Smalle woonkamer inrichten


Heb je een smalle woonkamer? Leuk, want we gaan laten zien hoe je jouw kleine smalle woonkamer leuk en effectief kunt inrichten. Het is altijd een leuke uitdaging om een kleine woonkamer in te richten. Hier hebben we al een aantal mooie voorbeelden laten zien van kleine woonkamers. De kleine woonkamer uit Den haag bijvoorbeeld of de kleine woonkamer, die minimalistisch mooi is ingericht. Dat een woonkamer klein is, betekent het niet altijd dat het ook smal is. In Nederland hebben we niet alleen veel te maken met kleine woonkamers, maar vooral ook met smalle lange woonkamers. Ook dit kan een hele uitdaging zijn. Maar met de juiste tips en leuke inspiratie ideeën, kan je er iets heel leuks en gezelligs van maken!

smalle woonkamer inrichten
Een mooie lange smalle woonkamer met verschillende functionele gebieden.

De kunst bij het inrichten van een smalle woonkamer, is om ervoor te zorgen dat het minder smal wordt. Hieronder hebben we vijf handige tips op een rijtje gezet, die je kunt gebruiken om een smalle woonkamer breder te laten lijken.

Tip 1. Multifunctionele kast

Opbergruimte is sowieso erg belangrijk in huis, maar dat is nog veel belangrijker voor een kleine smalle woonkamer. Om te voorkomen dat het chaotisch en rommelig is, moet je ervoor zorgen dat je praktische opbergruimte hebt. Tegelijkertijd zijn té veel meubels ook niet aan te raden. Daarom is een multifunctionele kast een goed idee in een kleine smalle woonkamer. Combineer de tv meubel, de dressoir en de boekenkast. Je zou zelfs een vaste bank daarin mee kunnen nemen, die doorloopt naar de eettafel. Door alles te combineren wordt alles een mooi geheel. Maak goed gebruik van zowel de lengte als de hoogte van de woonkamer.

Smalle woonkamer inrichten met multifunctionele kast
In deze lichte smalle woonkamer is een grote multifunctionele kast op maat gemaakt, waarin de TV meubel met een grote boekenkast is gecombineerd.

Tip 2. Ronde vormen

Je bent heel snel geneigd om een lange smalle woonkamer in te richten met rechthoekige meubels. Door ronde vormen te gebruiken, doorbreek je juist die rechte hoeken, en zal er een leuke afwisseling ontstaan. Denk aan een ronde salontafel, ronde kussens, rond vloerkleed, noem maar op.

smalle woonkamer inrichten ronde vormen
Wissel rechte lijnen af met ronde vormen in een kleine smalle woonkamer.

Tip 3. Naadloze vloer

Een naadloze vloer kan de smalle woonkamer ruimtelijk maken. Een gietvloer of een marmoleum vloer is daarom altijd een goed idee voor een smalle woonkamer. Met een naadloze vloer zorg je er dus voor dat de smalle woonkamer een stuk breder lijkt.

smalle woonkamer naadloze vloer
In deze smalle woonkamer is er gekozen voor een strakke witte naadloze gietvloer.

Tip 4. Houten vloer over de breedte leggen

Als je tóch een houten vloer of een laminaat vloer wilt, dan is de manier waarop je het legt een belangrijk aspect. Het is een goed idee om de houten vloer over de breedte te leggen in plaats van over de lengte. Als je de vloer over de lengte legt, dan lijkt de ruimte smaller en langer. Wil je juist jouw smalle woonkamer breder laten lijken, dan is het beter om de houten planken over de breedte te leggen.

smalle woonkamer houten vloer
Leg de houten planken vloer over de breedte in plaats van over de lengte, om de smalle woonkamer breder te laten lijken.

Tip 5. Creëer verschillende gebieden

Heb je een lange smalle woonkamer van bijvoorbeeld 3 meter breed en 10 meter lang? Maak dan goed gebruik van die lengte. Richt de smalle woonkamer in met verschillende gebieden. Een zithoek met een comfortabele hoekbank, een leeshoek met een fauteuil, een kinderhoek met praktische opbergmogelijkheden, een eethoek of eetkamer met een stoere eettafel, noem maar op. Op die manier zal de smalle woonkamer breder lijken.

smalle woonkamer inrichten
Een mooi voorbeeld van hoe een lange smalle woonkamer op een praktische manier ingedeeld kan worden met verschillende functionele gebieden.
smalle woonkamer inrichten kast
Ook in deze woonkamer hebben ze een grote multifunctionele kast gemaakt met heel veel opbergruimte.
Smalle woonkamer inrichten hoog plafond
Is je woonkamer smal, maar is je plafond hoog? Maak daar goed gebruik van en ga de hoogte in.
Knusse smalle woonkamer inrichten
Het bewijs dat een smalle woonkamer ook heel leuk en knus kan zijn!
smalle woonkamer inrichten smaller dan 3 meter
Is je smalle woonkamer 3 meter of zelfs smaller? Dan kan het een goed idee zijn om de TV meubel weg te laten.
smalle woonkamer inrichten witte muren
Witte muren zijn altijd een goed idee in een kleine smalle woonkamer!
smalle woonkamer inrichten IKEA
Bij IKEA vind je veel handige oplossingen en ideeën voor het inrichten van een kleine smalle woonkamer.

3 Comments

  1. Pingback: Mooie a-symmetrische woonkamer | HOMEASE

  2. Pingback: Een kleine woonkamer inrichten doe je zo! | HOMEASE

  3. Pingback: Deze kleine smalle woonkamer is ingericht met inspirerende ideeën | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate