12x Tuin luifels


Een heerlijke zonnige tuin is natuurlijk altijd fijn, waar je in de zomer lekker kunt zonnen en chillen. Maar het is ook fijn om een plekje te creëren waar altijd schaduw is. Vooral in de heetste periode op een tropische dag is een schaduwplekje in de tuin een heerlijke oase, die een beetje verkoeling biedt. Een tuin luifel is daarom altijd een goed idee. Tuin luifels en tuinoverkappingen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Bij elke tuin is wel een passende tuin luifel te creëren. Wij laten zien wat er allemaal mogelijk is met de mooiste inspiratie voorbeelden van tuin luifels, leuke ideeën en handige tips voor elke tuin!

1. Space Wall

Space Wall is een moderne tuin luifel van het Italiaanse merk KE Outdoor Design. Aan de ene kant wordt het aan de muur bevestigd, terwijl de buitenkant ondersteund wordt door twee stevige poten. De grote doek biedt bescherming tegen de zon en is tevens windbestendig. Je kunt het op maat laten maken tot een maximale lengte en breedte van 700 cm. Meer informatie? Klik hier.

Space Wall

Space Wall

Space Wall

2. Moderne pergola Isola 2

Traditionele pergola’s kenmerken zich met een houten structuur, maar tegenwoordig zijn er ook hele moderne pergola’s verkrijgbaar. Isola 2 is daar een heel mooi voorbeeld van, ook van KE Outdoor Design. Het grote voordeel is dat deze moderne tuin luifel verkrijgbaar is in een zelfdragende versie, waardoor je bijvoorbeeld midden of achterin de tuin een overdekt terras kunt creëren. Het doek is bevestigd aan een systeem van dwarsbalkprofielen, trolleys en geleiders en het systeem maakt horizontaal glijden mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Moderne pergola Isola 2

Moderne pergola Isola 2

3. Zonnescherm Olanda

Zonneschermen zijn natuurlijk ook hele goede tuin luifels. En tegenwoordig zijn zonneschermen erg mooi en geavanceerd. Dit zonnescherm is van Frigerio Living, gekenmerkt met aluminiumm knikarmen. Zoals je kunt zien, kan je een super groot terras voorzien van schaduw. En het grote voordeel is dat je het ook heel eenvoudig kunt inschuiven op momenten als de zon niet zo feil is. Klik hier om meer te lezen!

Tuin luifels zonnescherm Orlanda

Tuin luifels zonnescherm Orlanda

Tuin luifels zonnescherm Orlanda

4. Schaduwdoek

We hebben hier een tijdje geleden de inspirerende tuin makeover laten zien van Shelby, die een heerlijk terras heeft gecreëerd. Met een eenvoudige schaduwdoek heeft ze een budgetvriendelijke tuin luifel gemaakt, waar ze even van de felle zon kan ontsnappen. Onze tip is om zoek te gaan naar een waterbestendige schaduwdoek, zodat je het niet eraf hoeft te halen als het regent. Klik hier voor een mooi voorbeeld. Als je een grotere tuin luifel wilt, dan kan je een grotere schaduwdoek nemen. Wat ook een leuk idee is, is om meerdere schaduwdoeken te combineren.

tuin luifels schaduwdoek

Tuin luifels meerdere schaduwdoeken

5. DIY schaduwdoek maken

In de perfecte Ibiza tuin zijn verschillende tuin luifels gecreëerd. Zo vind je er een moderne pergola achterin de tuin, een driehoekige schaduwdoek boven het zwembad, én een heerlijk overdekt terras met een DIY schaduwdoek. Je kunt dus ook heel eenvoudig je eigen schaduwdoek maken. Hieronder zie je aantal hele leuke inspiratie voorbeelden!

diy schaduwdoek maken

diy schaduwdoek maken

6. Steigerbuizen

Steigerbuizen zijn super veelzijdig, je kunt er heel veel stoere dingen mee maken voor zowel binnen in huis als in de tuin. Bij The Joy Blog van Lana, hebben we een hele stoere DIY tuin luifel gevonden, die gemaakt is met steigerbuizen. Het bijzondere is dat ze het niet voor haarzelf heeft gemaakt, maar voor haar planten! Klik hier om de handleiding van Lana te zien!

diy tuin luifel steigerbuizen

7. Klassieke tuinoverkapping

Voor elke stijl woning is een passende tuin luifel te vinden. Hierboven hebben we een aantal hele strakke moderne tuin luifels laten zien. Heb je een klassieke en karakteristieke woning, dan is deze klassieke tuinoverkapping van UNOSIDER wellicht leuk. Het is gemaakt met een stijlvolle stalen profiel en voorzien van sierlijke details. Vind je het wat?

Klassieke tuinoverkapping

8. Minimalistisch design

Bij UNOSIDER kwamen we ook deze geweldige tuin luifel tegen, de Carloforte sail. Het kenmerkt zich met een minimalistisch design, bestaande uit twee schuinlopende u-vormige poten. De poten worden vastgemaakt aan de vloer, om stevigheid te garanderen. De poten zijn verkrijgbaar in roestvrijstaal, maar zoals je kan zien, zijn zwarte poten ook super stoer. Lees hier meer over de Carloforte sail.

Tuin luifels Minimalistisch design

9. Natuurlijke tuin luifel

Heb je een mooie bohemian of Ibiza tuin? Dan is een natuurlijke tuin luifel super mooi. Op het prachtige eiland tref je heel veel terrassen aan, die voorzien zijn van de mooiste natuurlijke luifels. Je kunt het heel eenvoudig maken of laten maken met behulp van houten palen of een houten pergola en een dak van rieten matten of wilgenmatten. Geef je tuin hét ultieme vakantiegevoel!

Natuurlijke tuin luifel

Natuurlijke tuin luifel

10. Luxe cabana bed

Over Ibiza en vakantiegevoel gesproken, eigenlijk mag er dan ook geen luxe ligbed ontbreken in je tuin. En als je dan tóch al op zoek bent, kies dan voor een luxe cabana bed. Dat is een luxe ligbed met een luifel, zodat je zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten, liggen en chillen. Hieronder zie je de geweldige Zen Light van het Italiaanse merk Exteta. Zou het niet geweldig zijn als je deze in de tuin hebt staan? Klik hier om er meer over te lezen.

Tuin luifels Luxe cabana bed

11. Schaduwnet

Houd je van schaduw, maar niet té veel schaduw, dan kan een schaduwnet of een camouflagenet een goede oplossing zijn. Het principe is vergelijkbaar met een schaduwdoek, het grot verschil is dat een schaduwnet 50% minder schaduw biedt. Je zal dus een tuin luifel hebben met half schaduw half zon. Het is hier verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

tuin luifels Schaduwnet

12. Polycarbonaatbladen

Dit is de tuin van Olivia uit Texas. Ze heeft een heerlijk overdekt terras gecreëerd in haar tuin waar je instant jaloers op wordt als je het ziet. Het terras heeft vloer van houten vlouders en met cederhouten planken heeft ze een tuin luifel constructie gemaakt, waarop zogenaamde polycarbonaatbladen op geplaatst zijn. Het grote voordeel van polycarbonaatbladen, is dat ze lichtdoorlatend zijn. Je zit dus wel in de schaduw, maar je hebt wel het voordeel dat het lekker licht is, zowel op het terras als binnen in huis. Klik hier en lees alles over de inspirerende terras makeover van Olivia!

Tuin luifels Polycarbonaatbladen

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate