10x Betonnen bankje


Ben je op zoek naar een stoer en industrieel betonnen bankje voor aan de eettafel, in de hal, slaapkamer, keuken of woonkamer? Wij hebben tien leuke betonnen bankjes voor je op een rijtje gezet, die je direct kunt kopen of vrij eenvoudig zelf kunt maken. Kijk snel verder!

Een bankje in huis is altijd een goed idee. Het kan er niet alleen decoratief leuk en mooi uitzien, het heeft ook een multifunctioneel karakter. Daarmee bedoelen we dat je een bankje op verschillende manieren in verschillende ruimtes in huis kunt gebruiken. Zo is een bankje aan de eettafel een heel populair alternatief voor eetkamerstoelen, maar een bankje kan je ook heel goed gebruiken in de hal, slaapkamer of keuken. Houten bankjes zijn mega populair, maar wat we ook heel stoer vinden is een stoer betonnen bankje, waarmee je een industrieel tintje toevoegt in elke ruimte. Het ziet er niet alleen heel stoer uit, het voordeel van een betonnen bankje is dat je het ook buiten in de tuin of op het balkon kan gebruiken.

1. Betonnen tuinbak van Belliani

Het grote voordeel van een betonnen bankje is dus dat je het ook buiten in de tuin of op het balkon gebruiken. Het betonnen bankje van het merk Belliani is gemaakt van vezelcement en is super strak afgewerkt. Kenmerkend voor betonnen bankjes is dat het na verloop van tijd lichte scheurtjes kan vertonen – dat geldt ook voor dit bankje. Maar dat is juist het charme van betonnen. En wees niet bang, want deze scheurtjes hebben geen invloed op de stabiliteit en duurzaamheid. Hoewel het echt gemaakt is als een tuinbank, kan je het ook zoals je hieronder kunt zien heel stoer aan de eettafel gebruiken. Hier verkrijgbaar.

betonnen bankje belliani

2. Granietbetonnen bankje

Dit is het Ceme bankje van House Doctor – een betonnen bankje met een opvallende, sculpturale look, dankzij de minimalistische uitstraling, het volume en de neutrale grijze kleur. Het oppervlak is bedekt met een granieten steenpoeder om het heerlijk glad te maken. Verzacht de bank met zitkussens en versier de omringende ruimte met orkanen en plantenbakken om een ruimte te creëren die echt van jou is. Het materiaal is niet vorstbestendig. Omdat de bank met de hand is gemaakt, kan het oppervlak kleine plooien, markeringen en gaten hebben die de aantrekkingskracht van dit natuurlijke materiaal alleen maar vergroten. Hier verkrijgbaar.

betonnen bankje house doctor ceme

3. Betonnen bankje met opberger

Vind je bovenstaand bankje stoer, maar ben je op zoek naar een betonnen bankje waar je ook spullen in kunt opbergen? Goed nieuws, want het House Doctor Ceme bankje is ook verkrijgbaar met een opberger. Het Let’s bankje van House Doctor bestaat voor de helft uit een opberger – perfect voor het opbergen van spullen als tijdschriften, plaids, boeken, noem maar op. Je kunt zelfs als een betonnen plantenbak gebruiken. Hier verkrijgbaar.

betonnen bankje met opberger house doctor lets

4. DIY Betonnen bankje maken voor de tuin

Ben je een beetje handig, en vind je DIY projecten leuk? Dan kan het natuurlijk heel leuk zijn om zelf je eigen betonnen bankje te maken. Dit DIY betonnen bankje voor de tuin hebben we gevonden bij OBN. Zij hebben eerst een frame gemaakt melamine Board (Je kunt ook multiplex gebruiken), en vervolgens afgewerkt met cement. Klik hier voor de volledige handleiding.

diy betonnen bankje maken tuin

5. Gebogen betonnen bankje

Op zoek naar een betonnen bankje voor aan een ronde eettafel of tuintafel in de tuin? Dit DIY betonnen bankje heeft gebogen vorm, gevonden bij Family Handyman. Voor dit bankje moet je eerst een mal maken van multiplex, die je vervolgens met cement vult. Nadat het opgedroogd is en beton is geworden, kan de mal verwijderd worden, zodat alleen het beton overblijft. Ook de poten maak je op dezelfde manier. Zij hebben het bankje afgewerkt met stenen, om het meer een natuurlijke look te geven, maar dit is slechts optioneel. Vind je het wat? Klik hier voor de volledige handleiding.

gebogen betonnen bankje

6. Witgrijs betonnen bankje

Een betonnen bankje is ook ideaal voor in de voortuin, waar je even kort op kunt zitten. Dit witgrijs betonnen bankje heeft een breedte en een hoogte van 45cm en een lengte van 120cm. Doordat het super zwaar is, hoef je eigenlijk niet bang te zijn dat het in je voortuin wordt gestolen. Nice! Hier verkrijgbaar.

grijswit betonnen bankje voortuin

7. Landelijk betonnen bankje

Bij betonnen bankjes denk je vaak als eerst aan stoer en industrieel, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Hieronder zie je een super leuk landelijk betonnen bankje, gekenmerkt met sierlijke details in zowel de zitting als de poten. Hoewel het gemaakt is van massief beton, past dit bankje perfect in een romantische of een landelijke tuin. Hier verkrijgbaar.

landelijk betonnen bankje

8. Antraciet betonnen tuinbank

Als je op bent naar een strak en minimalistisch betonnen bankje voor de tuin, dan is deze betonnen tuinbank de ideale keus. Zowel het zitoppervlak als de poten zijn strak. Je kunt het binnen in huis gebruiken, maar ook als tuinbank is het heel stoer. Als je de stoere antraciet kleur wilt behouden, dan zou je het bankje ook kunnen laten coaten. Hier verkrijgbaar in breedtes van 120 of 180cm.

antraciet betonnen tuinbank

9. Bankje met betonblokken

Geen zin om tijd om een echt betonnen bankje te gieten? Matthew Russo, ook bekend als aCreativeTraveler, heeft een video-tutorial gemaakt die je laat zien hoe je je eigen betonnen tuinbank kunt maken met een paar betonblokken en wat hout. Het proces is eenvoudig, snel en goedkoop, waardoor het zelfs geweldig is voor een beginnende doe-het-zelver.

10. Betonlook bankje stalen frame

De Toro tuinbank, met zijn robuuste uitstraling, vormt een perfecte aanvulling op elke voortuin. Deze bank onderscheidt zich door een frame van zwart staal, dat zorgt voor een stevige en duurzame basis. Het zitgedeelte is vervaardigd uit polystone, een materiaal dat niet alleen weersbestendig is maar ook een unieke betonlook uitstraalt. Deze combinatie van materialen draagt bij aan het stoere karakter van de tuinbank. Bovendien laat de bank zich uitstekend combineren met de Toro Tuintafel, waarmee je een consistente en stoere uitstraling aan zowel de voor- als achtertuin kunt geven. Door deze elementen te integreren, creëer je een harmonieuze en uitnodigende buitenruimte die zowel stijlvol als functioneel is. Hier verkrijgbaar.

tuinbank cento betonlook 180x40x45cm-700x500-644ba01629126_l

Bekijk ook:
Bankje met planten
Bankje in de hal
10x Betonnen tafel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate