Tin tiles


Marokkaanse Zelliges tegels en cementtegels met mooie patronen zijn enorm populair. Wat minder bekende, maar wel prachtige tegels, zijn tin tiles. Je hebt ze misschien weleens gezien aan het plafond van mooie Victoriaanse gebouwen. En zo nu en dan kom je ze ook in ander soort gebouwen tegen. Wat tin tiles precies zijn? Daar gaan we het vandaag over hebben. Daarbij hebben we natuurlijk ook een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van gevonden. We zijn benieuwd wat jullie van deze mooie tegels vinden!

Tin tiles

Tin tiles plafond

Tin tiles bestaan al heel lang. Ze werden tussen 1800 en 1900 als eerst geïntroduceerd in Afrika en Australië. Het bijzondere van deze tin tiles, is dat ze vooral aan het plafond gebruikt worden. Daar hadden ze twee belangrijke redenen voor. Tin tiles was een betaalbare manier om een plafond te decoreren. De tegels werden voornamelijk uit metaal en tin gestempeld, en zijn voorzien van een mooi en sierlijk patroon. Mensen die geen dure sierlijsten en plafonds konden betalen, maar wel een mooi plafond wilden hebben, gingen daarom voor tin tiles. Daarnaast bood een tin tiles plafond ook bescherming tegen brand.

Tin tiles wanden

Tin tiles lijken op kleine tegels, maar eigenlijk zijn het groter platen van vaak 60x60cm en 60x120cm, waar de tegelpatronen in gestempeld zijn. Vandaar dat het niet een heel arbeidsintensieve taak is om tin tiles aan te brengen aan het plafond. Hoewel tin tiles voornamelijk aan het plafond wordt gebruikt, is het ook mogelijk om wanden ermee te bekleden. Bijvoorbeeld in de badkamer, als keuken achterwand of als lambrisering.

Vind je het tóch een beetje omslachtig om tin tiles aan te brengen, maar je vindt het er wel mooi uitzien, dan bestaat er nog een andere optie. Er zijn tegenwoordig namelijk tin tiles behang verkrijgbaar.

Tin tiles

Tin tiles

Tin tiles

Tin tiles

Tin tiles

Tin tiles

Tin tiles

Tin tiles

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate