Mooie binnendeuren


Welke binnendeuren je neemt is misschien niet de belangrijkste keuze die je maakt bij een nieuwe of verbouwing van je woning, maar het is zéker de moeite waard om er eens over na te denken. Mooie binnendeuren kunnen namelijk grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van je interieur. Of dat nou de deur is tussen de hal en de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer of het toilet is. Het mooiste is natuurlijk om overal in huis dezelfde deuren te nemen, voor een mooi samenhangend geheel. Hoewel voor sommige binnendeuren een uitzondering geldt, zoals de deur tussen de hal en de woonkamer. Die binnendeur is namelijk een potentiële blikvanger in huis.

Mooie binnendeuren

Mooie binnendeuren

Er zijn heel veel verschillende soorten binnendeuren. Voor elke interieurstijl is er wel een passende deur te vinden. Wij hebben de mooiste binnendeuren op een rijtje gezet, die erg verschillend maar stuk voor stuk erg stijlvol zijn.

Paneeldeuren

Paneeldeuren zijn erg populair, gekenmerkt door de indeling van verschillende panelen. Uiteraard heb je ook veel verschillende paneeldeuren. Met één groot paneel of meerdere panelen, volledig dicht of gecombineerd met glas, noem maar op. Paneeldeuren hebben een mooie karakteristieke en sierlijke uitstraling, passend bij een landelijk interieur, klassiek interieur, vintage interieur of een Scandinavisch interieur.

Paneeldeuren

Paneeldeuren

Paneeldeuren

Paneeldeuren

Paneeldeuren

Vlakke binnendeuren

Vlakken deuren kenmerken zich met een strakke minimalistische uitstraling, waardoor ze erg populair zijn in moderne interieurs. Vanwege de minimalistische uitstraling, zijn de vlakke deuren ook aan te raden voor kleine ruimtes. Hierdoor komt het een stuk rustiger over dan bijvoorbeeld paneeldeuren.

Vlakke deuren

Vlakke deuren

Vlakke deuren

Vlakke deuren

Vlakke deuren

Houten binnendeuren

Houten deuren hebben een mooie natuurlijke luxe uitstraling. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het soort hout. Je hebt bijvoorbeeld perfect afgewerkte houten binnendeuren, die mooi kunnen zijn voor moderne interieurs. Maar ook oude vintage houten deuren met een opgeschuurde uitstraling zijn super stoer. Deze kom je vaak tegen in Scandinavische interieurs en vintage interieurs.

Houten binnendeuren

Houten binnendeuren

Houten binnendeuren

Houten binnendeuren

Houten binnendeuren

Stalen deuren

Stalen deuren kunnen echte eyecatchers zijn in huis, die vaak gecombineerd worden met glas. Het mooie van stalen deuren is dat ze eigenlijk in elke interieurstijl passen. Of het nou landelijk interieur is, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur of industrieel interieur. Stalen deuren zijn altijd een goed idee.

Stalen deuren

Stalen deuren

Stalen deuren

Stalen deuren

Stalen deuren

Taatsdeuren

Wat minder populair is, maar ook hele mooie eyecatchers kunnen zijn, zijn taatsdeuren. Taatsdeursen, ook wel bekend als pivotdeuren, zijn kozijnloze deuren die om een verticale as draait. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een draaideur. Ze hebben een leuke en vooral erg speelse uitstraling.

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Schuifdeuren

Last but not least willen we het hebben over schuifdeuren. Schuifdeuren kunnen er niet alleen erg mooi uitzien, maar bieden ook nog eens heel veel andere voordelen. Schuifdeuren zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende soorten, modellen, kleuren en materialen, waardoor er voor elke interieurstijl een passende schuifdeur te maken is.

Schuifdeuren

Schuifdeuren

schuifdeuren-binnen-5

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Bron: Elledecoration.se | Anywaydoors.be | Joepvanos.nl | Batessmart.com | Vtwonen.nl

4 Comments

 1. Pingback: Harmonica deuren | HOMEASE

 2. Pingback: Het mooie gekleurde appartement van Zweedse architect Andreas Part | HOMEASE

 3. Goedemiddag,

  Zou u een prijsopgaven kunnen doen voor 14 vlakke deuren? Zoals op de foto te zien is in het antraciet. De normale standaard afmeting. Dat is 0,93 x 2, 35 ongeveer? We kunnen nog aanpassen. Dit is met het kozijn weggewerkt onder het stuc werk?
  En dan 2 x een dubbele deur met staal en glas met 3 vlakken. Dit is voor 1 dubbele deur max 1.90 breed en 2,98 hoog. Dit mag ook eventueel naar standaard maat met glas tot de zolder.
  0655806075

  Met vriendelijke groet,

  D Boer

 4. Beste mensen van homease,
  Wat is de herkomst van de (afbeelding van de) mooie vlakke deur met bijzondere kruk in de minimalistische keuken hierboven?
  Hartelijk dank voor de infos.
  Met vriendelijke groet, Micky

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate