10x Betonnen tafel


Wil jij een stoere betonnen tafel in huis? Leuk! Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we de leukste betonnen tafels voor je op een rijtje gezet. Hier zitten zowel betonnen tafels bij die je kant en klaar kunt kopen in de winkel of webshop, maar we hebben ook een aantal hele stoere DIY betontafels, inclusief handleiding, gevonden die je helemaal zelf kunt maken. Benieuwd geworden? Kijk snel verder!

Ben je een liefhebber van industriële interieurs? Dan weet je als geen ander dat kleuren en materialen een hele belangrijke rol spelen. Dat geldt eigenlijk voor alle interieurstijlen, maar in een industrieel interieur zijn vooral materialen bepalend voor de sfeer en uitstraling. Beton is bijvoorbeeld een absolute musthave. Zonder beton is geen enkel industrieel interieur compleet. Het leuke is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Betonnen muren zijn bijvoorbeeld erg populair, die je kunt realiseren met betonstuc of betonlook verf. En wat dacht je van een betonvloer of een betonnen aanrechtblad in de keuken? Heb je nog een eettafel of salontafel nodig? Dan zou je kunnen denken aan een stoere betonnen tafel. Om je een idee te geven hoe stoer dit is, vind je hieronder een aantal heel stoere betontafels die je kunt kopen en DIY betonnen tafels die je verrassend eenvoudig zelf kunt maken. Welke betonnen tafel zou jij graag in huis willen hebben? Wij zijn benieuwd!

1. Pontedra betontafel

We beginnen deze lijst met een betonnen tafel die je verwacht bij een echt industrieel interieur. Betontafel Pontedra kenmerkt zich met een 5cm dik dik betonnen tafelblad, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en afmetingen. Zo is het kleinste tafelblad 180 cm lang en het grootst is maar liefst 300 cm lang. Het tafelblad is gemaakt van glasvezel versterkt lichtgewicht beton, wat erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Om het schoon te maken, kan je het heel eenvoudig met een vochtige doek afnemen. Heb je hardnekkige vlekken, dan zou je groene zeep kunnen gebruiken.

betonnen tafel Pontedra

2. Patro betontafel

Net als bovenstaande betonnen tafel, kan je deze betontafel ook op maat laten maken. Betontafel Patro is verkrijgbaar in een iets kleiner formaat met een lengte van vanaf 160 cm. Maar als je een grote eettafel wilt, dan kan je ook kiezen voor het grootste formaat van drie meter. Hetgeen wat deze tafel anders maakt, zijn de grote stalen X poten, die de tafel super stoer maken. Weer eens wat anders dan de normale rechte tafelpoten!

betonnen tafel stalen x poten

3. Betonnen tafel met houten onderstel

Ben je een beetje handig, en vind je het leuk om zelf je eigen meubels te maken? Onderstaande DIY betonnen tafel hebben we gevonden bij Jen Woodhouse, een fervente timmervrouw en DIY’er die al heel veel super leuke meubels heeft gemaakt. Na dat ze eerdere een hele stoere geometrische open boekenkast had gemaakt van houten balken, besloot ze ook een stoere eettafel te maken met een betonnen tafelblad en een vergelijkbaar houten onderstel als de boekenkast. En het leuke, is dat ze er uiteindelijk een hele collectie van heeft gecreëerd, met niet alleen een eettafel, maar ook een salontafel, side table en bijzettafel. Enthousiast geworden? Klik hier om de handleidingen te downloaden.

diy betonnen eettafel houten onderstel maken

4. Betonnen hexagon salontafel

Heb je al een onderstel of heb je al poten, maar geen tafelblad? Dan moet je dus alleen nog een tafelblad scoren. Als het om een rechthoekige of vierkante tafel gaat, dan is dat nog niet zo’n probleem. Gaat het om een hele specifieke vorm, dan is de uitdaging wat groter. Onderstaande super leuke betonnen salontafel hebben we gevonden bij John & Sherry. Het leuke houten onderstel hadden ze al een tijdje – een achthoekige hexagon onderstel die ze hadden gescoord van een buurman die van plan was er ooit een blad aan toe te voegen, maar na maanden niets mee te hebben gedaan, zette ze het voor maar liefst $7 op het buurtkoop-/verkoopbord. John & Sherry hadden het overgenomen met als plan om er een betonnen tafelblad op te maken. Benieuwd hoe ze dit projectje hadden aangepakt? Klik hier voor de volledige handleiding.

betonnen salontafel hexagon

5. Antibes betontafel

Met deze betonnen eettafel haal je een echte blikvanger in huis. Dit is vooral te danken aan het unieke kruispoot onderstel. Het grote voordeel is dat het onderstel centraal onder de tafel bevindt, waardoor je extra eetkamerstoelen eronder kunt schuiven – niet alleen aan de lange zijden, maar ook aan de twee koppen van de tafels.

betonnen tafel antibes

6. Betonnen tuintafel

Betonnen tafels zijn stoer voor binnen in huis, maar ook voor de tuin kan het een heel goed idee zijn. En omdat betonnen tuintafels erg schaars zijn, zijn we extra blij met onderstaande DIY betonnen tuintafel die we hebben gevonden Life is a party. De tafel bestaat uit een robuust houten onderstel, dat een stoere betonnen tafelblad ondersteunt. Ze hebben een stalen gietvorm gecreëerd waar uiteindelijk beton in is gegoten. Het was best een projectje geweest, maar uiteindelijk is Dannyelle is natuurlijk er super blij mee. Wil jij een soortgelijke betonnen tuintafel maken voor jouw tuin? Klik hier voor de volledige handleiding.betonnen tuintafel

7. Ronde betonnen tafel

Hierboven hebben we enkel rechthoekige betonnen tafels laten zien. Maar soms is een ronde tafel een beter idee. Bijvoorbeeld omdat je een hele specifieke ruimte hebt, of omdat je het gewoon mooier vindt. Onderstaande ronde betonnen tafel hebben we gevonden bij MJ, het gezicht achter Home for the harvest. Nadat ze zich realiseerde dat de ronde eettafel die haar moeder wilde waanzinnig duur was, bedachten haar vader en en zij een plan om een doe-het-zelf terrastafel met een rond betonnen tafelblad voor haar te maken. Ze bedachten een rond betonnen tafelblad op een metalen onderstel dat zowel bij de woning als bij het budget past! Klik hier om te zien hoe ze deze stoere ronde betonnen tafel hebben gemaakt.diy ronde betonnen tafel

8. Betonnen salontafel voor de tuin

Tot slot willen we deze stoere betonnen salontafel laten zien, die Amanda heeft gemaakt voor haar tuin. Amanda is het gezicht achter de blog Love & Renovations. Ze heeft zichzelf geleerd hoe ze eenvoudige updates kan aanbrengen om van haar huis een thuis te maken, en  op haar blog laat ze zien hoe jij dat ook kunt doen. En dit projectje is daar een heel leuk en stoer voorbeeld van. Nadat ze erachter kwam dat haar favoriete betonnen tuintafeltje niet meer verkrijgbaar was, besloot ze het gewoon zelf te maken? Hoe ze dit heeft gedaan? Dat kan je hier lezen!

diy betonnen salontafel tuin

Bekijk ook:
5x Industriële eettafel
Een betonnen aanrechtblad
Betonnen tafelblad

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate