Gestreepte muren


Vorige week lieten we zien hoe leuk polka dots kunnen zijn op de muur. Voor de woonkamer of slaapkamer, maar vooral ook voor de kinderkamer. Naast stippen zijn er natuurlijk ook andere eenvoudige patronen mogelijk voor op de muur. Gestreepte muren zijn daar een heel goed voorbeeld van. Het klinkt misschien een beetje oubollig, maar gestreepte muren kunnen juist ook heel leuk en eigentijds zien. Daar gaan we vandaag hele mooie voorbeelden van laten zien.

Gestreepte muren

Verticale of horizontale strepen

Als je het hebt over gestreepte muren, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je hebt verticale strepen, maar je hebt ook verticale strepen. Je zou denken dat het verschil niet heel groot is, maar tóch is het verstandig om er goed over na te denken. Verticale strepen zorgen ervoor dat je plafond iets hoger lijkt. Als je een laag plafond hebt, dan zijn verticale gestreepte muren een goed idee. Wil je een kamer juist breder maken, dan zijn horizontale strepen weer een beter idee. Eigenlijk bestaat er nog een derde mogelijkheid, namelijk diagonale strepen.

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Dikte van de strepen

Iets waar je ook over na moet denken is de dikte van de strepen. Dunne strepen betekent vaak ook dat je meer strepen op de muur hebt. Dit resulteert in een iets drukker patroon. Tenzij je natuurlijk grotere afstanden tussen de strepen wilt. Wil je minder strepen en ook geen grote afstand tussen de strepen, dan zou je dikkere strepen kunnen nemen.

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Contrast van de kleuren

Het contrast is ook een belangrijk factoor. Daarmee bedoelen we het contrast tussen de twee verschillende kleuren van de strepen. Hoe groter het contrast, hoe meer de strepen zullen opvallen. Het beste voorbeeld daarvan is natuurlijk zwarte en witte strepen op de muur. Wil je een iets minder groot contrast, dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de kleuren wit en lichtgrijs.

Verven of behang

Dan is er nog een laatste beslissing die je moet nemen. Wil je de strepen zelf op de muur verven of kies je voor behang met een strepen patroon. Deze is erg persoonlijk. Vind je het leuk om het zelf te doen, dan kies je natuurlijk voor het verven. Het voordeel is dat het niet heel ingewikkeld is. Heb je geen zin om het zelf te verven, dan kan je ervoor kiezen om de muur te behangen met een mooi uitgekozen behang ontwerp met strepen.

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Gestreepte muren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate