Verticale of horizontale radiator?


Twijfel je tussen een verticale of een horizontale radiator? Jij bent niet de enige. Er zijn heel veel mensen die niet weten of ze voor een verticale of een horizontale radiator moeten kopen voor in huis. Of dat nou voor de woonkamer, badkamer, slaapkamer of hal is. Om je te helpen bij je keuze, hebben vergelijken we beide varianten, waarbij we de voordelen en nadelen van de verticale en horizontale radiator op een rijtje hebben gezet. Lees snel verder!

Hoewel er tegenwoordig heel veel mensen voor vloerverwarming hebben gekozen, waarbij er helemaal geen radiatoren meer nodig zijn, zijn radiatoren nog steeds de meest gebruikte methode om een huis te verwarmen. Radiatoren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zo heb je kolomradiatoren, paneelradiatoren, elektrische radiatoren, designradiatoren, noem maar op. Daarnaast kan je ook kiezen tussen verticale of horizontale radiatoren.

In onderstaande mooie woonkamer zien jullie de Zendher forma radiator. Wat erg bijzonder is van deze verticale Zehnder Nova radiator, is dat het een hoekradiator is. Dit is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens erg strak en mooi uit. Verkrijgbaar bij Radiatoraanbiedingen.nl.verticale radiator zehnder hoek woonkamer

Het belangrijkste verschil tussen een verticale en een horizontale radiator is natuurlijk dat een verticale radiator meer hoogte van de muur inneemt, terwijl een horizontale radiator juist meer de breedte van de muur inneemt. De hoeveelheid ruimte van de muur kan dus een bepalende factor zijn voor de uiteindelijke keuze die je maakt. Echter, naast dit belangrijke verschil, zijn er ook nog andere verschillen tussen deze twee varianten. Daar zitten belangrijke verschillen tussen die jij absoluut zou moeten weten, om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

In de woonkamer hieronder zien jullie de veel voorkomende verticale kolomradiator. Dit soort radiatoren worden vooral veel gebruikt onder het raam, vanwege de beschikbare ruimte. horizontale radiator

Ken jij die verschillen niet? Lees hieronder dan wat de voordelen en nadelen zijn van zowel de verticale als de horizontale radiator.

Verticale radiatoren

Verticale radiatoren worden gezien als het trendy moderne alternatief voor traditionele horizontale radiatoren. Hun onconventionele stijl en imposante aanwezigheid maken ze ideaal voor het creëren van moderne strakke interieurs.

Ideaal voor beperkte ruimte

Maar verticale radiatoren gaan niet alleen over stijl, ze kunnen ook een praktische keuze zijn voor sommige kamers. Omdat de radiatoren lang en hoog zijn, zijn ze ideaal voor ruimtes met beperkte wandruimte. Dat maakt dit type radiator ideaal voor het verwarmen van open keukens of woonkamers met een groot volume maar beperkte buitenmuurruimte.verticale radiator smalle muur

Kleine of ongebruikelijk gevormde kamers

Door het dunne profiel van verticale radiatoren zijn ze ook een goede optie voor het verwarmen van kleine of ongebruikelijk gevormde kamers. Dergelijke kamers omvatten badkamers, gangen en trappen, die vaak de koudste kamers zijn in een huis dat wordt verwarmd met traditionele horizontale radiatoren.

verticale designradiator

Horizontale radiator

Horizontale radiatoren zijn veruit het meest populaire radiator soort. Je vindt ze in de meeste moderne huizen en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende, soorten maten en stijlen. Dit maakt ze geschikt voor het verwarmen van kamers van alle formaten, van de kast onder de trap tot grote woonkamers.

Praktisch

Meestal wordt dit type radiator geïnstalleerd in het koudste deel van de kamer, meestal de dode ruimte onder het raam. Dit geeft ze het voordeel dat ze niet zoveel bruikbare ruimte innemen, vergeleken met verticale radiatoren, waardoor ze meer vrijheid hebben voor het plaatsen van meubels en accessoires.

Radiator als boekenplank

In deze stijlvolle Scandinavische woonkamer hebben ze ervoor gekozen om de horizontale kolomradiator onder het raam zwart te verven. Daarnaast gebruiken ze de radiator ook als een soort plank, door er boeken en andere spullen op te plaatsen – wat ons betreft is dat ook een voordeel van horizontale radiatoren. Tip: Het is ook mogelijk om een plank bovenop de radiator te plaatsen, zodat je er nóg beter spullen op kunt plaatsen. zwarte horizontale radiator

Lage installatiekosten

Een ander voordeel van horizontale radiatoren is dat ze op het bestaande leidingwerk kunnen worden gemonteerd. Dit verlaagt de installatiekosten aanzienlijk en vermindert de hoeveelheid overlast in je huis. Dus als je een krap budget hebt, is horizontaal de beste keuze.

Groot aanbod

Veel mensen associëren horizontale radiatoren met de traditionele witte paneelradiatoren uit de jaren ’70. Maar tegenwoordig zijn horizontale radiatoren verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen. Traditionele pijpradiatoren in ijzeren stijl zijn populair voor trendy interieurs in loftstijl, terwijl units met ultraplatte panelen perfect zijn voor het creëren van een strakke, eigentijdse look.

horizontale designradiator badkamer

Bekijk ook:
Radiatorombouw inspiratie
Designradiator woonkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate