Minimalistisch chique badkamer


Materialen en kleuren zijn bepalend voor de sfeer en uitstraling van een interieur. En het hoeft nog niet eens heel aanwezig te zijn. Hele kleine details kunnen al grote invloed hebben. Vandaag gaan we een kijkje nemen in een hele mooie badkamer, waar je dat heel goed kunt zien. Een strakke, moderne en minimalistische badkamer, die voorzien is van stijlvolle mat-bronzen details. Ondanks de minimalistische strakke basis, geven de bronzen details de badkamer een hele chique uitstraling. Nice!

Minimalistisch chique badkamer

De badkamer is een ontwerp van Jonathan Stene. Een Franse interieur architect, die houdt van een minimalistische benadering, waar de focus ligt op het gebruik van rauwe materialen en pure vormen. Deze aanpak zie je ook heel goed terugkomen in het ontwerp van deze mooie badkamer.

Minimalistisch chique badkamer

Het badkamerontwerp is onderdeel van een groter project. De architect heeft namelijk een mega grote loft woning ontworpen en verbouwd gelegen in Parijs. Het is een prachtig karakteristiek pand, waar authentieke details zoals de karakteristieke ramen en de houten balken aan het plafond, gecombineerd zijn met een moderne en strakke afwerking.

Minimalistisch chique badkamer

Dubbele douche in bad

De badkamer is niet heel groot, maar het is wel erg praktisch ingericht. Tegen de achterste wand is een ligbad gecreëerd over de gehele breedte van de muur. Er is ervoor gekozen om het bad met de douche te combineren. Op zich niet heel bijzonder, maar wat wél bijzonder is, is dat er een dubbele douche is ingericht. Dubbele grote regendouchekoppen, die strak in het plafond zijn verwerkt.

Net boven het bad is ook een nisje gecreëerd in de muur. Een brede nis in de muur waar kleine douchespullen opgeborgen kunnen worden.

De badkamer is ook voorzien van dubbele wastafels. In plaats van dubbele wastafels naast elkaar, is er gekozen om de wastafels tegenover elkaar te zetten. Twee strakke witte zwevende wastafels, gecombineerd met een inbouwkraan en een wandspiegel.

Minimalistisch chique badkamer

Betonvloer en witte mozaïektegeltjes

Op de vloer vind je een rauwe betonvloer, gecombineerd met muren die volledig betegeld zijn met kleine witte mozaïektegeltjes. Ook het bad is betegeld met dezelfde tegeltjes. Deze combinatie geeft de badkamer een strakke minimalistische uitstraling.

Bronzen details

Zoals gezegd heeft de interieur architect bronzen details gebruikt in het badkamerontwerp. Deze zie je terug in de bronzen douchekoppen, de brozen badkraan en bijbehorende handdouche, de inbouwkranen, én de spiegels. Perfect!

Fotografie: Agathe TISSIER

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate