Creëer je eigen lente tuin!


De lente is in volle gang met soms mooie zonnige dagen en ook vaak regenachtige dagen. Dankzij de zonnige dagen kunnen we weer heerlijk genieten van onze tuinen, balkons en dakterrassen. Na zo’n lange en natte winter is er eigenlijk niet meer veel over van de tuin. Elke tuin kan echt wel een opruim- en opknapbeurt gebruiken zodat het een sfeervolle lente tuin wordt. Ik zocht een aantal leuke voorbeelden van een lente tuin om je te laten zien hoe je een lente tuin creëert.

Opruimen en ruimte maken
Na de natte en donkere winter is het verstandig om eerst te beginnen met het opruimen van de tuin. Oude bladeren opruimen, perkjes harken, hier en daar planten snoeien (indien dit mag) en ruimte maken voor nieuwe plantjes. Zo begint bijvoorbeeld onze framboos en bramenstruik goed te groeien, de aardbeien planten van vorig jaar hebben de winter ook overleefd en de vlinderstruik is alweer groter aan het worden.

Om goed aan het werk te kunnen gaan, is goede tuin gereedschap een absolute musthave. Denk aan een goede tuinspade, een hark, een tuinschaar, noem maar op. Daarnaast is het ook wel zo fijn om een tuinbroek te hebben, die tegen een stootje kan. Neem eens een kijkje op de website van Engelbert Strauss.nl.

Vrolijkheid, kleur en lekker veel groen!
Een tuin in de lente kan niet zonder vrolijke bloemetjes, kleuren en veel groen. Heb je in het najaar geen bollen geplant? Ga dan naar een tuincentrum en koop een aantal mooie narcissen, viooltjes, krokussen en tulpen. Bloemen die veel sfeer brengen, de tuin een vrolijke plek maken en lekker veel kleur hebben.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate