Patchwork tegels


Patchwork is een handwerktechniek, gekenmerkt door lapjes stof met verschillende kleuren en patronen, die aan elkaar zijn genaaid. Deze techniek werd vooral toegepast voor bijvoorbeeld kleden, dekens en kleding, in de periode toen het economisch niet zo goed ging. Maar ook nu zie je patchwork weleens terugkomen. Niet alleen in kleden, dekens en kleding, maar ook in de wereld van interieur en design. Een van de meest bekende vorm zijn patchwork tegels. Vandaag willen we laten zien hoe mooi patchwork tegels zijn en wat je er allemaal in huis mee kunt creëren.

Patchwork tegels

Patchwork tegels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. Verschillende formaten, patronen en kleuren. Naast kleurrijke tegels, zijn er ook rustigere kleuren zoals zwart en wit grijs verkrijgbaar. En het leuke is, is dat je de patchwork tegels overal kunt toepassen op plekken waar je normaal tegels gebruikt. De badkamer en keuken bijvoorbeeld, maar in het toilet en in de hal of zelfs in de slaapkamer of woonkamer kunnen patchwork tegels heel mooi zijn. Sterker nog, door de kleuren en de patronen, kan je met patchwork tegels een echte eyecatcher creëren in elke ruimte.

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels in de keuken

In de keuken worden patchwork tegels vaak gebruikt voor de vloer. Het is vooral leuk als je een open keuken hebt, waarbij een andere soort vloer van de woonkamer overloopt naar de patchwork vloer in de keuken. Dit kan met een betonvloer, een gietvloer en ook een houten vloer kan een mooie combinatie vormen met patchwork tegels. Vind je het een patchwork vloer net iets te druk? Dan kan je ook patchwork tegels gebruiken voor het betegelen van de keuken achterwand. Omdat de keuken achterwand over het algemeen een minder grote oppervlak is dan de vloer, creëer je een veel minder druk effect.

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels in de badkamer

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de badkamer. Het is super leuk om de badkamer vloer te betegelen met patchwork tegels, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de wanden te betegelen met die kleurrijke vrolijke tegels. Als alle muren worden betegeld, kan het wel een beetje te druk worden. Daarom besluiten veel mensen om slechts één muur te betegelen met patchwork tegels, en die te combineren met neutrale en rustige tegels voor de andere wanden en vloer. Op die manier zal de patchwork wand in de badkamer ook veel meer een eyecatcher zijn die goed tot z’n recht komt.

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Bron: Cotemaison.fr | vtwonen.nl | Yellowtrace.com.au | ProŽeny.cz

1 Comment

  1. Cindy Kaipio Reply

    Good Morning!

    Where can I see or purchase these tiles in America?

    Thank you and have a beautiful day!

    Cindy

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate