Japans balkon


Een Japanse tuin inrichten is niet zo eenvoudig. Ontwerpers of architecten van Japanse tuinen hebben een jarenlange studie moeten volgen op dit gebied en weten wat wel of niet past in een Japanse tuin. Natuurlijk is het wel mogelijk om een tuin in te richten die dezelfde kenmerken en sfeer heeft. Daarom vind je ook in Nederland heel veel mensen met een ‘Japanse tuin’. Maar vandaag gaan we niet binnenkijken in een Japanse tuin, maar we gaan een kijkje nemen in een Japanse balkon!

Japans balkon

Architect Sergey Makhno

Dat zie je niet zo vaak, een Japanse balkon. Dit is het Japanse balkon van Sergey Makhno. De Oekraïense architect woont samen met zijn gezin in Kiev in een inspirerend mooi penthouse appartement, die hij natuurlijk helemaal zelf heeft ontworpen. Het project heet Wabi Sabi, en het interieur wordt gekenmerkt door een combinatie van traditionele Oekraïense elementen én Japanse esthetiek. In het appartement vind je verschillende Japanse elementen, én het balkon het balkon valt daar dus ook onder.

Japans balkon

Japans balkon

Uitzicht vanuit de badkamer

Het balkon bevindt zich bij de badkamer ensuite aangrenzend aan de master bedroom. Het is niet echt een traditioneel balkon waar je buiten zit om te loungen of te barbecueën. Het is meer een sfeertuin waar je van kunt genieten door er naar te kijken. Daarom is er hier ook gekozen voor een grote glazen wand én een glazen deur, zodat je vanuit de badkamer vanuit het verzonken bad van het uitzicht op de Japanse balkon kunt genieten.

Japanse tuin elementen

Het Japanse balkon bevat verschillende elementen die typerend zijn voor een Japanse tuin. De rustgevende sfeer, verschillende bonsai boompjes, witte grindstenen, grotere rotsblokken, noem maar op. De prachtige zonsondergang past bovendien ook perfect bij de Japanse sfeer!

Japans balkon

Fotografie: Andrey Avdeenko

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate