5 Tips om je droomhuis te vinden


Op zoek naar je droomhuis? Het kan een lange en vermoeiende reis zijn. Je staat op het punt om geld uit te geven en dat perfecte huis te kopen, maar er zijn veel obstakels onderweg. In dit artikel hebben we onze beste tips verzameld, zodat jij een huis kunt vinden dat past bij je budget. Ook met een beperkt budget heb je genoeg opties. Wij laten je zien waar je naar kunt kijken. Lees verder!

Een ouder huis kopen

Denk er eens over na om een ouder huis te kopen. Zelfs als het behoorlijk wat opknapwerk nodig heeft, kan het een slimme zet zijn als je het kunt kopen zonder al te veel van je budget te gebruiken. Hierdoor houd je geld over om in renovaties te investeren en je droomhuis te realiseren. Je kunt hiermee soms zelfs een ruimer huis bemachtigen als je je zoekcriteria wat breder maakt. Laat Schippers bouw consult wel even kijken naar de staat van het pand voordat je een beslissing maakt.

Kies voor een opknappertje

Het lijkt misschien in het begin wat gedoe, maar het kan slim zijn. Waarom? Omdat je hiermee waarde kunt toevoegen aan een huis zonder de hogere prijs te betalen die vaak aan nieuwbouwwoningen hangt. Het is een manier om binnen je budget te blijven en toch een huis te vinden dat aan jouw behoeften voldoet. Je hoeft niet alles in één keer te renoveren; neem de tijd en pas het huis aan zoals jij het wilt. Je kunt wat klusjes zelf doen om kosten te besparen en professionals inschakelen voor het grote werk. Kijk dus naar het potentieel van het pand, niet naar de huidige waarde!

opknaphuis kopen

De juiste locatie kiezen

De locatie is natuurlijk erg belangrijk. Ook al droom je van een chique buurt, het kan verstandig zijn om iets anders te kiezen als je niet veel te besteden hebt. Denk aan voorzieningen (school, supermarkt), de afstand tot je werk en andere praktische zaken. Kijk dus verder dan alleen de trendy buurten. Als je bijvoorbeeld graag in de stad wilt wonen maar het prijskaartje te hoog is, dan zou je net buiten het centrum kunnen gaan wonen. Het huis moet betaalbaar zijn, dus je hebt keuzevrijheid over de locatie. Geef niet te snel een oordeel over bepaalde locaties; breng eerst een bezoek en leer de plek kennen.

De grootte bepalen

Altijd goed om even stil te staan bij de grootte van je gezin en welke ruimtes in huis het meest gebruikt zullen worden. Als jullie vaak samen in de woonkamer of eetkamer zijn, is het handig om die ruimtes prioriteit te geven. Maar als iedereen in het gezin zijn eigen schema heeft en veel tijd in de slaapkamer doorbrengt, moet je daar rekening mee houden. Zo sluit het ook aan bij jullie behoeftes.

droomhuis uitbouw

Kijk naar de toekomst

Denk niet alleen aan het heden, maar ook aan de toekomst. Kijk verder vooruit, zelfs tientallen jaren. Denk aan zaken als ruimte, voorzieningen en prijs. Zoek een huis dat met je toekomstplannen kan meegroeien, zoals gezinsuitbreiding of misschien wel een eigen bedrijf beginnen. Er moet idealiter ruimte zijn voor veranderingen en groei op de lange termijn. Blijf praktisch, gefocust en open voor het potentieel van een woning tijdens je zoektocht naar je ideale huis. Succes!

Bekijk ook:
Huis kopen? 10 tips!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate