Inspirerende badkamer makeover met een budget van €1000,-


De leukste wooninspiratie zijn de makeover projecten, waarbij je de vóór en na foto’s kunt zien. Soms is een ruimte zó drastisch veranderd, waardoor je het zelfs niet meer kunt herkennen. Vandaag willen we zo’n leuke en inspirerende makeover laten zien. Een badkamer die verbouwd is met een budget van slechts €1000,-!

Badkamer makeover laag budget

Badkamer makeover laag budget

Kennen jullie Mandi al van Vintage Revival? Mandi blogt over super leuke vintage interieur projecten op haar populaire blog. Deze badkamer makeover is daar een heel mooi voorbeeld van. Het is niet haar eigen badkamer, maar de badkamer van haar schoonmoeder.

Ergernissen van de badkamer

Als je de foto’s ziet van vóór de verbouwing, dan zie je meteen dat het ook echt toe is aan een makeover. Het ziet er niet alleen super gedateerd uit, maar er waren ook een aantal ergernissen waar ze vanaf wilden. De eerste ergernis is het muurtje tussen het toilet en de wastafel. Deze was niet alleen nutteloos, het blokkeert ook enorm veel lichtinval. De badkamermeubel en de dubbele wastafels waren een andere grote ergernis. Een aantal jaren geleden hadden ze het zwart geverfd, wat al een stuk beter is dan het rood van voorheen. Het probleem is dat de ladekasten en de deurtjes niet goed werken.

Badkamer makeover laag budget

Badkamer makeover laag budget

Slimme oplossingen voor grote ergernissen

Deze twee ergernissen werden meteen aangepakt. Het muurtje werd verwijderd, waardoor de badkamer niet alleen een stuk lichter werd, maar vooral ook veel ruimtelijker. De oude badkamermeubel is vervangen door een nieuwe, moderne en praktische badkamermeubel met twee grote ladekasten. Het lijkt misschien onhaalbaar met een laag budget, maar als je goed zoekt, hoeven zulke badkamermeubels helemaal niet zo duur te zijn.

Badkamer makeover laag budget

Badkamer makeover laag budget

Badkamer muren

Iets wat ook grote impact heeft op de uitstraling van de badkamermeubel zijn de muren. De kleine muur is donkergrijs geverfd, terwijl de grote muur volledig is betegeld met witte metrotegels. Deze passen nog steeds bij de vintage uitstraling van de badkamer, maar het ziet er een stuk frisser uit.

Met het overige budget zijn leuke accessoires gekocht, die allemaal een mooie toevoeging zijn voor de badkamer. Het vintage vloerkleed, de gouden ronde spiegel, de gouden wandlamp, de vintage landkaart, het macrame wandkleedje, noem maar op. Kortom, deze badkamer kan weer jaren mee!

badkamer vensterbank decoratie

handdoeken opbergen inspiratie

vintage badkamer

vintage vloerkleed badkamer

wanddecoratie badkamer

witte metrotegels badkamer

zwevende badkamermeubel wit

1 Comment

  1. Betondecor Reply

    Wat is het een ontzettend leuke en hippe badkamer geworden! En wat staat die wereldkaart ook bijzonder; zeker in combinatie met de groene accenten in de badkamer! – Carla

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate