Woonkamer met een schuine bank


De bank is dé belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Naast de vloer en de muren, heeft de bank ook een grote invloed op de woonkamer sfeer. Het soort bank is hierin belangrijk, maar ook de positie van de bank heeft een bepalende rol. De meest logische plek voor de bank is de plek tegen de lange muur. En als je een brede woonkamer hebt, dan is het ook mogelijk om de bank van de muur te zetten, terwijl de TV meubel tegen de muur wordt geplaatst. De bank staat dan nog wel altijd parallel aan de muur. Althans, dit is de meest populaire keuze. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Je zou de bank bijvoorbeeld ook schuin in de woonkamer kunnen plaatsen. Klinkt misschien raar, maar onderstaande woonkamer bewijst dat het heel erg leuk kan staan.

woonkamer-schuine-bank

Het is de woonkamer van een klein Scandinavisch appartement van 63m2. De woonkamer is niet heel groot, maar zéker ook niet heel klein. Dit is typisch zo’n woonkamer, waar de meeste mensen ervoor kiezen om de bank tegen de lange muur te plaatsen. Hier zijn ze echter gegaan voor een andere keuze, namelijk schuin en niet tegen de muur.

witte-bol-lamp-woonkamer

Speelse woonkamer

Door de bank schuin te plaatsen, creëer je een leuk en speels effect in de woonkamer. Eigenlijk is heel de zithoek mee schuin geplaatst, inclusief de vloerkleed, de salontafel en de fauteuil. Ze hebben als het ware de zithoek een stukje gedraaid. Het nadeel is wel dat het iets lastiger is als je ook een TV meubel met een TV hebt. Maar van dat probleem hebben ze hier geen last van.

woonkamer-schuine-bank-2

Decoratie ideeën

Los van de schuine zithoek, vind je nog meer leuke elementen in de deze woonkamer. Er is bijvoorbeeld een mooie collage gemaakt aan de muur achter de bank bestaande uit mooie zwarte lijsten in verschillende formaten. En naast de bank vind je ook lijsten. Mooie vintage houten lijsten die andersom tegen de muur zijn geplaatst.

Ze hebben hier ook een werkplek ingericht. Een kleine compacte werkplek met een stoere vintage bureau en bijbehorende bureaustoel.

werkplek-woonkamer

spiegeldeuren-woonkamer-slaapkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate