Deur kastombouw


Elke woning heeft deuren en deuropeningen. En bij negen van de tien deuren vind je ruimte rondom de deur, waar niets mee gedaan wordt. Dit kan aan beide kanten van de deur zijn, maar vooral de ruimte boven de deur blijft vaak onbenut. Dit is heel normaal, maar soms kan het een goed idee zijn om die lege ruimte goed te benutten. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een kastombouw. Je zorgt er dus voor dat de ruimte rondom de deur ingericht wordt met kasten of planken. Dit is niet alleen erg handig voor mensen die klein wonen en weinig ruimte hebben, zo’n kastombouw rondom de deur kan er bovendien erg mooi uitzien.

Deur kastombouw

Omdat de ruimte rondom een deur vrij specifiek is, gaat het bij een kastombouw vaak om maatwerk. Elke deur en de bijbehorende ruimte daaromheen zijn namelijk anders. Wat dat betreft zou je het kunnen vergelijken met een inbouwkast.

Rondom de deur

Sommige mensen maken een kastombouw naast de deur, sommigen alleen boven de deur, maar je zou ook de gehele ruimte rondom de deur kunnen gebruiken. Op die manier benut je alle centimeters optimaal. Het kan om elke deur in huis gaan. De deur in de woonkamer, de slaapkamer, kinderkamer, de hal… Je zou zelfs een kastombouw kunnen realiseren rondom de voordeur.

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Boekenkast, kledingkast, garderobekast

Afhankelijk van wat voor ruimte het is, kan je de kastombouw voor verschillende doeleinden gebruiken. In de woonkamer wordt het bijvoorbeeld vaak als boekenkast gebruikt. In de keuken zou je het kunnen gebruiken als servieskast of voorraadkast. In de hal kan je er een praktische garderobekast van maken. En in de slaapkamer zou je het ook in kunnen richten als kledingkast.

Zoals gezegd kan je zowel kasten als planken gebruiken. Open planken kunnen ervoor zorgen dat het iets chaotischer oogt, vooral als het bijvoorbeeld gaat om schoenen of kleding. Wil je het rustiger hebben, dan is het aan te raden om dichte kasten te gebruiken.

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

Deur kastombouw

1 Comment

  1. Kristie Smith Reply

    Ik zou graag een boekenkast om mijn deur heen willen bouwen. Is Dit mogelijk bij jullie te ontwerpen. En wat zijn globaal de prijzen hierbij.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate