Stoere kinderkamers met entresol slaapplekken


Hoge plafonds zijn altijd fijn. Het ziet er niet alleen mooi en ruimtelijk uit, hoge plafonds biedt ook extra mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld heel goed gebruik kunnen maken van de plafondhoogte, door een entresol te creëren. Op die manier creëer je dus ook extra vloeroppervlakte. Vandaag willen we daar een heel mooi voorbeeld van laten zien. Eigenlijk zijn het twee voorbeelden, want het zijn de twee kinderkamers, die architectenbureau Normless heeft ontworpen voor één van hun klanten. Twee stoere kinderkamers met entresol slaapplekken!

Stoere kinderkamers met entresol slaapplekken

Tienerkamers

De Grieske interieurarchitecten hebben in Thessaloniki een super mooi en modern appartement ontworpen en ingericht. In totaal heeft het appartement een woonoppervlakte van 185 vierkante meter, verdeeld over een mooie open en lichte woonkamer, keuken, drie badkamers en twee slaapkamers. De grootste slaapkamer is ingericht als master bedroom met bijbehorende badkamer en suite. De andere twee kamers zijn de kinderkamers geworden. Het zijn geen typische kinderkamers, waar je wellicht aan gewend bent. De kinderen zijn al wat ouder, en hebben dan ook hele stoere kamers gekregen.

Stoere kinderkamers met entresol slaapplekken

Stoere kinderkamers met entresol slaapplekken

Grijs en hout

Het interieur kenmerkt zich met twee belangrijke tinten, namelijk grijs en hout. Deze stoere combinatie komt als een rode draad terug in het gehele appartement, en dus ook in beide kinderkamers. Strakke grijze betonlook gietvloeren zijn gecombineerd met betonstuc wanden. Zelfs het plafond is bewerkt met hetzelfde betonstuc. Dit hebben ze gecombineerd met mooie houten accenten, die op verschillende manieren terugkomen in de ruimtes. Houten meubels, houten wandbekleding, houten deurknoppen, en ook de trappen zijn afgewerkt met houten delen. Het grijs is stoer en kil, terwijl het hout juist voor meer sfeer en warmte zorgen. Een mooi balans!

Stoere kinderkamers met entresol slaapplekken

Maatwerk

In de kinderkamers vind je veel maatwerk. Maatwerk bureau’s, maatwerk inbouwkasten, en er is ook een op maat gemaakte stoere vaste open trap gecreeerd, die toegang biedt tot de entresol werkplekken. In de ene kamer vind je een trapkast onder de trap. Deze trap loopt aan éénstuk door op een mooie vaste bank bij het raam, én een stoer op maat gemaakt bureau. In de andere kinderkamer is een praktische werkplek ingericht onder de trap. Deze trap is gemaakt van stoere berken multiplex. Voor de veiligheid hebben ze netten gebruikt als trap balustrade.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate