel. Het verschil is dat de Cinetic Big Ball Absolute lichter is dan de Cinetic Big Ball Animal Pro. Bovendien bevat de Cinetic Big Ball Absolute de Flat out floor tool, die het makkelijker maakt om bijvoorbeeld onder meubels te stofzuigen.

Dyson sledestofzuigers

Beste snoerloze stofzuiger – Top 10

Dyson staat bekend om hun kwalitatieve snoerloze steelstofzuigers, maar er zijn natuurlijk ook andere merken met goede stofzuigers, zoals Philips, Bosch en AEG. De keuze is zelfs zo groot, dat het voor de consument een flinke uitdaging is om de beste stofzuiger te kopen. Bij T3, een grote lifestyle magazine uit Engeland, hebben we een test gevonden. Zij hebben verschillende snoerloze steelstofzuigers van verschillende merken vergeleken, en een top 10 samengesteld van beste snoerloze steelstofzuigers voor 2020.

Dyson V11 Absolute is beste snoerloze steelstofzuigers

De Dyson V11 Absolute is beste uit de test gekomen, dankzij de extra zuigkracht, slimmer energiebeheer en een handige batterijmeter die laat zien hoe lang je de stofzuiger kunt gebruiken voordat het weer opgeladen moet worden. Op plaats twee vind je de Vax Blad 2 Max, die geprezen wordt vanwege de goede prijskwaliteit verhouding. Opvallend is dat de Dyson V8 Absolute en V10 Absolute op plek drie en vier eindigen.

Daarna volgen 5. Bosch BCS122GB Unlimited, 6. Philips Speed Pro Max, 7. Shark Duoclean Cordless, 8. Shark Duoclean Powered Liftaway, 9. Gtech Airram MK 2 en 10. Gtech Pro.

Klik hier om de uitgebreide review te bekijken.

Beste stofzuiger – Top 10

Naast een top 10 beste snoerloze stofzuigers, heeft T3 ook een top tien gemaakt van alle stofzuigers, waarin zowel snoerloze stofzuigers als stofzuigers met snoerloze stofzuigers zijn vergeleken. Ook uit die test is de Dyson V11 Absolute benoemd tot de beste stofzuiger van 2020. Volgens T3 kan je met de Dyson V11 de traditionele stofzuiger vervangen, vanwege de sterker zuigkracht en lange gebruiksduur.

Beste stofzuiger 2020 Dyson V11 Absolute

1 Comment

  1. Pingback: Stofzuiger met of zonder zak: Wat past het beste bij jou? - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate