Wandrek


Een wandrek aan de muur is altijd een goed idee! Je creëert daarmee namelijk opbergruimte, zonder dat het ten koste gaat van de loopoppervlakte. Wandrekken zijn dus vooral een musthave voor mensen die klein wonen. Je zou het kunnen vergelijken met wandplekken. Het belangrijkste verschil is dat een wandrek voorzien is van meerde planken. Afhankelijk van hoe groot het is, kan je dus meerdere spullen plaatsen in een wandrek. Dit kan van alles zijn. Boeken en tijdschriften, fotolijstjes, verzamelingen servies, speelgoed, kruiden, noem maar op. Wandrekken kunnen dus aan alle muren in huis worden gemonteerd, of dat nou de woonkamer, keuken, slaapkamer, kinderkamer, hal, toilet of badkamer is. Er zijn zoveel soorten, maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet, gesorteerd op woonwinkel!

Wandrek inspiratie

Wandrekken kan je dus op heel veel verschillende manieren gebruiken in huis. Niet alleen vanwege het praktische karakter, wandrekken kunnen natuurlijk ook erg decoratief zijn. Hang er één op aan de keuken achterwand voor het opbergen van kruiden of servies. In de woonkamer kan het een leuk idee zijn om een wandrek aan de wand achter de bank te monteren, voor kleine objecten zoals boeken, fotolijstjes of planten. In de slaapkamer is een wandrek leuk voor boven het bed, maar je kunt het ook naast je bed monteren en het gebruiken als een soort nachtkastje.

Kortom, er zijn zoveel leuke ideeën van wat je met wandrekken kunt doen. Om je nog meer een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, en hoe het eruit kan komen te zien, hebben we een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden gevonden.

De meest populaire wandrek is natuurlijk de bekende String pocket kast, ontworpen door ontwerper Nils String. Maar naast de String kast zijn er nog veel meer andere wandrekken verkrijgbaar. Wij hebben van de meest bekende woonwinkels in Nederland de leukste wandrekken voor je op een rijtje gezet, namelijk van Leenbakker, Xenos, Woonexpress, Action, IKEA, Loods 5 en Karwei. Klik op de afbeelding om het desbetreffende model direct in hun webshop te kopen.

Wandrek Leenbakker

Leenbakker heeft een groot assortiment wandrekken in verschillende stijlen en kleuren. Sommige wandrekken zijn zowel in de winkel als in de webshop verkrijgbaar, maar er zijn ook varianten die alleen online te verkrijgen zijn. We hebben de leukste wandrekken van Leenbakker hieronder gezet.

Wandrek Kwantum

Ook bij woonwinkel Kwantum kan je terecht voor verschillende leuke wandrekken. De zwarte metalen keukenrek met grote S-haken bijvoorbeeld of de chique gouden Erula wandrek en de ovalen Milaan wandrek. Wat ook super fijn is, is dat alle wandrekken heel erg betaalbaar zijn. Hieronder zie je zes leuke kwantum wandrekken die allemaal onder de €30,00 zijn!

Wandrek Xenos

Xenos vinden wij een hele leuke winkel, die een groot assrotiment woonartikelen heeft. Zij hadden een metamorfose gehad, die ook geresulteerd heeft in hun producten. Naast de basic wandrekken, heeft Xenos ook een aantal hele bijzondere modellen, zoals de wandrek van gerecycled hout of de stoere zwarte metalen wandrek waar een rond spiegel in verwerkt is. Welke vind jij het leukst?

Wandrek Woonexpress

Woonexpress begon jaren geleden als de Nederlandse tegenhanger van IKEA. Maar eigenlijk zijn de meubels en accessoires niet te vergelijken met die het Zweedse woonwarenhuis. Dit betekent niet dat ze geen mooie producten hebben. Sterker zelfs, je kan absoluut bij Woonexpress terecht voor hele leuke meubelen en accessoires. Hieronder vind je drie super leuke wandrekken die er totaal anders uitzien.

Wandrek Action

Action is dé budgetwinkel van Nederland. En eigenlijk zijn zij ook de enige budgetwinkel waar je terecht kunt voor meubels en accessoires. Action heeft zelfs héle leuke meubels en accessoires, die werkelijk spotgoedkoop zijn. Hieronder zie je drie verschillende wandrekken van Action, waarvan de duurste nog geen zes euro kost!

Wandrek IKEA

En natuurlijk kan je ook bij IKEA terecht voor leuke wandrekken, het grootste en bekendste woonwarenhuis van de wereld. Wandrek Skadis vinden we helemaal te gek, wat een soort gaatjesbord is met rekjes en plankjes. Wandrek Lustigt kost slechts €5.99, maar heeft een hoog designer gehalte. En Kungsfors is een modulair systeem, met verschillende modules, waarmee je zelfs een hele wand mee kunt inrichten.

Wandrek Loods 5

Loods 5 heeft twee vestigingen, één in Sliedrecht en één in Zaandam. Daarnaast hebben ze ook een grote webshop waar bijna alle meubels en accessoires van Loods 5 te koop zijn. Het leuke is dat zij zowel budgetvriendelijke als designer producten hebben. Hieronder vind je negen verschillende wandrekken van Loods 5, van €33.95 – €189.00.

Wandrek Karwei

Je kunt bij bijna alle bouwmarkten, zoals Praxis, Gamma en Hornbach terecht voor meubels en accessoires, maar Karwei heeft veruit de leukste woonartikelen. Sterker zelfs, als het gaat om wandrekken, heeft Karwei hele bijzondere wandrekken die niet eens bij bovenstaande woonwinkels verkrijgbaar zijn. Ze hebben zowel hele praktische wandrekken, die je bijvoorbeeld in de douche in de badkamer kunt monteren, maar ze hebben ook hele mooie design wandrekken die bruikbaar zijn voor hele andere spullen. Zo heeft Karwei bijvoorbeeld een hele leuke wandrek voor het opbergen van kaarten en een wandrek voor tijdschriften.

Bekijk ook:
Mooie kledingrekken
Wandplank ideeën
String kast

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate