Chique badkamer met vrijstaand bad in slaapkamer


De inspirerende slaapkamer-badkamer-inloopkast combinatie kon je heel goed zien hoe de drie functionele ruimtes op een stijlvolle manier met elkaar gecombineerd konden worden. In de portfolio van interieur & architecten studio Studio DB, hebben we een super stijlvolle combinatie gevonden van de slaapkamer en de badkamer. Je hebt hier weliswaar geen inloopkast, maar vooral het badkamer gedeelte maakt alles goed!

Chique badkamer met vrijstaand bad in slaapkamer

New York loft

Het is de slaapkamer-badkamer van een stel uit Australië, die voor hun werk naar New York zijn verhuisd. Met behulp van Studio DB hebben zij hun loft appartement gelegen in Tribeca volledig herontworpen en gerenoveerd. Het gehele loft appartement is erg stijlvol en stoer ingericht, maar het is vooral de slaapkamer-badkamer combinatie die onze aandacht heeft getrokken.

Chique badkamer met vrijstaand bad in slaapkamer

Zowel de slaapkamer als de badkamer zijn prachtige lichte ruimtes met grote raampartijen en een enorm hoog plafond. Het zijn weliswaar twee aparte ruimtes, maar de ontwerpers hebben de twee ruimtes op een hele bijzondere manier samengevoegd.

In de grote vaste muur zijn twee grote glazen deuren geplaatst, die helemaal tot aan het plafond lopen. Hierdoor is er meer ruimtelijkheid ontstaan in beide ruimtes. Tegen deze vaste muur aan de slaapkamer kant is een bad geplaatst. Een modern wit vrijstaand bad, gecombineerd met een chique gouden inbouwkraan en een brede nis in de muur.

Chique badkamer met vrijstaand bad in slaapkamer

Bad in slaapkamer

Het bad is dus in feite in de slaapkamer geplaatst, buiten de badkamer. Maar met behulp van de vloertegels, is het bad optisch gezien tóch onderdeel van de badkamer. In de slaapkamer vind je namelijk een houten vloer, maar het gedeelte waar het bad is geplaatst, is betegeld met super leuke zeshoekige hexagontegels. Het lijkt alsof de houten vloer en de vloertegels als puzzelstukjes in elkaar overlopen.

Paarse zeliges tegels en gouden douche

De hexagontegels lopen helemaal door tot in de badkamer, over de vloer en voor een groot deels zelfs over de grote muur. De grote muur aan de slaapkamer kant is betegeld met een ander soort tegels. Prachtige smalle rechthoekige paarse Marokkaanse zeliges. De gouden regendouche en de bijbehorende handdouche en knoppen passen er geweldig mooi bij.

Chique badkamer met vrijstaand bad in slaapkamer

Aan de muur, die betegeld is met de hexagontegels, vind je twee strakke moderne zwevende wastafels. Daartussen is een chique houten werkblad gemonteerd, waar spullen op geplaatst kunnen worden.

1 Comment

  1. Pingback: Bijzondere tegel vormen | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate