Vierkante eettafel


De vorm van een tafel is een keuze die je neemt op basis van smaak, maar ook op basis van je huis. De ruimte waarin je de eettafel plaatst kan bepalend zijn voor de vorm van tafel. Gaat het om een eettafel in de woonkamer, die je tegen een muur kunt plaatsen, dan zal de keuze niet zo snel vallen op een ronde eettafel. Heb je een kleine ruimte, zoals een kleine keuken of een kleine woonkamer, dan zal je niet zo snel een rechthoekige tafel nemen. Dan zal een kleine vierkante eettafel de voorkeur krijgen. Vierkante eettafels zijn er in ontzettend veel maten, kleuren en materialen. Zóveel, waardoor het bijna onmogelijk is om een keuze te maken. Om jou hierbij te helpen, hebben we de mooiste vierkante tafels voor je geselecteerd. We zijn benieuwd welke jij het mooist vindt!

Vierkante eettafel

Een vierkante eettafel kan altijd!

Het grote voordeel van een vierkante eettafel, is dat het eigenlijk altijd kan. Het past in alle soorten ruimtes. Heb je een grote ruimte? Dan neem je een grote vierkante tafel, waar je aan elke zijde met twee personen aan kunt zitten. Deze kan je tegen een muur plaatsen, maar je kunt het ook los van de muur plaatsen voor grote gezelschappen. Heb je een kleine ruimte, dan kan je een kleine vierkante eettafel nemen, die een tafelblad hebben van minder dan een meter breed en diep. Als je het tegen de muur plaatst, kan je er met minimaal drie personen een zitten. Heb je een vierde persoon, dan kan je de vierkante tafel altijd los van de muur plaatsen, zodat er een zijde vrijkomt. Je hebt weliswaar minder ruimte, maar een voordeel is dat je op gelijke afstand van elkaar zit, wat altijd wel fijn is om een goed gesprek te voeren. Je zou eventueel zelfs twee vierkante eettafels tegen elkaar kunnen schuiven om een grotere eettafel te vormen.

Vierkante eettafel

Vierkante eettafel

Vierkante eettafel

Vierkante eettafel

Designtafels

Het aanbod van vierkante eettafels is enorm. IKEA heeft bijvoorbeeld hele mooie modellen. Van hele eenvoudige witte of vierkante eettafels tot praktische inklapbare vierkante tafels, die je met een handomdraai groter kunt maken. De vierkante eettafels die wij hebben verzameld, zijn stuk voor stuk super mooie designtafels. Strak minimalistisch, stijlvol Scandinavisch of industrieel stoer. Welke vind jij het mooist?

vierkante-eettafel-functionals-t-table-eettafel
Dit is de T-Table van Functionals. Het is een stoere industriele eettafel, die ontworpen is door Serener, en heeft een afmeting van 70x70cm. Hier zie je het in het zwart, maar deze stoere tafel is hier verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.
vierkante-eettafel-75-x-75-beech-untreated-stone-grey-laminate
De Hay Copenhagen Deux CPH210 eettafel is ontworpen door ontwerpduo Ronan & Erwan Bouroullec. Met een formaat van 75x75cm is het een ideale tafel voor een kleine ruimte. Ook deze tafel is hier verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.
vierkante-eettafel-hay-aat15-eettafel
Ook deze vierkante eettafel is van HAY. Het is de HAY AAT15 van Hee Welling, als onderdeel van de populaire About A collectie. De kleine moderne en minimalistische vierkante eettafel van 80x80cm is hier verkrijgbaar.
vierkante-eettafel-form_table_small_white_oak_normann_copenhagen

Dit is de Form Table van het Deense designmerk Normann Copenhagen. Deze mooie Scandinavische vierkante tafel is ontworpen door ontwerper Simon Legald, en kenmerkt zich met mooie ronde hoeken en ronde poten. Met een formaat van 120x120cm is het een iets grotere tafel dan bovenstaande vierkante eettafels. Hier verkrijgbaar!
vierkante-eettafel-kartell-maui-eettafel-80-x-80
Dit is de Maui Tafel van Kartell. Een minimalistische, maar erg stoere eettafel van 80x80cm, die ontworpen is door Vico Magistretti. De vierkante Maui eettafel is hier verkrijgbaar.
vierkante-eettafel-vitra-belleville-tafel-volkern-wit-vierkant-outdoor_1_1
Als we het hebben over designtafels, dan mag Vitra natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Ook niet als we het hebben over vierkante eettafels. Vitra heeft onder andere deze mooie vierkante eettafel in de collectie, genaamd Belleville Bistro, ook ontworpen door broers Ronan & Erwan Bouroulle. Hier verkrijgbaar!

2 Comments

  1. Pingback: 10x Houten eettafel - HOMEASE

  2. Pingback: Ultieme eettafel kopen gids! - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate