Serre aanbouw


Een officiële serre is een aanbouw aan een woning, die voornamelijk uit glas bestaat. Vaak is dat een glazen buitenwand, gecombineerd met een schuine glazen dak. En soms zijn ook de wanden aan de zijkant ook van glas. Hier hebben we al een aantal mooie serre voorbeelden laten zien, zoals de slaapkamer die onder een serre is gebouwd (eigenlijk is dit een grote dakraam) en de serre waar een thuiskantoor is gerealiseerd in een woning in Parijs. Vandaag willen we het iets uitgebreider hebben over de serre. Wanneer neem je een Serre? Wat zijn de voordelen en de nadelen? En we laten een aantal hele mooie voorbeelden zien.

Serre aanbouw

Voordelen van een serre

  • De belangrijkste reden waarom mensen een serre nemen is omdat ze hun woning willen uitbouwen. Het grootste voordeel is dus dat je extra woonoppervlakte creëert met een serre aanbouw.
  • Een ander groot voordeel is licht. Het glas van een serre zorgt ervoor dat de betreffende ruimte voorziet wordt van enorm veel lichtinval. Dat is natuurlijk altijd een pluspunt.
  • Voor een serre aanbouw heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig.

Nadelen van een serre

  • Een nadeel van een serre is dat het een broeikaseffect creëert. Door het glas kan de temperatuur dus flink toenemen in de zomer.
  • Het andere nadeel van een serre is dat het best duur is. Natuurlijk zijn de prijzen erg verschillend, afhankelijk van soort serre en formaat. Gemiddeld zou je kunnen denken aan €1000 – 1500 per vierkante meter.

Omdat de serre een aanbouw naar de tuin is, wordt de serre vaak gebruikt voor het inrichten van de woonkamer, keuken of eetkamer. Niet alleen de extra ruimte is fijn, ook het lichtinval is altijd welkom in een woonkamer en een keuken. Het bijkomend ruimtelijk en speels effect van een serre is ook super mooi. Het kan een ruimte een unieke uitstraling geven.

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Serre aanbouw

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate