Strak op maat gemaakte kastombouw bij raam!


Maatwerk oplossingen zijn altijd een goed idee in huis. Het ziet er niet alleen erg mooi en strak uit, je benut daarmee ook alle centimeters van de ruimte. Ideaal voor mensen die klein wonen dus. En het geeft je interieur bovendien een exclusieve uitstraling. Vandaag willen we een heel bijzonder project laten zien, die we gevonden hebben bij Arhitektura Doo. Het Architectenbureau uit Slovenië heeft voor een project van een klant een super strakke op maat gemaakte kastombouw gerealiseerd bij het raam. Wat een geweldig idee!

Strak op maat gemaakte kastombouw bij raam!

Complete verbouwing

Het appartement is gelegen in een nieuw gebouwd rijtjeshuis in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Vanwege een kleiner perceel en een grotere dichtheid waren de huizen gepland als wooneenheden met twee verdiepingen. Dientengevolge is er een probleem van kleine vloeroppervlakte. De begane grond had oorspronkelijk een woonkamer. Dit is echter minder nuttig vanuit het oogpunt van de gebruiker, dus hadden de architecten besloten om de keuken naar beneden te verplaatsen. Vanwege minder vloeroppervlakte vormde dit eerst een probleem, maar ze ontdekten extra opbergruimte voor de keuken onder de trap. Het idee van de keuken is nu goed verbonden met het buiten atrium, waar het ook mogelijk is om de eettafel te verplaatsen, waardoor een comfortabele ruimte ontstaat voor eten en gezelligheid.

Strak op maat gemaakte kastombouw bij raam!

Op de eerste verdieping werd een grote ruimte geopend waar een woonkamer werd gecreëerd, samen met twee kinderkamers. Het ontwerp van het interieur is modern, gekenmerkt door strakke lijnen, de overheersende kleur wit, in combinatie met eikenhouten accenten.

Kastombouw over gehele breedte en hoogte

De grote blikvanger wordt gevormd door de grote strak op maat gemaakte kastombouw bij het raam. Via de met eiken hout beklede trap naar bovenkomt, kom je als eerst de kastombouw tegen. Het is gebouwd tegen de buitenmuur, waar een groot raam aanwezig is. Een perfecte muur voor het creëren van een vensterbank. Maar het idee voor de op maat gemaakte kastombouw is eigenlijk nog véél beter. Niet alleen de breedte van de muur is goed benut, er wordt ook goed gebruik gemaakt van de plafondhoogte.

Strak op maat gemaakte kastombouw bij raam!

Open boekenkast

Het is een strakke witte kast met verschillende dichte kasten. Het raam bevindt zich aan de rechterkant, en aan de linkerkant is een open inbouwkast gecreëerd, in hetzelfde formaat als het raam. Deze inbouwkast is volledig bekleed met eikenhouten planken, en wordt gebruikt als open boekenkast.

Strak op maat gemaakte kastombouw bij raam!

Bron: Arhitektura-doo.si

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate