Leuke gedeelde kinderkamer met olijfgroene muren


Als broertjes of zusjes een kamer moeten delen, dan wordt er vaak gekozen voor een stapelbed. Dit heeft vaak te maken met de beperkte ruimte. Maar hier hebben we laten zien dat een stapelbed natuurlijk ook heel mooi kan zijn. De kinderkamer die in tweeën is gedeeld met een multifunctionele scheidingswand is daar een heel mooi voorbeeld van. Dit bekent niet dat een gedeelde kinderkamer altijd ingericht moet worden met een stapelbed. Sterker zelfs, soms is het zelfs nog véél leuker om twee losse bedden te nemen.Vandaag gaan we daar een heel mooi voorbeeld van laten zien, een gedeelde kinderkamer met twee losse bedden. Nice!

Leuke gedeelde kinderkamer met olijfgroene muren

Olijfgroene muren

Deze kindkamer hebben we gevonden in een super leuk en stijlvol ingericht appartement uit Zweden. Het appartement is 97m2 groot en heeft een ruime woonkamer, een mooie badkamer en twee slaapkamers. En één van die kamers is dus ingericht als kinderkamer. Kleur speelt een belangrijke rol in het interieurontwerp. Zo hebben ze bijvoorbeeld de grote muur in lange hal volledig roze geschilderd. Voor de kinderkamer hebben ze gekozen voor een super leuke olijfgroene muren. Deze groene muren zijn gecombineerd met een mooie houten vloer.

Leuke gedeelde kinderkamer met olijfgroene muren

Het is een karakteristiek appartement met hoge plafonds. Daarom hebben ze daarmee een beetje gespeeld, door aan de bovenkant van de muren een witte strook te schilderen. Dat gedeelte wordt op die manier bij het witte plafond betrokken. Het effect is dat het plafond iets lager lijkt, maar doordat het zo hoog is, kan dit een heel leuk effect hebben.

Inbouwkasten naast raam

Er is een super groot raam aanwezig, die de kinderkamer voorziet van veel lichtinval. De muren links en rechts van het raam zijn ingericht met op maat gemaakte inbouwkasten. Grote inbouwkasten die helemaal tot aan het plafond lopen, bestaande uit zowel open vakken als dichte kasten. De kasten zijn afgewerkt met mooie underlayment deuren, waar kleurrijke geometrische vormen op geschilderd zijn.

Leuke gedeelde kinderkamer met olijfgroene muren

Kinderbedden inrichting

Aan de linkerkant van de slaapkamer zijn de kinderbedden geplaatst. Twee eenvoudige, maar erg stijlvolle witte kinderbedden, die tegen elkaar geplaatst zijn met het hoofduiteinde. Aan de olijfgroene muur zijn eenvoudige witte wandplanken gemonteerd, waar leuke boekjes op geplaatst kunnen worden. De kleurrijke slingers daarboven maken het geheel super leuk en vrolijk!

Speelhoek

Doordat de twee kinderbedden in het linkergedeelte staan, heb je aan de rechterkant genoeg plek over voor andere spullen. Denk aan een speelhoek met onder andere een speelgoedkeuken, een krijtbord, en een grote kast voor het opbergen van speelgoed.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate