Mooie a-symmetrische woonkamer


Hoe een bepaalde ruimte eruit ziet, kan bepalend zijn hoe de sfeer is en hoe je het gaat inrichten. Lichtinval is bijvoorbeeld erg belangrijk, en de vorm van de ruimte speelt natuurlijk ook een rol. Hier hebben we bijvoorbeeld laten zien dat het best een uitdaging kan zijn om een smalle woonkamer in te richten. En a-symmetrische ruimtes kunnen soms ook lastig zijn. Vandaag nemen we een kijkje in een a-symmetrische woonkamer die perfect is ingericht!

Mooie a-symmetrische woonkamer

Het is de woonkamer van een prachtig Scandinavisch appartement gelegen in het Zweedse Göteborg. Het ontwerp en de styling is verzorgd door de interieurontwerpers van Malin Simson Interior.

Schuine wanden

Wat lastig is van deze woonkamer is dat het om een a-symmetrische ruimte gaat. Er zijn een aantal schuine muren aanwezig, die ervoor zorgen dat het een moeilijke keuze kan zijn om te beslissen waar wat moet komen te staan. Hier hebben ze gekozen om de kleine zithoek centraal in de woonkamer in te richten met een vloerkleed, een salontafel, twee mooie loungestoelen en een bank. Er is geen televisie in de woonkamer geplaatst, maar die zou eventueel aan de muur boven de mooie houten dressoir kunnen.

Mooie a-symmetrische woonkamer

Mooie a-symmetrische woonkamer

Wat wel heel erg fijn is aan deze ruimte, is dat het een heerlijke lichte ruimte is met heel veel lichtinval. Door dat te combineren met een mooie lichte houten vloer en strakke witte wanden, wordt dat gevoel nóg meer versterkt.

Open keuken met vierkante eettafel

Bij deze a-symmetrische woonkamer hoort ook een open keuken. Een compacte moderne witte keuken met zowel lage kasten als wandkasten. Bij de keuken is ook een vierkante eettafel en vier bijbehorende eetkamerstoelen geplaatst.

Mooie a-symmetrische woonkamer

Mooie a-symmetrische woonkamer

Mooie a-symmetrische woonkamer

Ook de styling is natuurlijk helemaal leuk. De mix van verschillende hanglampen en wandlampen, de zwart witte prints en foto’s aan de muren, de omgekeerde lijsten op de vloer, noem maar op.

Fotografie: Anders Bergstedt

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate