Woonkeuken van Anne


Laat je inspireren door de mooie keuken van Anne, een stoere alleenstaande moeder en mede-eigenaar van Birkaboo. Birkaboo is een Zweeds bedrijf die gespecialiseerd is in kwaliteitshuizen voor een betaalbare prijs. Haar eigen huis is daar een perfect voorbeeld, gelegen in een natuurlijke bosrijke omgeving in Zweden. Vooral de keuken vinden wij helemaal geweldig!

Woonkeuken van Anne

Half open keuken

Anne heeft een halve open keuken ingericht, waar de keuken en de woonkamer gescheiden worden door een bibliotheek doorgang. In deze doorgang is een maatwerk boekenkast gebouwd aan een muur.

De gehele ruimte is voorzien van een stoere betonvloer, gecombineerd met strakke witte muren. Als je vanuit de woonkamer door de doorgang naar de keuken loopt, wordt je opeens verrast met een hoge puntdak als plafond. Hier zie je de vide, waar de slaapkamer is ingericht. Door het grote raam heb je hier bovendien enorm veel zonlicht.

Half open keuken

Maatwerk boekenkast

Vide

Betonvloer, zwarte keuken en houten werkblad

De betonvloer wordt hier gecombineerd met een moderne strakke zwarte keuken, die afgewerkt is met een stijlvolle houten werkblad. Er is een vast keukenblok tegen de muur geplaatst, waar je o.a. het fornuis en de wastafel vindt. De keukenwand is volledig betegeld met minimalistische witte vierkante tegels.

Zwarte keuken en houten werkblad

Steigerhouten eettafel op schragen

Boven het fornuis hangt een prachtige witte afzuigkap. Naast het vaste keukenblok vind je hier ook een keukeneiland vol met kasten.

De aanwezigheid van de grote eettafel op de kleurrijke vloerkleed, gemaakt van lange steigerhouten planken en witte schragen, is het een echte gezellige woonkeuken geworden.

Fotografie: Patric Johansson | Styling: Myrica Bergqvist

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate