Nis in muur


Een nis in de muur. Je ziet het steeds vaker. Omdat een nis echt een onderdeel is van de desbetreffende muur, oogt het super strak en mooi uit. Dat spreekt heel veel mensen aan. Hiernaast is het ook functioneel, wat zéker niet onbelangrijk is. Of het nou gaat om een klein nisje in de douche in de badkamer of een grote nis met meerdere lagen in de woonkamer. Omdat wij fan zijn, zijn we op zoek gegaan naar de mooiste inspiratie voorbeelden en foto’s.

Nis in muur

Nis in muur

Nis in muur

Nis in de badkamer

Een nis kan zoals gezegd overal in huis. Je kunt het maken in elke muur in elke ruimte. Maar de ruimte waar een nis het meest wordt gemaakt is de badkamer. Nisjes om handdoeken op te bergen bijvoorbeeld, maar vooral in de muur in de douche is een nis erg praktisch. Het is de ideale manier om spullen zoals shampoo en douchegel in te plaatsen.

Nis in badkamer

Nis in badkamer

Nis in de slaapkamer

Een nis in de slaapkamer wordt meestal gemaakt in de muur waar het bed tegenaan staat. De nis wordt dan boven het bed toegepast. Leuk als alternatief voor de ‘normale’ boekenplank. Maar je kunt het ook als nachtkastje gebruiken om kleine spullen in te plaatsen.

Nis in slaapkamer

Nis in slaapkamer

Nis in de keuken

Ook in de keuken zie je regelmatig een nis in de muur. Met name boven het aanrechtblad. Sommigen laten het strak afwerken door het te stucen, terwijl anderen het laten tegelen met dezelfde tegels als het keukenwand. Handig voor bijvoorbeeld het plaatsen van servies of ingrediënten en kruiden.

Nis in keuken

Nis in keuken

Nis in keuken

Nis in de woonkamer

Tot slot is het ook mogelijk om een nis te creëren in de muur in de woonkamer. Dan heb je het echter over grote nissen in plaats van kleine nisjes. Sterker nog, het zijn vaak meerdere nissen boven elkaar. Je zou het zelfs een open inbouwkast kunnen noemen, die mensen als boekenkast of alternatief van een vitrinekast gebruiken.

Nis in woonkamer

Nis in woonkamer

Bron: Supermama.lt | Eenigwonen.nl | Greigedesign.com | Stijlvolstyling | Skattejaktstudio.blogspot.com

2 Comments

  1. Pingback: Mooie badkamer met een combinatie van zwarte en witte tegels | HOMEASE

  2. Pingback: Een nisje of plankje in de douche | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate