Huis goedkoop inrichten? Wij hebben 9 handige tips!


Noem ons optimisten, maar wij zijn ervan overtuigd dat iedereen leuk en stijlvol kan wonen. Iedereen kan een leuk huis hebben als de wil er is. Natuurlijk helpt het als je geld hebt, voor het huren van een interieurontwerpster of stylist, en het kopen van mooie meubels en decoratie accessoires. Maar ook zonder een hoog budget kan je heel veel bereiken. Wil je jouw huis goedkoop inrichten? Wij hebben 9 handige tips voor je op een rijtje gezet!

1. Tweedehandse meubels

Meubels en accessoires hoef je niet nieuw in de winkel te kopen. Het is veel goedkoper om tweedehandse meubels te kopen. Je hoeft je er absoluut niet voor te schamen. Sterker zelfs, tweedehandse meubels en accessoires kunnen super leuk zijn. In tweedehandse vintage winkels en leuke vlooienmarkten kom je soms de mooiste objecten tegen, die je heel goedkoop kunt aanschaffen. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om op Marktplaats of Whoppah een kijkje te nemen. Tweedehandse meubels kopen is ook nog eens super duurzaam!

Huis goedkoop inrichten tips tweedehandse meubels

2. Advies van vrienden en familie

Sommige mensen hebben meer gevoel voor interieur dan anderen. Weet jij van jezelf dat je er niet zoveel gevoel voor hebt, dan kan het een goed idee zijn om hulp in te schakelen. Dit hoeft niet altijd bij een interieurontwerper of stylist, misschien heb je vrienden en familie die wel heel veel met interieur en inrichting hebben. Die vinden het vast leuk om jou te helpen met het inrichten van je huis.

3. Meubelsets

Complete meubelsets zijn vaak een stuk goedkoper dan wanneer je verschillende losse meubels koopt. Dat is natuurlijk ook logisch, omdat je in één keer meerdere meubels koopt. Je krijgt dus een soort groepskorting. Er zijn tegenwoordig heel veel complete meubelsets verkrijgbaar, die super leuk en stijlvol zijn. Het is een kwestie van goed zoeken. Hieronder zie je meubelset woonkamer Breda, bestaande uit 5 grote meubelstukken met een totaalprijs van slechts €775,-.

huis goedkoop inrichten tips complete meubelset woonkamer

4. Onderhandelen

Er hangen altijd prijskaartjes aan meubels en accessoires in winkels. Dat is ook de prijs die de meeste mensen betalen voor het betreffende meubelstuk. Wat heel veel mensen niet weten, is dat je bij sommige winkels kunt onderhandelen over de prijs. Dit kan niet in elke winkel, maar er zijn ook kleine meubelwinkeltjes, waar prijsonderhandelingen absoluut mogelijk zijn. Het klinkt een beetje raar, maar 10% korting scheelt toch best wat, toch?

5. Vergelijken

Er zijn ontzettend veel woonwinkels, online en offline. Veel van die winkels bieden dezelfde merken en meubels aan, terwijl er verschillende prijzen worden gehanteerd. Bij de ene winkel kan een bank duurder zijn dan de andere winkel. Heb je een bepaald meubelstuk van een bepaald merk op het oog? Dan is het verstandig om verschillende winkels met elkaar te vergelijken. De goedkoopste hoeft overigens niet de beste keuze te zijn. Servies speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Lees daarom ook goed de reviews door van de winkels.

6. Do it yourself!

Ben je een beetje handig? Dan zou je ook kunnen overwegen om bepaalde meubels zelf te maken. Je kunt daar enorm veel op besparen, en het is ook nog eens super leuk. Je kunt bijvoorbeeld met steigerbuizen heel veel leuke dingen maken, zoals een kapstok, een kledingroede of zelfs een compleet bed. We hebben hier ook eerder laten zien hoe je hele eenvoudig super leuke leren wandhaken kunt maken. Onderstaand DIY underlayment bank vinden we ook helemaal te gek!

Goedkoop huis inrichten tips diy meubel

7. Organiseer een housewarming

Als je een nieuw huis hebt, dan is het leuk om een housewarming te organiseren. Dan kan je in één keer alle vrienden en familie uitnodigen om je huis te komen bezichtigen. En bij een housewarming horen natuurlijk ook cadeautjes. Stel van tevoren een verlanglijstje op met spulletjes die je graat wilt hebben. Je zet er natuurlijk geen bankstel op, maar er zijn genoeg kleine dingen die wel super leuk zijn om voor een housewarming te ontvangen. Denk aan een leuke plant, en bosje bloemen, mooie tafelboeken, leuk servies, noem maar op.

8. Budget opstellen

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met shoppen, is het verstandig om van tevoren eerst een budget op te stellen. Bepaal hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven voor het inrichten van je huis. Maak daarna een verdeling van meubels en accessoires die je nodig hebt, en verdeel het budget over alle spullen. Op die manier heb je een overzicht van wat je voor elke meubelstuk kunt uitgeven. super handig als leidraad.

9. Design vs budget

Designermeubelen zijn mooi, maar kunnen erg duur zijn. Maar mooie meubels hoeven niet duur te zijn. Er zijn tegenwoordig heel veel merken en bedrijven die meubels maken, die je bijna niet kunt onderscheiden van designermeubelen. En dan hebben we het niet eens over replica’s. Hieronder zie je twee stoelen, waarvan één meer dan tweehonderd euro kost, terwijl de ander slechts dertig euro. Weet jij ze te onderscheiden?

huis goedkoop inrichten design budget

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate