Mooie olijfgroene keuken met IKEA en Naked Doors


Ben jij fan van de kleur olijfgroen? Dan is de kans groot dat je deze keuken helemaal te gek vindt – een moderne olijfgroene keuken, bestaande uit de onderkasten van IKEA, gecombineerd met fronten van Naked Doors. Benieuwd geworden? Kijk snel verder!

Het is de mooie keuken van Peter en Sally, die samen met hun drie kinderen in een oud Victoriaans huis in Norwich in Engeland wonen. Ze huurden de jonge getalenteerde architect Thom Brisco in om een ​​ongebruikte garage om te bouwen tot een grote atelierruimte voor hun creatieve werk en om de keuken open te stellen naar de tuin. Voorafgaand aan de verbouwing was er een bijkeuken ingeklemd tussen de keuken en de tuin. In plaats van een cluster van krappe cellulaire ruimtes, is het nu een atelier studio en een ruime woonkeuken met toegang tot de tuin geworden, met gemakkelijke toegang tussen de twee ruimtes.

olijfgroene keuken wit werkblad multiplex kasten

Kosten besparen

Voor dit project werd een budget beschikbaar gesteld van £95.000. De meeste mensen zouden hier minimaal £250.000 tot £300.000 kwijt zijn aan een dergelijke verbouwing, maar dankzij de jonge architect was het gelukt om deze klus dus met het beschikbare budget te voltooien. Enerzijds is dit te danken aan het feit dat Thom Brisco een jong talent is, en daardoor niet de hoofdprijs rekende. Hij was zelfs bereid om zijn mouwen op te stropen en een deel van de bouw uit te voeren. Anderzijds heeft het vooral ook te maken met de materialen die gebruikt zijn.

betonlook vloer olijfgroene keuken multiplex plafond

IKEA Metod keuken x Naked Doors

Hoewel de keuken tweederde van het totale gebied in beslag neemt dat bij de verbouwing betrokken is, bedroegen de verbouwingskosten slechts een derde van het budget. Een manier waarop ze flink konden besparen op de kasten, is door te werken de Metod onderkasten van IKEA. Dit hebben ze gecombineerd met olijfgroene fronten en een strak wit werkblad van Naked Doors – een bedrijf uit Engeland die gespecialiseerd is in het customizen van IKEA keukens. Ook is er gekozen voor IKEA keukenapparatuur, wasbak en kraan.

De verschillende ronde wandlampen zijn van Dyke & Dean, gecombineerd met eenvoudige, maar erg stijlvolle vintage hanglampen van Urban Cottage Industries.

LeestipIKEA keuken customizenvintage stoelen in keuken open multiplex kast

Multiplex kasten

Om op arbeidskosten te besparen heeft de architect de open stellingen van vuren multiplex zelf gebouwd. Met dezelfde platen zijn ook delen van het plafond met de originele rustieke houten balken afgewerkt. Het ziet er niet alleen super strak afgewerkt uit, het multiplex staat ook super mooi bij de olijfgroene keukenkasten. Tussen de inbouw-koelkast en de open multiplex kast in de hoek, bevindt de deur die naar de hal leidt.

Er is gekozen voor een stoere microcement vloer, die op zowel nieuwe als oude dekvloeren is gelegd om de ruimtes te verenigen. Het is een strakke naadloze vloer met een stoere betonlook uitstraling, passend bij de strakke witte muren in de keuken.

woonkeuken harmonica deuren

Lichte ruimtelijke keuken

Het is een hele fijne woonkeuken geworden, die dankzij de vele raampartijen super licht en ruimtelijk aanvoelt. Naast dat er genoeg ruimte aanwezig is om te koken, is er ook genoeg ruimte voor een gezellig zithoekje met twee stijlvolle vintage fauteuils bij het raam, en een eethoek met een grote houten eettafel met bijpassende houten eetkamerstoelen. Middels nieuwe harmonica deuren, die je over de hele breedte kunt openen, kan je de tuin bovendien heel mooi betrekken bij de keuken.

open multiplex trap

studio ontwerp multiplex kasten

Fotografie: Nick Dearden

Bekijk ook:
De olijfgroene muren in dit appartement zien er geweldig uit!
10x Olijfgroen kleurinspiratie
Woonkeuken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate