12x Blauwe muur


Blauwe muren kom je niet alledaags tegen, maar als je een keer een blauwe muur tegenkomt, dan wordt je herinnert dat blauw een hele mooie muurkleur kan zijn. Of het nou een hele lichte blauwe muur of juist een hele donkerblauwe muur is, elke blauwe kleurtint heeft een bepaalde frisheid en straalt een eigen charme uit. En niet alleen in de jongenskamer, maar juist ook in de rest van het huis. De hal, de keuken, de slaapkamer en zelfs in de woonkamer. We hebben de mooiste inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet van interieurs, waar gekozen is voor een blauwe muur of meerdere blauwe muren. Welke blauwe muurverf vind jij het mooist?

1. Flexa – Grijsblauw – Strak

Dit is de prachtige eetkamer van een super mooi Scandinavisch appartement vol mooie karakteristieke details. De originele lichte houten vloer hebben ze hier gecombineerd met geweldige blauwe muren. Er is gekozen voor de blauwe muurverf Grijsblauw – Strak van Flexa, een frisse lichte blauwe kleurtint. De plinten en de sierlijsten van het plafond zijn wit gelaten. De vitrinekast is wel met dezelfde blauwe muurverf geverfd. Prachtig!

blauwe muur flexa grijsblauw strak

2. Flexa – Geldersblauw – Strak

In deze slaapkamer zijn alle muren én het plafond strak afgewerkt en wit geverfd, op één muur na. De grote muur achter het bed is geverfd met de blauwe muurverf van Flexa, genaamd Geldersblauw – Strak. Een mooie donkere muurverf, die zowel heel mooi staat bij de sfeervolle houten vloer als het grijze bed.

blauwe muur flexa geldersblauw

3. Farrow & Ball – Stone Blue

Hieronder zien jullie de mooie slaapkamer van Amelia Widell, de oprichter van het Zweedse MeliMeli. Amelia woont in een super stijlvol ingericht appartement in de populaire wijk Södermalm in Stockholm. In haar woonkamer tref je witte muren aan, gecombineerd met mooie kleurrijke meubels en accessoires. En in haar slaapkamer koos ze voor mooie blauwe muren, geverfd met de blauwe muurverf Stone Blue van Farrow & Ball.

Blauwe muur Farrow & Ball - Stone Blue

4. Flexa – Summer Splash – Creations

Dit is de slaapkamer van artiest en ontwerper Amelie Mancini. Een stoere vintage slaapkamer, waar ook gekozen is voor blauwe muren. Alle muren zijn geverfd met Dragonfly van het merk Behr. Helaas is deze blauwe muurverf niet in Nederland verkrijgbaar. Het goede nieuws, is dat Flexa een blauwe muurverf heeft, die er heel erg op lijkt, namelijk Summer Splash – Creations.

Blauwe muur Flexa - Summer Splash - Creations

5. Pure & Original – Polar blue

Noorse Interieurstylist Tone Kroken combineert Bulthaup en IKEA in haar keuken. De hoge IKEA kasten heeft ze geverfd met de prachtige blauwe krijtverf Polar blue van Pure & Original. Ook de blauwe muren zijn met dezelfde mooie muur verf gerealiseerd. Dat ze daar super blij mee is, begrijpen wij heel goed!

Blauwe muur - Pure & Original - Polar blue

6. Flexa – Ready Mixed Collecties

Deze super mooie woonkamer bewijst dat het ook een goed idee is om in de woonkamer voor een blauwe muur te kiezen. Ook hier is het prachtig gecombineerd met tinten grijs, blauw en hout. Ook de grote rubberplant past heel mooi bij de donkerblauwe muur. Vind je deze blauwe tint ook mooi? De blauwe muurverf Groots S 7020 R90B van Histor lijkt daar heel erg op!

Histor Flexa - Ready Mixed Collecties

7. Histor – Nachtblauw – Ral

Dit is den mooie slaapkamer van interieurstylist Pernille Slot Hansen en systeemingenieur Casper Rindom Knudsen. Ze wonen in een typisch Scandinavisch appartement met heel veel licht en vooral heel veel wit. Alle muren in het appartement zijn bijvoorbeeld strak en wit, op één muur na in de slaapkamer. De enige blauwe muur is geverfd met een donkerblauwe muurverf, die door Pernille zelf gemengd is met verfresten. Maar wij hebben een blauwe muurverf gevonden, die heel erg lijkt op die kleur, namelijk Histor Nachtblauw!

Histor - Nachtblauw - Ral

8. Farrow & Ball – Stiffkey blue

Deze inktzwarte muurverf is vernoemd naar het strand van Norfolk, waar de modder, samen met de kokkels, een bepaalde diepe marinetint delen. Hoewel het traditionele gevoel, wordt Stiffkey Blue vaak gebruikt als alternatief voor Down Pipe om een rijkelijk dramatische ruimte te creëren met een meer eigentijdse afwerking. Wanneer het wordt gebruikt in goed verlichte delen van het huis, zal het veel blauwer lijken.

Blauwe muur Farrow & Ball - Stiffkey blue

9. Farrow & Ball – Cabbage White No.269

Cabbage White is een hele subtiel witte muurverf met de geringste zweem van blauw en ontleent zijn naam aan de meest delicate vlinders. Deze super lichtblauwe muurverf is perfect voor kamers, waar je zowel het plafond als de muren in dezelfde kleur wilt hebben. Maar zoals in deze slaapkamer te zien is, kan je het ook heel mooi combineren met echt wit.

Blauwe muur Farrow & Ball - Cabbage White No.269

10. Farrow & Ball – Vardo

De muren in de eethoek van deze keuken zijn geverfd met Vardo van Farrow & Ball. Het is een mooie opvallende groenblauwe muurverf, die je heel mooie kunt combineren met bijvoorbeeld donkergrijs of andere opvallende kleuren zoals rood.

Blauwe muur Farrow & Ball - Vardo

11. Histor – Memorie S 6020 B

Deze slaapkamer hebben we hier een tijdje geleden laten zien, de slaapkamer van een klein appartement uit Stockholm met een woonoppervlak van slechts 45m2. In het appartement zijn de muren wit geverfd, maar voor de enige slaapkamer, hebben ze gekozen voor prachtige blauwe muren. Een blauwe muurverf die daar heel erg op lijkt is Memorie S 6020 B van Histor. Een mooie gedempte blauwe kleurtint. Naast de blauwe muren, hebben ze ook de IKEA ladekast en de inbouwkast met de open planken met dezelfde muurverf geverfd!

Histor - Memorie S 6020 B

12. Histor – Fragiel S 1010 R80B

Blauw is natuurlijk een hele populaire muurkleur voor de jongenskamer. Onderstaande kinderkamer is ontworpen door Łukasz Głogowski Design, die een strakke grijsblauwe gietvloer gecombineerd met met mooie lichtblauwe muren. De op maat gemaakte bedstee en inbouwkasten hebben ook dezelfde kleur gekregen. Het blauw vormt een hele mooie combinatie met de verschillende houten accenten, die terugkomen in de lage kast bij het raam, het bureau en de binnenkant van de bedstee.

Blauwe muur Histor - Fragiel S 1010 R80B

1 Comment

  1. Pingback: Histor muurverf inspiratie | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate