Opbergruimte in een kleine badkamer – 8 slimme tips voor optimaal gebruik van de ruimte


Ontdek 10 slimme tips om zelfs in de kleinste badkamers praktische opbergruimte te creëren. Dit artikel helpt je je badkamer functioneel en stijlvol in te richten, zodat je optimaal kunt genieten van een georganiseerde en aangename ruimte, zelfs met beperkte ruimte. Leer hoe je verticale ruimte benut, handige oplossingen onder de wastafel toepast en nog veel meer.

Een kleine badkamer kan ongelooflijk knus en gezellig zijn, maar er is één cruciaal element dat niet over het hoofd mag worden gezien: opbergruimte. Of je nu in een compact appartement woont of gewoon een bescheiden badkamer hebt, het maximaliseren van de beschikbare opbergruimte kan een wereld van verschil maken in termen van functionaliteit en esthetiek. In dit artikel delen we slimme tips en ideeën om zelfs de kleinste badkamer om te toveren tot een georganiseerde, stijlvolle en praktische ruimte waar je van kunt genieten. Ontdek hoe je verticale ruimte optimaal benut, handige oplossingen onder de wastafel toepast, en creatieve manieren om zelfs de beperktste ruimte te benutten. Lees verder om te leren hoe je je kleine badkamer omtovert tot een persoonlijke oase van rust en efficiëntie.

1. Een goede badkamerkast

Een goede badkamerkast is het fundament van een georganiseerde en opgeruimde kleine badkamer. Of je nu een compact appartement hebt of gewoon slim wilt omgaan met de ruimte, hier ontdek je hoe een functionele badkamerkast het verschil kan maken.

Het belang van een functionele badkamerkast

In een kleine badkamer is elke centimeter kostbaar, en een functionele badkamerkast biedt een efficiënte oplossing om al je toiletartikelen, handdoeken en andere benodigdheden netjes op te bergen. Hier zijn enkele voordelen van het hebben van een goede badkamerkast:

 • Maximaliseert de opbergruimte: Een badkamerkast maakt optimaal gebruik van de verticale ruimte, zodat je niet hoeft te vechten tegen beperkte vloeroppervlakte.
 • Verbergt rommel: Het stelt je in staat om al je persoonlijke spullen uit het zicht te houden, waardoor je badkamer er netjes uitziet.
 • Houdt alles georganiseerd: Met verschillende compartimenten kun je je spullen categoriseren en gemakkelijk vinden wat je nodig hebt.
 • Creëert een gevoel van orde: Een goed georganiseerde badkamerkast draagt bij aan een gevoel van rust en ontspanning in je badkamer.
opbergruimte kleine badkamer zwevende badkamermeubel
Spaans interieurontwerp bureau Egue y Seta heeft voor deze kleine badkamer gekozen voor een mooie zwevende badkamermeubel van hout, met zowel ladekasten als open planken. | Fotografie: Vicugo.com

Tips voor het selecteren van de juiste kast

Bij het kiezen van de juiste badkamerkast moet je rekening houden met zowel functionaliteit als esthetiek. Hier zijn enkele tips om de perfecte kast te selecteren:

 1. Meet je ruimte: Begin met het nauwkeurig meten van de beschikbare ruimte in je badkamer. Dit zal je helpen om te bepalen welk formaat kast het beste past.
 2. Kies het juiste materiaal: Overweeg materialen die geschikt zijn voor vochtige omgevingen, zoals waterbestendig MDF of speciale badkamerkasten.
 3. Open of gesloten kasten: Bedenk of je liever open planken hebt voor een meer luchtige uitstraling of gesloten kasten om je spullen uit het zicht te houden.
 4. Hangend of vrijstaand: Als vloerruimte schaars is, overweeg dan een hangende kast om de vloer vrij te houden en de illusie van meer ruimte te creëren.
 5. Kleur en stijl: Kies een kast die past bij de stijl van je badkamer. Witte kasten zijn tijdloos en passen bij bijna elke inrichting, terwijl houttinten warmte kunnen toevoegen.
 6. Functionaliteit: Denk na over de indeling van de kast. Lades zijn handig voor het organiseren van kleine voorwerpen, terwijl planken geschikt zijn voor handdoeken en grote items.

Slimme organisatietrucjes voor binnenin de kast

Nu je de perfecte badkamerkast hebt geselecteerd, is het tijd om de binnenkant te optimaliseren voor maximale opbergruimte en organisatie. Hier zijn enkele trucjes om dat te bereiken:

 • Mandjes en bakken: Gebruik mandjes en bakken om kleine items zoals cosmetica, medicijnen en haaraccessoires georganiseerd te houden.
 • Deurhaken: Hang haken aan de binnenkant van de kastdeur om haarborstels, toilettassen en handdoeken op te bergen.
 • Verstelbare planken: Als je kast verstelbare planken heeft, pas ze dan aan op de hoogte van je spullen om de ruimte efficiënt te benutten.
 • Etikettering: Plaats etiketten op de mandjes en bakken, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.

Een goede badkamerkast is de sleutel tot een georganiseerde en opgeruimde kleine badkamer. Door de juiste kast te kiezen en slimme organisatietrucjes toe te passen, kun je elke centimeter van je badkamer benutten en genieten van een gestructureerde en stijlvolle ruimte.

De open planken zorgen voor een luchtige uitstraling in deze frisse kleine badkamer.
De open planken zorgen voor een luchtige uitstraling in deze frisse kleine badkamer.

2. Verticale opbergruimte benutten

In een kleine badkamer is het cruciaal om elke centimeter ruimte effectief te gebruiken, en verticale opbergruimte kan daarbij een echte redder in nood zijn. Hier ontdek je hoe je optimaal gebruik kunt maken van de verticale ruimte in je badkamer.

Hoe verticale ruimte je beste vriend kan worden

In kleine badkamers kan vloerruimte schaars zijn, maar verticale ruimte blijft vaak onbenut. Het benutten van deze ruimte kan de sleutel zijn tot een georganiseerde en opgeruimde badkamer. Hier zijn enkele ideeën om te profiteren van verticale opbergruimte:

 • Wandplanken: Installeer wandplanken boven de wastafel, het toilet of naast de douche. Deze bieden een handige plek om toiletartikelen, handdoeken en decoratieve items op te bergen zonder vloerruimte in beslag te nemen.
 • Hangende opbergers: Overweeg het ophangen van hangende opbergers aan deuren of wanden. Deze kunnen gebruikt worden voor het opbergen van haardrogers, krultangen en andere stylingtools.
 • Hoekplanken: Hoekplanken zijn ideaal voor het maximaliseren van de ruimte in hoeken van de badkamer. Ze kunnen gebruikt worden om toiletartikelen of decoratieve items tentoon te stellen.
 • Douche-nissen: Als je een inloopdouche hebt, overweeg dan het installeren van nissen in de muur. Hierin kun je shampooflessen, zeep en andere doucheproducten opbergen, zonder dat ze de doucheruimte rommelig maken.
 • Ladderrekken: Ladderrekken zijn trendy en functioneel. Ze bieden meerdere planken om handdoeken, manden met toiletartikelen en zelfs planten neer te zetten, en ze nemen minimale vloerruimte in.
Ontwerper Lera Brumina heeft een super mooie maatkast ontworpen voor boven het toilet in deze kleine badkamer.
Ontwerper Lera Brumina heeft een super mooie maatkast ontworpen voor boven het toilet in deze kleine badkamer.

Wandplanken: een elegante en efficiënte oplossing

Wandplanken zijn een van de meest populaire en veelzijdige manieren om verticale ruimte in een kleine badkamer te benutten. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van wandplanken:

 • Kies planken die passen bij de stijl van je badkamer. Houten planken voegen warmte toe, terwijl glazen planken een moderne uitstraling hebben.
 • Plaats de planken op ooghoogte voor gemakkelijke toegang tot veelgebruikte items.
 • Overweeg het gebruik van decoratieve manden of dozen om kleinere items op de planken op te bergen.
 • Zorg ervoor dat de planken goed bevestigd zijn aan de muur, zodat ze veilig al je badkamerspullen kunnen dragen.
kleine badkamer opbergruimte opbergmanden
Ontwerpbureau Anna & Eugeni Bach heeft deze mooie praktische kleine badkamer ontworpen. In de grote wand zijn grote nissen gecreeerd met opbergmanden voor het opbergen van kleine spullen. | Fotografie: Eugeni Bach

Hangende opbergers voor handige toegang

Hangende opbergers zijn ideaal voor het organiseren van haarverzorgingsproducten en stylingtools. Hier zijn enkele suggesties voor het gebruik van hangende opbergers:

 • Hang een opbergzak aan de binnenkant van de badkamerkastdeur om haardrogers, stijltangen en borstels op te bergen.
 • Gebruik haakjes aan de muur om handdoeken en badjassen op te hangen, waardoor ze snel drogen en binnen handbereik zijn.
 • Overweeg een douchecaddy met zuignappen om douchegels en shampooflessen netjes op te bergen zonder dat ze op de vloer of de rand van het bad staan.

Het benutten van verticale opbergruimte in je kleine badkamer kan een wereld van verschil maken. Door slim gebruik te maken van wandplanken, hangende opbergers en andere oplossingen, kun je een georganiseerde en stijlvolle badkamer creëren, zelfs in beperkte ruimte.

rek voor aan douchewand opbergruimte kleine badkamer
Deze matzwarte shampoohouder van roestvrij staal, bestaande uit drie boven elkaar hangende zeeprekjes, is een uitstekende aanvulling voor elke badkamer of toiletruimte. De shampoohouder heeft een hoogte van 90 cm, een breedte van 30 cm en een lengte van 8,02 cm, en past perfect bij verschillende badkamerstijlen.

4. Spiegels met geïntegreerde opbergruimte

Spiegels zijn niet alleen functioneel in de badkamer, maar ze kunnen ook dienen als slimme opbergoplossingen. Ontdek hoe spiegels met geïntegreerde opbergruimte een dubbele rol kunnen spelen in je kleine badkamer.

Dubbele functionaliteit: spiegels met opbergruimte

Spiegels met geïntegreerde opbergruimte combineren twee belangrijke elementen in de badkamer: reflectie en opslag. Hier zijn enkele voordelen van deze multifunctionele spiegels:

 • Bespaart ruimte: In plaats van extra opbergmeubels toe te voegen, kun je met een spiegel met geïntegreerde opbergruimte kostbare wandruimte besparen.
 • Verbergt persoonlijke items: Achter de spiegel kun je toiletartikelen, medicijnen en andere persoonlijke items discreet opbergen, waardoor je badkamer er opgeruimd uitziet.
 • Creëert een gestroomlijnde uitstraling: Deze spiegels hebben vaak een strak en eigentijds ontwerp, wat je badkamer een moderne uitstraling kan geven.
 • Gemakkelijke toegang: Belangrijke items zijn altijd binnen handbereik, aangezien ze zich direct achter de spiegel bevinden.
opbergruimte kleine badkamer spiegelkast
Deze super mooie kleine badkamer is ontworpen door Fouché Architects, die een houten kast combineert met een spiegelkast met zowel open als dichte kast. | Fotografie: Cieran Murphy

Make-upspiegels met ingebouwde opbergvakken

Een specifieke variant van spiegels met opbergruimte zijn make-upspiegels met ingebouwde opbergvakken. Deze zijn bijzonder handig voor het organiseren van cosmetica en toilettassen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van deze spiegels:

 • Sorteer je make-up: Gebruik de opbergvakken om make-upkwasten, lippenstiften, mascara’s en andere make-upproducten netjes te ordenen.
 • Medicijnkastje: Als de spiegel ook een medicijnkastje is, bewaar dan je medicijnen op een veilige en gemakkelijk bereikbare plek.
 • Verstelbare spiegel: Sommige make-upspiegels hebben verstelbare panelen, waardoor je vanuit verschillende hoeken goed zicht hebt tijdens het aanbrengen van make-up.
 • Ingebouwde verlichting: Kies voor een make-upspiegel met ingebouwde verlichting om de perfecte belichting te hebben tijdens je schoonheidsroutine.

Spiegels met geïntegreerde opbergruimte zijn een slimme investering voor kleine badkamers. Ze bieden niet alleen een plek om jezelf te bewonderen, maar ook om je badkamerspullen netjes op te bergen. Overweeg deze multifunctionele oplossing om ruimte te besparen en je badkamer een georganiseerde uitstraling te geven.

ladeverdeler make up kleine badkamer
Gebruik ladeverdelers en transparante opbergbakken om kleine spullen zoals make-up op een nette manier op te bergen.

5. Onder de wastafel opbergen

De ruimte onder de wastafel is vaak een over het hoofd gezien gebied dat uitstekend kan dienen als opbergruimte in een kleine badkamer. Ontdek hoe je deze ruimte slim kunt benutten om je spullen georganiseerd te houden.

Slim gebruik van de ruimte onder de wastafel

De ruimte onder de wastafel biedt een verborgen opbergruimte die vaak onbenut blijft. Hier zijn enkele manieren om deze ruimte optimaal te benutten:

 • Ladekasten: Plaats ladekasten onder de wastafel om handdoeken, schoonmaakmiddelen en toiletartikelen op te bergen. Kies voor lades met verschillende hoogtes om kleine en grote items te accommoderen.
 • Open rekken: Als je de voorkeur geeft aan een meer open uitstraling, overweeg dan open rekken onder de wastafel. Dit is ideaal voor het tentoonstellen van stijlvolle manden of opbergdozen.
 • Verstelbare planken: Als de ruimte onder de wastafel wat dieper is, overweeg dan het installeren van verstelbare planken om de ruimte aan te passen aan de hoogte van je spullen.
 • Toiletrolhouder met opslag: Kies voor een toiletrolhouder met ingebouwde opbergruimte voor extra rollen toiletpapier, zodat je nooit zonder komt te zitten.
 • Planken met uitsparingen: Planken met uitsparingen voor de afvoerleidingen van de wastafel kunnen extra ruimte creëren zonder dat je concessies hoeft te doen aan de functionaliteit van de wastafel.
Deze toiletrolhouder biedt opbergruimte voor heel veel spullen!
Deze toiletrolhouder biedt opbergruimte voor heel veel spullen!

Ladekasten en open rekken als opbergopties

Ladekasten en open rekken zijn twee populaire keuzes voor het organiseren van de ruimte onder de wastafel:

 • Ladekasten: Ladekasten zijn ideaal voor het opbergen van toiletartikelen zoals tandpasta, zeep, en haarverzorgingsproducten. Je kunt ook verschillende lades labelen voor een gemakkelijke toegang.
 • Open rekken: Open rekken kunnen dienen als een stijlvolle oplossing voor handdoeken, manden met toiletartikelen en decoratieve elementen zoals planten. Door manden of dozen te gebruiken, kun je de ruimte georganiseerd houden.
Overweeg een handige rek boven de deur, voor het opbergen van handdoeken.
Overweeg een handige rek boven de deur, voor het opbergen van handdoeken.

Tips voor efficiënt gebruik van onder de wastafel ruimte

Hier zijn enkele tips om de ruimte onder de wastafel efficiënt te gebruiken:

 • Gebruik lade-organizers: Plaats lade-organizers in de ladekasten om kleinere items zoals cosmetica en haaraccessoires te scheiden en te organiseren.
 • Etiketteer manden en dozen: Als je open rekken gebruikt, label dan manden en dozen, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt.
 • Houd schoonmaakmiddelen apart: Bewaar schoonmaakmiddelen gescheiden van je toiletartikelen om verwarring te voorkomen en veiligheid te garanderen.
 • Minimaliseer wat je bewaart: Houd de ruimte onder de wastafel opgeruimd door alleen items op te bergen die je regelmatig gebruikt.

De ruimte onder de wastafel kan een waardevolle opbergruimte zijn in je kleine badkamer. Met slimme organisatie en de juiste opbergoplossingen kun je deze ruimte optimaal benutten en een opgeruimde en georganiseerde badkamer creëren.

Een handdoekrek hoeft niet heel veel ruimte in beslag te nemen - past bijvoorbeeld heel goed naast de badmeubel.
Een handdoekrek hoeft niet heel veel ruimte in beslag te nemen – past bijvoorbeeld heel goed naast de badmeubel.

6. Maatkasten

Maatkasten zijn de perfecte oplossing voor het maximaliseren van de opbergruimte in een kleine badkamer. Ontdek hoe op maat gemaakte opbergsystemen de sleutel kunnen zijn tot een georganiseerde en efficiënte badkamerindeling.

Hoe maatwerk je badkamer kan transformeren

In een kleine badkamer is elke centimeter van cruciaal belang. Maatkasten bieden de mogelijkheid om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en aan te passen aan je specifieke behoeften. Hier zijn enkele voordelen van maatkasten:

 • Maximale efficiëntie: Maatkasten worden ontworpen om elke hoek en kier van je badkamer te benutten, waardoor er geen verspilde ruimte overblijft.
 • Stijlvol en naadloos: Maatkasten kunnen naadloos worden geïntegreerd in de rest van de badkamerinrichting, wat een stijlvolle en opgeruimde uitstraling oplevert.
 • Specifieke opbergbehoeften: Je kunt maatkasten aanpassen aan je specifieke opbergbehoeften, of het nu gaat om het organiseren van handdoeken, cosmetica, schoonmaakmiddelen of andere items.
 • Flexibiliteit: Maatkasten kunnen worden ontworpen met verstelbare planken, laden, en hangruimte, zodat je de indeling kunt aanpassen naarmate je behoeften veranderen.
maatkast opbergruimte kleine badkamer
De strakke witte maatkast in deze moderne kleine badkamer heeft zowel laden, open vakken als dichte kasten – een ontwerp van Dröm Living. | Fotografie: Néstor Marchador

Inbouwkasten en schuiflades voor efficiënt gebruik van elke hoek

Inbouwkasten en schuiflades zijn populaire opties voor maatkasten in de badkamer:

 • Inbouwkasten: Inbouwkasten kunnen worden geïntegreerd in de muur, waardoor ze geen vloerruimte innemen. Ze zijn perfect voor het opbergen van handdoeken, linnengoed en andere grote items.
 • Schuiflades: Schuiflades bieden gemakkelijke toegang tot al je spullen en kunnen op maat worden gemaakt om kleine items zoals cosmetica en toiletartikelen te organiseren.
 • Hangruimte: Als je ruimte hebt voor een inloopkast, overweeg dan het installeren van hangruimte voor het ophangen van handdoeken, badjassen en kleding.

Tips voor het ontwerpen van maatkasten

Bij het ontwerpen van maatkasten voor je kleine badkamer zijn enkele tips van belang:

 • Plan de indeling zorgvuldig: Bedenk hoe je de ruimte het beste kunt verdelen om aan je behoeften te voldoen. Denk aan de hoogte, diepte en breedte van de kasten.
 • Kies duurzame materialen: Zorg ervoor dat de materialen die je kiest bestand zijn tegen vocht en slijtage, aangezien de badkamer een vochtige omgeving is.
 • Verlichting: Overweeg het toevoegen van verlichting in de kasten om de inhoud beter te kunnen zien, vooral als de kast diep is.
 • Onderhoudsvriendelijkheid: Kies materialen en afwerkingen die gemakkelijk schoon te maken zijn, aangezien de badkamer vaak moet worden schoongehouden.

Maatkasten bieden de ultieme oplossing voor het organiseren van een kleine badkamer. Door gebruik te maken van op maat gemaakte opbergsystemen kun je de ruimte efficiënt benutten en een badkamer creëren die zowel functioneel als esthetisch bevredigend is.

Goedkoop en praktisch - een opberger die je aan de deur van je kleine badkamer kunt ophangen.
Goedkoop en praktisch – een opberger die je aan de deur van je kleine badkamer kunt ophangen.

7. Douchecaddy’s en -planken

De douche is vaak een gebied waar het gemakkelijk rommelig kan worden, vooral in een kleine badkamer. Ontdek hoe douchecaddy’s en -planken je kunnen helpen om je doucheproducten georganiseerd te houden en de ruimte optimaal te benutten.

Organiseer je doucheproducten en bespaar ruimte

Een van de uitdagingen van een kleine badkamer is het beheersen van de chaos in de douche. Douchecaddy’s en -planken bieden een eenvoudige en effectieve manier om je shampoos, conditioners, zeep en andere doucheproducten te organiseren. Hier zijn enkele voordelen:

 • Voorkomt rommelige randen: Douchecaddy’s voorkomen dat flessen en zeep op de rand van de douche of badkuip worden achtergelaten, wat de ruimte opgeruimder maakt.
 • Efficiënt gebruik van ruimte: Douchecaddy’s en -planken kunnen worden opgehangen aan de douchekop, de douchewand of de douchecabine, waardoor vloerruimte vrij blijft.
 • Gemakkelijke toegang: Met douchecaddy’s en -planken heb je al je doucheproducten binnen handbereik, wat de douchetijd efficiënter maakt.
 • Voegt stijl toe: Er zijn diverse stijlvolle douchecaddy’s en -planken beschikbaar die je badkamer een esthetische upgrade kunnen geven.
opbergruimte kleine badkamer plankje douche
Deze shampoohouder van geborsteld gunmetalen roestvrij staal is een perfecte aanvulling voor elke badkamer en kan aan de muur van de douche worden bevestigd.

Douchecaddy’s voor hangende opslag

Douchecaddy’s zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen, maar degenen voor hangende opslag zijn bijzonder geschikt voor kleine badkamers:

 • Hangende douchecaddy’s: Deze worden opgehangen aan de douchekop of de douchewand en hebben vakken en planken om al je doucheproducten te organiseren.
 • Hoekdouchecaddy’s: Als je beperkte wandruimte hebt, zijn hoekdouchecaddy’s een slimme keuze. Ze passen discreet in de hoek van de douche en bieden voldoende opbergruimte.
 • Zuignapdouchecaddy’s: Voor huurappartementen of als je geen gaten wilt boren, zijn zuignapdouchecaddy’s een handige optie. Ze hechten zich stevig aan de douchewand zonder schade aan te richten.

Tips voor het gebruik van douchecaddy’s en -planken

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van douchecaddy’s en -planken in je kleine badkamer:

 • Minimaliseer de inhoud: Houd alleen de doucheproducten bij de hand die je dagelijks gebruikt om rommel te voorkomen.
 • Houd het schoon: Reinig regelmatig je douchecaddy’s om ophoping van zeepresten te voorkomen.
 • Overweeg uitschuifbare planken: Als je de ruimte optimaal wilt benutten, overweeg dan douchecaddy’s of -planken met uitschuifbare planken die extra opbergruimte bieden.

Douchecaddy’s en -planken zijn eenvoudige maar effectieve oplossingen om je doucheproducten georganiseerd te houden en de ruimte in je kleine badkamer te maximaliseren. Kies een stijl die bij je past en geniet van een nette en opgeruimde doucheomgeving.

Dit gouden plankje kan je ook heel leuk aan de muur bij het bad monteren voor het opbergen van verschillende flesjes.
Dit gouden plankje kan je ook heel leuk aan de muur bij het bad monteren voor het opbergen van verschillende flesjes.

8. Minimalistische badkamer accessoires

Een minimalistische benadering kan wonderen verrichten in een kleine badkamer. Ontdek hoe het gebruik van minimalistische badkamer accessoires niet alleen ruimte bespaart, maar ook een gevoel van rust en eenvoud in je badkamer creëert.

Hoe minimalisme je kleine badkamer kan transformeren

Minimalisme in een kleine ruimte gaat niet alleen over het verminderen van rommel, maar ook over het kiezen van badkamer accessoires en inrichting die de ruimte visueel vergroten en een gevoel van kalmte bevorderen. Hier zijn enkele voordelen van minimalistische badkamer accessoires:

 • Ruimtelijkheid: Minimalistische ontwerpen hebben meestal eenvoudige lijnen en een strakke uitstraling, wat de illusie van meer ruimte creëert.
 • Eenvoudig schoon te maken: Minder accessoires betekent minder items om schoon te maken, wat het onderhoud van je badkamer vereenvoudigt.
 • Focus op functionaliteit: Minimalistische accessoires zijn vaak ontworpen met functionaliteit in gedachten, waardoor je badkamer een praktische en doelgerichte ruimte wordt.
 • Minder afleiding: Een minimalistische inrichting kan je helpen om je te concentreren op wat echt belangrijk is in de badkamer, zoals persoonlijke verzorging en ontspanning.
opbergruimte kleine badkamer nis muur
Een slimme inbouwnis voor het opbergen van je douchespullen is een praktische en stijlvolle toevoeging aan je kleine badkamer. Je kunt deze nis eenvoudig in je douche integreren, waardoor je een nette en handige oplossing hebt.

Stijlvolle minimalistische accessoires

Hier zijn enkele voorbeelden van minimalistische badkameraccessoires die je kunt overwegen:

 • Wandgemonteerde zeepdispensers: Vervang flessen met vloeibare zeep door wandgemonteerde dispensers voor een opgeruimde uitstraling.
 • Toiletborstelhouder met verborgen borstel: Kies een toiletborstelhouder met een discreet ontwerp dat de borstel aan het zicht onttrekt wanneer deze niet in gebruik is.
 • Handdoekhouders met eenvoudige lijnen: Minimalistische handdoekhouders hebben vaak strakke lijnen en een slank ontwerp, waardoor ze functioneel en stijlvol zijn.
 • Witte of neutrale kleurenpaletten: Kies voor witte of neutrale kleuren voor handdoeken, douchegordijnen en badmatten om een gevoel van helderheid en ruimte te behouden.
 • Spiegels met ingebouwde verlichting: Minimalistische spiegels met ingebouwde LED-verlichting voegen een eigentijdse touch toe en verbeteren de verlichting in de badkamer.
Kleine accessoires, zoals deze mooie minimalistische houder voor tandenborstels kunnen het verschil maken in een kleine badkamer.
Kleine accessoires, zoals deze mooie minimalistische houder voor tandenborstels kunnen het verschil maken in een kleine badkamer.

Tips voor een minimalistische badkamer

Hier zijn enkele tips om een minimalistische sfeer in je badkamer te creëren:

 • Verminder rommel: Ga door je badkamer en verwijder items die je niet regelmatig gebruikt. Houd alleen de essentiële spullen binnen handbereik.
 • Houd het eenvoudig: Kies voor eenvoudige en functionele ontwerpen voor meubels en accessoires. Minimalisme draait om minder is meer.
 • Gebruik opbergers: Investeer in verborgen opbergruimte om al je spullen uit het zicht te houden en een opgeruimde uitstraling te behouden.
 • Houd de kleuren neutraal: Wit, grijs en andere neutrale kleuren helpen een gevoel van ruimtelijkheid te creëren en passen goed bij een minimalistische esthetiek.

Minimalistische badkameraccessoires kunnen een wereld van verschil maken in een kleine badkamer. Door te kiezen voor eenvoudige en functionele ontwerpen kun je niet alleen ruimte besparen, maar ook een rustige en ontspannen sfeer creëren waarin je van je dagelijkse routine kunt genieten.

Een handige zeeprek met twee niveau's die je in de hoek van je douche kunt monteren.
Een handige zeeprek met twee niveau’s die je in de hoek van je douche kunt monteren.

Conclusie

Een kleine badkamer kan met slimme opbergruimte en minimalistisch design een functionele en stijlvolle ruimte worden. We hebben diverse ideeën besproken om het beste uit je kleine badkamer te halen.

Een goede badkamerkast en het benutten van verticale ruimte met wandplanken en hangende opbergers zijn cruciaal voor een opgeruimde badkamer. Spiegels met geïntegreerde opbergruimte voegen stijl en functionaliteit toe.

Verder biedt de ruimte onder de wastafel mogelijkheden voor opbergruimte, net als maatkasten die specifiek aan je behoeften voldoen. Douchecaddy’s en -planken organiseren je doucheproducten effectief.

Minimalistische badkameraccessoires en neutrale kleuren creëren een gevoel van ruimte en rust. Door deze ideeën te combineren, kun je van je kleine badkamer een georganiseerde en aantrekkelijke ruimte maken waar je van kunt genieten. Het maximaliseren van opbergruimte en minimalisme zijn de sleutels tot succes in het ontwerpen van een kleine badkamer die aan al je wensen voldoet.

Bekijk ook:
Stylingtips voor een kleine badkamer
15x Kleine badkamer met bad en douche

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate