Colour blocking


Colour blocking, een super leuk idee voor het creëren van een vrolijk en kleurrijk interieur. Lees er hier alles over en bekijk de mooiste interieurs waar colour blocking is toegepast!

De modewereld en de interieurwereld hebben veel raakvlakken. Wat eerst een modetrend is, wordt vaak doorgetrokken naar een interieurtrend. Colour blocking behoort ook tot zo’n trend – een techniek waarbij twee of meer gedurfde kleuren op een opvallende manier met elkaar worden gecombineerd. Dit kan je op verschillende leuke manieren en overal in huis toepassen. De muren, de vloeren en de plafonds kunnen daarbij een prominente rol krijgen, maar je kunt ook denken aan kasten, keukenkasten, tafels, een vloerkleed, noem maar op.

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van colour blocking in huis.

1. Gele keuken

Een opvallende gele keuken fleurt de verder neutrale kelder van dit huis in Noord-Londen op. Architectuurstudio Russian for Fish nam de kleurrijke kasten op om de voorliefde van de klant voor ‘eigentijdse terughoudendheid in galeriestijl’ te weerspiegelen. Niet alleen zijn de keukenkasten geel, ook de keuken achterwand, de kastenwand en het plafond hebben dezelfde gele kleur gekregen. Deze colour blocking keuken is absoluut een eyecatcher in huis geworden.

colour blocking gele keuken

2. Verschillende rode tinten in woonkamer en keuken

Architectenbureau Colombo en Serboli Architecture heeft een heel bijzonder colour blocking appartement ingericht, gekenmerkt door rijkelijk gekleurd schilderwerk om het voorheen verkoolde interieur van dit appartement in Barcelona tot leven te brengen.

Na het volledig strippen en repareren van beschadigde oppervlakken, hebben de architecten colour blocking gebruikt om verschillende woonruimtes af te bakenen. Hieronder zie je de super mooie woonkamer en open keuken, waar verschillende tinten verf is aangebracht op het verlaagde plafond, de achterwand, de kasten en het centrale ontbijteiland in de keuken.

colour blocking woonkamer interieur rode tinten

3. Tinten groen in slaapkamer

Hieronder zie je de slaapkamer in hetzelfde appartement – de master bedroom, waar een mintgroene lambrisering is geverfd op de muren. Zelfs het hoofdboord van het bed is daarbij meegenomen. Ze hebben het gecombineerd met witte muuroppervlakken en een mooi klassiek donkergroen geverfd plafond. Het staat prachtig bij de originele patroontegels op de vloer.

colour blocking slaapkamer groene tinten

4. Donkergrijze keukenkasten met zachtrode achtergrond

De Franse architect Sophie Dries heeft een paar Parijse flats uit het midden van de 19e eeuw gecombineerd in een ontwerp dat straatkunst en colour blocking combineert. Het appartement was voorheen twee aparte woningen, gebouwd tijdens de grote wederopbouw van Parijs door Haussmann. Door de renovatie zijn ze samengebracht in één woning van 100 vierkante meter voor een gezin van vier.

Voor verschillende kamers zijn verschillende kleurenpaletten gekozen, waardoor opvallende contrasten ontstaan met de historische details, die in eenvoudig wit zijn geverfd. Hieronder zien jullie de keuken die ingericht is met gedurfd gebruik van colour blocking. Donkergrijze kasten vallen op tegen een zachtrode achtergrond, die zich uitstrekt over muren, de vloer, het plafond en de werkbladen.

colour blocking keuken donkergrijze kasten zachtrode achtergrond
 

5. Roze en groen in showroom

De roze tinten van een make-uppalet gaven gedeeltelijk het kleurenschema van deze ingetogen modeshowroom in Kopenhagen, die is bijgewerkt door het Deense merk Reform. De showroom is van het Deense modemerk Designers Remix, dat in 2002 werd opgericht door het getrouwde duo Charlotte en Niels Eskildsen.

Het grootste gedeelte van het interieur is wit, maar dankzij het toepassen van colour blocking in onder andere de keuken, kan je tóch spreken van een kleurrijk interieur.

colour blocking roze keuken showroom

6. Kleurrijk café in Brussel

Nootkleurige muren en bronzen spiegels zijn terug te vinden in het tweekleurige colour blocking Buddy Buddy-café in Brussel, dat speciale koffie en notenpasta serveert die ter plaatse worden gemaakt.

Het Buddy Buddy-café van 70 vierkante meter is ontworpen door de Amsterdamse studio HOP Architects en bevindt zich op de begane grond van het door UN Studio ontworpen gebouw Le Toison d’Or. Om te vieren dat Buddy Buddy zowel een café- als een notenboteratelier is, besloten de ontwerpers om een tweekleurig interieur te creëren.

De gebogen toonbank en hoge zitgedeeltes die de achterste helft van de ruimte omlijnen en zijn afgewerkt in warme, op noten geïnspireerde kleuren, waaronder een metallic rode verf. De andere helft van de ruimte, het dichtst bij het raam, herbergt lage zitgedeeltes en is afgewerkt in warme, melkwitte kleuren die passen bij de grijze gevel van het gebouw.

colour blocking cafe brussel

7. Kleurrijk café in Brussel

Banden van terracotta en zandkleurige verf wikkelen zich rond de muren van Trevi House, een appartement met één bed in Rome dat is verbouwd door Studio Venturoni. De meer open plattegrond biedt ruimte voor een centrale eethoek, waar colour blocking is toegepast.

Omringende muren hier zijn voorzien van brede banden van terracotta en zandbeige verf, twee aardetinten waarvan de studio vond dat ze synoniem waren met Rome. Dit hebben ze op een stijlvolle manier gecombineerd met een wit plafond, opvallende gouden kasten en een opvallende blauwe deur.

colour blocking eethoek

8. Groene kasten en vloer in hal

Saliegroene opbergkasten en een schommelzitje behoren tot de eigenzinnige details in dit gerenoveerde 19e-eeuwse appartement in Berlijn, ontworpen door de lokale studio Club Marginal Architekten. De architecten richtten de renovatie op het creëren van meer ruimte voor het gezin om hun bezittingen op te bergen.

In de ruimte die de entree van het appartement omlijst, werd een saliegroene kast op volledige hoogte ingebouwd, met kasten, laden en open planken. Dezelfde tint groen werd ook op de vloer aangebracht. Dit is gecombineerd met strakke witte muren en plafond. Een mooi voorbeeld dat colour blocking niet altijd zo overweldigend hoeft te zijn.

colour blocking hal groene vloer kasten

9. Colour blocking kinderkamer

Deze kinderkamer is ontworpen en ingericht door INT2 architecten, die het in Moskou het interieur van een heel bijzonder appartement hebben gerealiseerd. De bewoners zin een liefhebber van de Scandinavische stijl, die in het appartement gecombineerd wordt met een middeleeuwse minimalisme.

Het is een ruime lichte kinderkamer, die met behulp van colour blocking in twee gedeeltes is verdeeld. Het rechtergedeelte is volledig mintgroen geverfd. Niet alleen is er gekozen voor een groene vloer en groene muren, maar ook een groen plafond. Dit is het slaapgedeelte geworden, waar onder andere een blauw kinderbed is geplaatst. Het andere gedeelte is volledig wit – een groot open gedeelte waar lekker gespeeld kan worden.

colour blocking kinderkamer mintgroene muur

10. Blauw witte slaapkamer

In hetzelfde appartement is onderstaande slaapkamer ingericht, waar net als in de kinderkamer colour blocking is toegepast. Een lichte houten vloer is gecombineerd met strakke witte muren en een wit plafond. Maar er is ook een echt slaapgedeelte gecreëerd, met onder andere een verlaagd plafond. In dat gedeelte zijn de muren, het plafond en de houten vloer volledig blauw geverfd. Zelfs de radiator en de plinten zijn daarin meegenomen.

colour blocking slaapkamer blauw wit

Bekijk ook:
Lambrisering verven doe je zo – 5 tips!
Deur in dezelfde kleur verven als de muur
Muur kleuren
Muur met twee kleuren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate