Binnenkijken in het stoere appartement van architect Nildo José


Alle binnenkijkers vinden wij natuurlijk leuk, maar we zijn hélemaal enthousiast als we mogen binnenkijken in de woning van een architect. En dat is precies wat we vandaag gaan doen – We gaan een kijkje nemen in het stoere apaprtement van Braziliaanse architect Nildo José, waar zijn voorkeur direct zichtbaar is voor een levensstijl die verbonden is met de natuur en voor een minimalistische architectuur zonder excessen. In het interieur delen meubels ontworpen door Jean Prouvé en Jorge Zalszupin de ruimte met stukken van hedendaagse ontwerpers, zoals Ricardo Graham, Paulo Goldstein en Humberto da Mata. Kan je niet wachten? Kijk dan snel verder!

Toen Nildo het appartement binnenkwam en vanaf het balkon naar het uitzicht keek, wist hij zeker dat hij hier wilde wonen. Het landschap van de hoofdstad São Paulo werd volledig voor zijn ogen onthuld en het was mogelijk om zelfs verre buurten te zien. Met 80m2 aan woonoppervlakte en een dubbele plafondhoogte, bevindt het appartement zich in een klein gebouw, in Vila Madalena, ontworpen door het Frans-Braziliaanse kantoor Triptyque.

Het is een bijzonder gebouw. De ingangen van de units zijn onafhankelijk, waardoor de bewoners veel privacy hebben.

Mezzanine

Met de sleutels in de hand besloot de architect om het dubbelhoge plafond om te vormen tot een mezzanine en het balkon over te nemen, open voor het stadslandschap, in plaats van het om te vormen tot een deel van de woonkamer. Op de begane grond bevonden zich de keuken en twee badkamers. En op de tweede verdieping werd de slaapkamer ingericht, inclusief een ruime inloopkast.

‘Omdat het appartement klein is, heb ik de kamers met elkaar verbonden en heb ik geprofiteerd van de multifunctionaliteit van meubels en de omgevingen. De keuken met inbouwapparatuur maakt deel uit van de woonkamer, die op zijn beurt weer geïntegreerd is met het balkon’, legt hij uit. ‘Mijn vorige appartement, uit de jaren 90, was erg sectoraal en ik identificeerde me niet met de fabriek. Ik had de droom om in een geïntegreerde ruimte te leven.’

binnenkijken appartement architect nildo jose

De Braziliaanse architect verhuisde bijna een jaar geleden en bracht hier alleen nieuwe meubels, met het idee om een elegant interieur te creëren met een lichte industriële uitstraling. Je vindt hier eigentijdse Braziliaanse en Italiaanse meubels en items die zijn ondertekend door bekende ontwerpers zoals Jean Prouvé en Jorge Zalszupin, evenals producten die door hemzelf zijn ontworpen, zoals de groene bank en de eettafel.

woonkamer hoog plafond architect nildo jose - In de woonkamer is de bank ontworpen door Nildo en het behang draagt ​​de signatuur van Lucas Simões. De wandlamp aan de muur is de 265 wandlamp van Flos
In de woonkamer is de bank ontworpen door Nildo en het behang draagt ​​de signatuur van Lucas Simões. De wandlamp aan de muur is de 265 wandlamp van Flos.

Minimalistisch interieur

Wie het huis binnenkomt, herkent al snel de identiteit van Nildo’s werk. ‘Het was de eerste keer dat ik een project voor mezelf creëerde. Ik heb veel DNA meegenomen uit mijn projecten’, benadrukt hij. De minimalistische stijl, die het wezenlijke waardeert ten koste van overdreven keuzes, evenals het palet van neutrale tinten en de intieme relatie van het interieur met de natuur, zijn kenmerken van de architectuur van de gastheer die daar sterk aanwezig zijn. “Ik hou van het appartement zonder franje. De verbrande cementvloer versterkt het ‘down to earth’ klimaat.

stoere woonkamer architect nildo jose hoog plafond groene bank

binnenkijken appartement architect nildo jose mezzanine
De intieme ruimte, op de mezzanine boven de eetkamer, biedt plaats aan slaapkamer en kast
binnenkijken architect nildo jose zwevende trap
De eettafel verbindt de televisie en is ontworpen door Nildo met als doel de ruimtes in huis te optimaliseren

Wit interieur met planten

Wit is alomtegenwoordig in het itnerieur en gaat van meubels naar bekleding. Het behang in de woonkamer, gesigneerd door Lucas Simões, trekt de aandacht. ‘Het interieur, gekenmerkt door het contrast tussen wit en wit, was doelgericht. Geen wonder, ik heb het werk ondergebracht in de vorm van een mandala, van Jacqueline Terpins, over de rol van Lucas’, zegt hij. Planten en bomen stelen ook de show. Op het balkon, waar ze bijna het hele gebied beslaan, is er een ontmoeting van zeldzame en eenvoudige soorten met andere, meer algemene soorten. Het is daar, op de drempel tussen de buitenlucht en de woonkamer, dat Nildo het grootste deel van zijn tijd doorbrengt.

binnenkijken appartement architect nildo jose balkon planten
Het balkon is geïntegreerd in de woonkamer, middels een moderne glazen schuifpui en heeft verschillende soorten planten.
stoere slaapkamer architect nildo jose
Het metalen scherm ub de slaapkamer was de oplossing die Nildo vond om ventilatie en integratie van de kamer met de begane grond mogelijk te maken.

De architect, geboren in Bahia, woont al dertien jaar in São Paulo, waar hij het gelijknamige kantoor heeft. Afgestudeerd aan de Universidade Presbiteriana Mackenzie in São Paulo, werkte hij nooit met grote namen. ‘Ik had graag samengewerkt met architecten die ik bewonder, zoals Isay Weinfeld, maar ik had geen tijd’, zegt hij. Voordat Nildo zijn diploma behaalde, ontwierp hij het appartement van een vriend en als gevolg daarvan begonnen er veel andere klanten te verschijnen. Momenteel heeft hij een team van tien professionals en woningen opgeleverd in Braziliaanse en buitenlandse steden, zoals New York en Los Angeles. ‘Mensen herkennen de taal van mijn werk al en mijn voorkeur voor een elegante en eenvoudige esthetiek, niets extravagants. Het is heel goed om samen te werken met mensen die van mijn werk genieten.’

Bron: Boobam.blog | Fotografie: Luiza Florenzano

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate