Nieuwbouw achter een karakteristieke gevel


De architecten van José Adrião Arquitectos hebben in de Portugese hoofdstad Lissabon een hele bijzondere woning ontworpen en heringericht. Het is gelegen in een smalle straat in het Alcântara district en is voorzien van een mooie karakteristieke Portugese gevel. Deze gevel is eigenlijk het enige wat behouden kon worden. Achter deze gevel hebben de ontwerpers iets heel bijzonders neergezet.

nieuwbouw-achter-karakteristieke-gevel

De woning heeft maar liefst een oppervlak van meer dan 350m2, verdeeld over drie grote verdiepingen. En dan zijn de tuin, het balkon en het indrukwekkend dakterras met moderne jacuzzi en douche nog niet meegerekend. Op het dakterras heb je overigens een adembenemend uitzicht over de stad. Vooral in de avond is het er prachtig!

Strak en modern interieur

Zoals gezegd is de karakteristieke witte gevel het enige wat behouden is. Binnen is alles super strak en modern. Strakke witte muren zijn gecombineerd met een stoere grijze betonvloer. En door de gehele interieur inrichting vind je stijlvolle maatwerk inbouwkasten. In de woonkamer, slaapkamer, keuken en ook de badkamer.

Door grote raampartijen aan zowel de voor- als achterkant is het interieur erg licht. Centraal in de woning is bovendien een groot kanaal gemaakt, die helemaal van de woonkamer tot aan het dakterras loopt. Hierdoor bereikt het zonlicht vanuit het dak ook het centrale punt in huis.

Betonvloer en witte muren

Dakraam

dakterras

Inham in muur

Jacuzzi op dakterras

Maatwerk tv meubel

moderne-slaapkamer

Moderne trap

nieuwbouw-achter-karakteristieke-gevel-2

Prazeres-06-850x567

Prazeres-16-850x847

Prazeres-17-850x870

slaapkamer

slaapkamer-2

trap

tuin

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate