Vloerkleed aan de muur


Een vloerkleed aan de muur is een hele leuke vorm van wanddecoratie. Een vloerkleed of een tapijt vind je normaal gesproken natuurlijk op de vloer, maar het is dus ook een heel leuk idee om het als kunst aan de wand op te hangen. Op die manier kan je mooie vloerkleed nóg meer een eyecatcher in huis worden. Een vloerkleed straalt bovendien veel meer luxe, klasse en warmte uit ten op zichte van een ‘normale’ schilderij of poster. Ben je dus op zoek naar een originele vorm van muurdecoratie? Hang dan een mooie vloerkleed of tapijt op aan de muur. We laten hier een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden zien en we laten zien hoe je het vloervloed aan de muur kunt ophangen.

Vloerkleed aan de muur
Super mooi vintage vloerkleed aan de muur boven een vintage dressoir. Prachtig!

Klein of groot wandkleed

Afhankelijk van de de plek waar je een vloerkleed op wilt hangen, kan je zowel klein vloerkleedje als een super grote vloerkleed aan de wand ophangen. De muur boven de bank of boven het bed is bijvoorbeeld een leuke plek voor een klein vloerkleedje. Wil je een vloerkleed aan een grote muur ophangen, die van de vloer tot aan het plafond leeg is, dan zou je natuurlijk een veel groter vloerkleed op kunnen hangen.

Klein vloerkleed aan de muur boven het bed
Klein vintage vloerkleed aan de muur boven het bed.
Groot vloerkleed aan de muur
In de hal super mooie hal hebben ze een mega vloerkleed aan de muur opgehangen, die zelfs helemaal doorloopt op de vloer!

Hoe hang je een vloerkleed aan de muur?

Stap één is natuurlijk het vloerkleed zelf. Wat voor soort vloerkleed je neemt, is afhankelijk van de ruimte, de interieurstijl en uiteraard je eigen smaak. Als je daarover uit bent, is het belangrijk om te bedenken hoe je het vloerkleed aan de muur wilt bevestigen. Daar zijn namelijk verschillende methoden voor. Helaas bestaan er geen standaard ophangsystemen voor vloerkleden. Gelukkig zijn er alternatieve methoden waarmee je een vloerkleed aan de muur kunt hangen. Hieronder kan je zien hoe je klittenband, gordijnroede en een houten lat als ophangsysteem kunt gebruiken. Deze methoden werken ook voor een doek, tapijt, een wanddoek of een koeienhuid.

1. Klittenband

Als je een klein en licht vloerkleedje hebt, dan zou je klittenband kunnen gebruiken. Een zijde van de klittenband plak je aan het tapijt, terwijl je de andere kant aan de muur plakt. Easy!

vloerkleed-ophangen-klittenband

Onderstaande video laat je zien hoe je een klein en licht kleed aan de muur kunt monteren met behulp van klittenband.

2. Gordijnroede

Een veelgebruikte methode om een zwaar vloerkleed aan de muur op te hangen is met een gordijnroede. De gordijnroede monteer je aan de muur zoals je een normale gordijnroede voor gordijnen monteert. Vervolgens kan je met draad of touw lussen creëren aan het vloerkleed, waar de gordijnroede doorheen kan. Je zou ook gewoon een houten stok kunnen gebruiken in plaats van een gordijnroede.

vloerkleed-ophangen-gordijnroede

Een handige handleiding over hoe je een vloerkleed aan de wand kunt monteren met een gordijnroede of houten stok.

3. Houten lat

Een andere manier om een zwaar vloerkleed aan de muur op te hangen is middels een houten lat. Het mooiste is om een platte houten lat te nemen, die iets minder breed is dan het vloerkleed. Op die manier is de houten lat niet zichtbaar als het vloerkleed aan de wand is opgehangen. Als de houten lat aan de muur gemonteerd is, kan je het vloerkleed aan de houten lat timmeren met spijkers of vastschroeven met schroefjes.

houten-lat-ophangen-houten-lat

Onderstaande video laat je zien hoe je een vloerkleed aan de muur kunt hangen met een houten lat.

Nu je weet hoe je een vloerkleed aan de muur kunt hangen, kan je zelf aan de slag. Hieronder hebben we nog een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van hele leuke wandkleden!

Kleurrijk wandkleed aan de muur
Kleurrijk wandkleed aan de muur.
Macrame wandkleed aan de muur
Macrame wandkleden zijn super populair. Je kunt ze in de winkel kopen, maar je kunt er ook zelf eentje maken.
Roze vloerkleed aan de muur hangen met klittenband
Leuk roze wandkleed aan de muur. Omdat het niet een heel zwaar vloerkleed is, zou je deze dus met klittenband aan de muur kunnen monteren.
Vloerkleed aan de muur
Het leuke vloerkleed was de missing link in deze hoek!
Groot vintage vloerkleed aan de muur boven het bed
Een mooi groot vintage vloerkleed aan de muur boven het bed in de slaapkamer.
Groot vloerkleed aan een grote donkere muur
Een vloerkleed is een hele leuke vorm van wanddecoratie aan een grote donkere muur.
Vintage vloerkleed aan de muur
Het vintage vloerkleed aan de witte muur staat super leuk bij het rotan bankje. Ook de kussens op het bankje passen er helemaal bij.
Kleurrijk vloerkleed aan de muur boven de bank
De muur boven de bank is een hele populaire plek om er een leuk vloerkleed op te hangen.
Vloerkleed aan de muur
Wil je iets meer kleur en vrolijkheid aan de wand? Kies dan voor een leuk vintage kleurrijk vloerkleed!
Groot berber vloerkleed aan de muur
In deze slaapkamer hebben ze gekozen voor een groot berber vloerkleed aan de muur achter het bed.

Vloerkleed aan de muur

4 Comments

  1. Pingback: Grote kunstwerken | HOMEASE

  2. Pingback: Vloerkleed in huis | HOMEASE

  3. Kunt u me adviseren met het probleem om een kelim uit Anatolie van pure zijde )grootte287x198) aan een muur te bevestigen. In een tapijten zaak zag ik er hangen met klemmen. Gezien het materiaal ; pure zijde lijkt me dat el een oplossing, maar in uw advertentie vind ik deze oplossing niet.
    Alvast dank voor het meedenken

  4. Hi, weten jullie van welk bedrijf/merk het wandkleed aan de grote donkere muur is? Alvast bedankt

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate