Keramiek in huis!


Een interieur is niet compleet zonder mooie decoratie accessoires. Daarmee kan je namelijk jouw interieur persoonlijk maken. Denk aan kussens, vazen of lampen. Verzamelingen kunnen ook een vorm van interieur decoratie zijn. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten verzamelingen. Keramiek is een heel mooi voorbeeld, die de laatste tijd helemaal hot is. Steeds meer mensen maken er een hobby van om keramiek te verzamelen. Mooi keramiek, die ze een mooi plekje in huis geven. Wij vinden het in ieder geval helemaal geweldig. Wat vind jij van deze trend? Laat het ons weten!

Keramiek in huis!

Gebakken klei

Laten we eerst ingaan op wat keramiek eigenlijk is, want dat is nog niet helemaal duidelijk voor iedereen. Kermaiek is een verzamelnaam voor alle voorwerpen die gemaakt zijn van gebakken klei. Het Griekse woord ‘Keramos’ staat voor leem, klei voor pottenbakkers. Met klei kunnen de mooiste voorwerpen gevormd worden, die eerst gedroogd worden, en daarna in de oven gebakken tot keramiek. Dit kunnen lampen, klokken of vazen zijn, en de meest populaire vorm van keramiek is natuurlijk servies. Als we het hebben over keramiek verzamelingen, dan hebben we het ook over keramiek servies. Potten, borden, kopjes… noem maar op.

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek als decoratie

Keramiek is ambacht. Eeuwenlang wordt keramiek al met de hand gemaakt tot gebruiksvoorwerpen. Handvormen, draaien, gieten, glazuren, beschilderen, snijden… allemaal termen die bij het vak horen. Sommige keramiek worden dan ook als kunst geschouwd. En kunst mag natuurlijk gezien worden. Mensen die keramiek verzamelen zijn dan ook trots op hun verzamelingen, en willen dat op een mooie manier laten zien in huis. Mooie keramiek borden, kopjes en potten berg je niet op in een dichte kast, je laat het open en bloot zien. Dat kan bijvoorbeeld in een mooie servieskast, op stijlvolle wandplanken, op een mooie kast, of gewoon op tafel. Het leuke is, is dat de keuken niet de enige plek is waar dat kan, het is bijvoorbeeld ook super leuk om je keramiek een plekje te geven in de woonkamer.

Als je een grote keramiek collectie hebt, dan zou je een keramiek hoek je kunnen creëren. Bij een kleinere verzameling, zou je het ook kunnen combineren met andere mooie voorwerpen zoals mooie boeken, lijsten, planten, etc.

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

Keramiek in huis!

1 Comment

  1. Pingback: Keramieken: Ontdek de magie van het werken met Klei - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate