Mooie badkamer van Margot House uit Barcelona


In hotels kan je heel veel wooninspiratie opdoen. Vooral mooie boetiekhotels waar heel veel aandacht is besteed aan het interieurontwerp. In de lobby, in het restaurant, in de slaapkamers en ook in de badkamers kom je soms de leukste inspirerende ideeën tegen. Vandaag willen we jullie inspireren met de badkamer van het mooie Margot House hotel uit Barcelona.

Mooie badkamer van Margot House uit Barcelona

Boetiekhotel met Japans en Scandinavisch design

Margot House hotel is een kleinschalig boetiekhotel met in totaal negen kamers, en is gelegen aan de Passeig de Gràcia in het centrum van Barcelona. Interieurontwerper Wes Anderson heeft het interieurontwerp gerealiseerd, geinspireerd en vernoemd naar Margot Tenenbaum. Margot Tenenbaum is een personage uit de film The Royal Tenenbaums, die in 2002 door actrice Gwyneth Paltrow werd gespeeld. ‘Margot, is a deep woman with a hidden side to her, giving off a glamorous and almost elusive feel.’ Dit heeft geresulteerd in een fris, clean, modern en super stijlvol designhotel met een combinatie van Japans en Scandinavisch design.

brede-wastafel-twee-kranen

Minimalistische badkamer met betonstuc

Één van de hoogtepunten in het mooie hotel zijn de badkamers, en vooral de badkamer van ROOM 5. Een super mooie badkamer, waarvan zowel de vloer als de wanden volledig zijn bewerkt met betonstuc. Ook de zijkanten van het grote ligbad is met hetzelfde betonstuc bewerkt. Het grijze betonstuc geeft de badkamer een strakke minimalistische uitstraling. En de badkamermeubel en de grote wastafel hebben bpvendien een plekje buiten de buiten de badkamer gekregen. Hierdoor is het mogelijk om zowel een groot ligbad als een aparte douche te creëren. In de grote muur bij de open douche zijn twee kleine nisjes gecreëerd, waar kleine spullen in opgeborgen kunnen worden. Het leuke houten krukje is ook een mooi detail.

betonstuc-badkamer-margot-house

Grote raam

Wat deze badkamer erg bijzonder maakt, is de grote muur tussen de slaapkamer en de badkamer. Daar is namelijk een grote raam verwerkt, waardoor je vanuit de badkamer uitkijkt hebt op de slaapkamer en andersom. En als je privacy wilt, dan kan je in de slaapkamer de houten jaloezieën omlaag doen.

raam-badkamer-slaapkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate