De klassieke chique badkamer van interieurontwerpster Vanessa Alexander


Materialen en kleuren zijn de twee belangrijkste factoren die bepalend kunnen zijn voor de sfeer en stijl van een interieur. Maar in een badkamer speelt nog een derde factor een hele belangrijke rol, namelijk het sanitair. Vandaag gaan we binnenkijken in de mooie badkamer van interieurontwerpster Vanessa Alexander van Alexander Design, die samen met haar man Steven in een klassiek Georgische woning wonen in Malibu. Ze omschrijft het als een Toscaanse woonboerderij, die van top tot teen gerenoveerd is, met respect voor het verleden van het pand. Hieronder zien jullie hoe zij hun badkamer een klassiek chique uitstraling hebben gegeven.

De klassieke chique badkamer van interieurontwerpster Vanessa Alexander

Het is een ruime badkamer, een hele ruime badkamer, die ook nog eens voorzien is van veel ramen. De strak gestucte en wit geschilderde wanden weerkaatsen bovendien alle zonlicht door de gehele badkamer.

Marmeren inloopdouche

Een opvallende keuze is de houten vloer, die bijna door de hele badkamer is gelegd. Alleen de inloopdouche heeft uiteraard een andere ondergrond, vanwege het water. Daar hebben ze gekozen voor marmer. Prachtig wit carrara marmer die ook doorloopt naar de wanden in de inloopdouche. Zelfs het zitplankje aan de wand is van hetzelfde marmer. In diezelfde muur is bovendien een nisje gecreëerd voor het opbergen van shampoo en douchegel. Altijd handig. Aan de andere muur is de chique klassieke inbouw regendouche gemonteerd.

De klassieke chique badkamer van interieurontwerpster Vanessa Alexander

Klassiek chique hoekje met vrijstaand bad

Naast de chique klassieke inloopdouche, is deze badkamer ook voorzien van een apart vrijstaand bad. Een rechthoekig klassiek vrijstaand bad met bijbehorende klassieke vrijstaande kraan. Deze is geplaatst in de hoek van de badkamer, waar ook de open haard en een grote op maat gemaakte handdoekenrek is gemonteerd. Deze gouden handdoekenrek is tussen het plafond en de vloer gemonteerd, aangespannen door twee lange gouden stangen. Dit gezellig hoekje is bovendien gezellig gemaakt met een mooie schilderij boven de open haard, een zwart krukje, een aantal klassieke kandelaars en een grote plant.

Dubbele wastafels op zwevende wandmeubel

Rechts van het bad vind je de wastafels. Dubbele wastafels geplaatst op een brede zwevende wandmeubel. De witte wandmeubel met meerdere handige lades is afgewerkt met een marmeren blad. Aan de wand vind je ook inbouwkranen van dezelfde serie als de douche. En daarboven hangen twee grote klassieke spiegels en twee chique vintage wandlampen.

De klassieke chique badkamer van interieurontwerpster Vanessa Alexander

De houten vloer is een garantie voor warme voeten in de badkamer. Desondanks hebben ze een prachtige berber vloerkleed geplaatst bij de dubbele wastafels.

Net als de houten vloer zijn ook de gordijnen een opvallende keuze voor de badkamer. Deze badkamer is groot genoeg, waardoor het vocht geen probleem is.

Bron: Mydomaine.com | Fotografie: Tessa Neustadt

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate