In deze leuke kinderkamer hebben ze IKEA met vintage gecombineerd


IKEA is wereldwijd enorm populair. Sterker nog, in elk interieur is wel iets van IKEA terug te vinden. Of het nou de Pax kasten, de Sinnerlig hanglamp of de eenvoudige Mosslanda schilderijenplank is. Het Zweedse woonwarenhuis heeft enorm veel meubels en accessoires die iedereen thuis goed kan gebruiken. Er zijn zelfs super grote fans, die hun gehele interieur met de spullen van IKEA hebben ingericht. Anderen combineren dit meestal met meubels en accessoires van andere merken en winkels. Vandaag willen we een kinderkamer die een heel mooi voorbeeld daarvan is. Een leuke kinderkamer waar IKEA gecombineerd is met vintage.

In deze leuke kinderkamer hebben ze IKEA met vintage gecombineerd

Het is de kinderkamer van een duplex appartement van 140m2 gelegen in Barcelona. Een karakteristiek appartement met mooie originele details zoals de schitterende gewelfde plafonds. Architectenbureau Twobo heeft het appartement volledig herontworpen en ingericht. Op de begane grond vind je de woonkamer, keuken en eetkamer, terwijl de slaapkamers, de badkamer en de kinderkamer ingericht zijn op de eerste verdieping.

IKEA meubels

Door het gehele appartement is er gekozen voor een warme houten vloer, die ook terugkomt in de kinderkamer. Deze mooie houten vloer is gecombineerd met strak afgewerkte muren, waar een geschilderde lambrisering is gecreëerd. Het onderste gedeelte is mooi blauw geschilderd en de bovenkant wit.

In de kinderkamer hebben ze dus IKEA met vintage gecombineerd. De leuke hoogslaper is het KURA keerbare bed van IKEA. Het bed is aan de bovenkant, terwijl onder het bed een soort speelhoek is ingericht.

Aan de muur waar het bed is geplaatst, zijn over de gehele breedte en zelfs de hoek om, net op de grens van wit en blauw, IKEA Mosslanda schilderijenplanken gemonteerd. Een super leuk idee voor leuke spullen als posters, boeken, decoratieletters, noem maar op. Ook de wandkast aan de andere muur is van IKEA, de mooie onbewerkte houten IVAR kasten.

Vintage meubels

Naast al deze mooie IKEA spullen, vind je hier ook hele leuke vintage meubels en accessoires, die gekocht zijn op vlooienmarkten en tweedehandse winkels. De vintage ladekasten bijvorobeeld naast het bed. Deze worden super leuk gebruikt als opslag voor speelgoed. Ook het leuke bankje in de hoek van de kinderkamer is erg leuk. Dat geldt natuurlijk ook voor de mini Eames stoelen aan het ronde tafeltje.

In deze leuke kinderkamer hebben ze IKEA met vintage gecombineerd

In deze leuke kinderkamer hebben ze IKEA met vintage gecombineerd

Bron: Micasarevista.com | Fotografie: José Luis Hausmann

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate