Mooie landelijke keuken met veel opberg- en werkruimte


Voor alle liefhebbers van de landelijke interieur stijl, hebben we vandaag een hele mooie keuken in petto. Een super mooie keuken, die ontworpen is door het Engelse Plain English. Hoewel het een echte rustieke landelijke keuken is, zullen ongetwijfeld ook niet-liefhebbers van landelijke interieurs deze keuken geweldig vinden. Super inspirerend!

Mooie landelijke keuken met veel opberg- en werkruimte

Familie keuken

Het is een volledig op maat gemaakte keuken voor een woonboerderij gelegen in Dorset in Engeland. Volgens senior designer Tracey Hyde, was de briefing om een familie keuken te creëren met veel opbergruimte en werkruimte, zonder dat het te druk wordt.

Om aan die wensen te voldoen, hebben ze wel eerst een gedeelte van het plafond moeten verwijderen. Hierdoor is het originele schuine dak tevoorschijn gekomen, waardoor de keuken veel ruimtelijker is geworden.

mooie-landelijke-familie-keuken

Ook is de grote oude open haard verwijderd, om vervolgens op die plek een grote kastenwand te creëren.

Passend bij de rustieke landelijke stijl van de woonboerderij, is er gekozen voor een mooie warme houten vloer, gecombineerd met wit geschilderde houten planken aan de muren.

Witte landelijke kasten, boretti fornuis en apothekerskast

Aan de linkerkant, bij het grote raam, vind je de mooie witte keukenkasten, die afgewerkt zijn met een betonnen keukenblad en bronzen deurgrepen. Daar vind je bovendien ook de wastafels met bijpassende bronzen kranen en een enorme witte Boretti fornuis. Rechts van het fornuis is een soort apothekerskast gerealiseerd, bestaande uit meerdere kleine ladekasten.

witte-landelijke-keuken

witte-boretti-fornuis

Grote blauwe kastenwand

Rechts, op de oude plek van de grote open haard, is dus een grote kastenwand gebouwd. Het is een super mooie blauwe landelijke kastenwand geworden met in totaal zes hoge kasten. Alle kasten zijn genummerd, en hebben hun eigen inrichting en opbergfunctie. Zo wordt de eerste kast als voorraadkast gebruikt, bevatten kast twee en drie zowel ladekasten als planken, is kast vier de vriezer, kast vijf de koelkast, en worden kast zes en zeven gebruikt als servieskast.

blauwe-landelijke-kastenwand

Boven alle kasten vind je bovendien nog meer opbergruimte, waar je gemakkelijker bij kunt komen door de stoere zwarte stalen trap aan de rails.

Werktafel eiland

Opbergruimte in overvloed dus in deze mooie landelijke keuken. En om ervoor te zorgen dat er ook genoeg werkruimte aanwezig is, hebben ze centraal in de keuken een grote werktafel eiland geplaatst. Zelfs onder deze werktafel vind je extra opbergruimte in de vorm van ladekasten.

grote-werktafel-landelijke-keuken

mooie-landelijke-familie-keuken

Bron: Plainenglishdesign.co.uk

2 Comments

  1. Prachtige foto’s! Mag ik vragen welke kleur blauw gebruikt is voor de kastenwand?

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate