Wishbone chair


Hans Jørgen Wegner is één van de meeste bekende Deense meubelontwerpers, die heel veel prachtige meubels op zijn naam heeft staan. Hij heeft maar liefst meer dan vijf honderd verschillende stoelen ontworpen. De CH07 Loungestoel, de Ox Stoel, The Chair en de Wing Stoel zijn daar hele mooie voorbeelden van. Maar er is één stoel die naar ons idee met kop en schouders boven alle andere ontworpen steken, dat is namelijk de befaamde Wishbone chair van Carl Hansen & Son!

Wishbone chair

Designstoel

De Wishbone chair was één van de eerste ontwerpen die Hans Jørgen Wegner voor Carl Hansen & Son maakte, maar het was dan ook meteen raak. Want de stoel is uitgegroeid tot een geweldige klassieker, die nog steeds te vinden is in de meest mooie interieurs van over heel de wereld. Het is ontworpen als een eetkamerstoel, maar de stoel wordt bijvoorbeeld ook vaak genoeg gebruikt als bureaustoel.

Wishbone chair

Minimalistisch ontwerp

De Deense ontwerper staat bekend om zijn vindingrijkheid, vakmanschap, uitgepuurde minimalistische vormgeving met de strakke lijnen. Deze kenmerken zijn allemaal terug te vinden in het ontwerp van de prachtige Wishbone chair. Een echte klassieke designstoel gekenmerkt met een eenvoudig ontwerp met strakke lijnen en de karakteristieke Y-vormige rugleuning. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het productieproces van de Wishbone chair uit maar liefst honderd verschillende stappen bestaat.

Massief houten frame en geweven zitting

De Wishbone chair heeft een massief houten frame, dat verkrijgbaar is in verschillende met zorg geselecteerde hardhoutsoorten. En per houtsoort zijn ook verschillende afwerkingen mogelijk. Deze frame wordt gecombineerd met een zitting van een natuurgekleurde papierkoord. Om precies te zijn, het bestaat uit honderdtwintig meter papieren koord dat met de hand is geweven.

De natuurlijke houten variant is samen met het zwarte variant het meest populair, maar er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar.

Vind je de Wishbone chair ook mooi, en wil je er één of meerdere aanschaffen? De Wishbone chair is hier in verschillende varianten verkrijgbaar!

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

Wishbone chair

1 Comment

  1. Pingback: Shell Chair Stoel van Carl Hansen | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate