Inbouwkast inspiratie


Een slaapkamer waarin kant en klare meubels staan kan heel inspirerend zijn, echter slaapkamers die speciaal op maat gemaakt worden zijn soms nog net iets bijzonderder. In dit soort gevallen worden er meestal meubels zoals een inbouwkast op maat gemaakt in combinatie met ander functies en meubelstukken. Zo’n slaapkamer is natuurlijk prachtig, maar alleen al een inbouwkast op maat laten maken is al heel bijzonder omdat het helemaal op de slaapkamer is afgestemd, het precies past en het aansluit bij de interieur stijl van de ruimte.

Inbouwkast inspiratie

Inbouwkasten in verschillende vormen

Een kast die ingebouwd wordt in een slaapkamer is vaak voor de kleding van de bewoners. Maar een inbouwkast kan ook tegelijkertijd functioneren als berging voor een televisie, of zelfs het bed. Het is mooie manier om allerlei onderdelen van de slaapkamer met elkaar te integreren.

Inbouwkast inspiratie

Inbouwkast inspiratie

Inbouwkast inspiratie

Een bed in de kast

Een mooie en efficiënte oplossing voor kleine ruimtes is het opbergen van het bed in een inbouwkast. Deze kast heeft in eerste instantie plek voor alle kleding maar daarnaast ook de ruimte om een bed in en uit te klappen. Wanneer het bed is ingeklapt, kan de ruimte gebruikt worden als bijvoorbeeld eetkamer of woonkamer. Een slimme, snelle en efficiënte manier van het omgaan met ruimte.

Inbouwkast-inspiratie-3 Inbouwkast-inspiratie-4

Een eenheid

Wanneer er voor een inbouwkast gekozen wordt, dan wordt er vaak nagedacht over de afwerking hiervan. Een kast kan namelijk helemaal in de ruimte opgaan en een eenheid vormen met het interieur óf de kast wordt een opvallend element in de ruimte die afsteekt van het interieur. Beide keuzes zijn van belang op de uitstraling van de gehele slaapkamer. Een strak afgewerkte kastenwand oogt rustig, opgeruimd en strak ongeacht het gebruikte materiaal.

Inbouwkast-inspiratie-5 Inbouwkast-inspiratie-6

Inbouwkast inspiratie

Inbouwkast inspiratie

Inbouwkast inspiratie

Inbouwkast-inspiratie-1 Inbouwkast-inspiratie-2

Bron: Smalldesignideas.com | Drawhome.com | Hayahomeproducts.com | Bryndiseva.is | Vtwonen.nl | Myscandinavianhome.blogspot.com |

2 Comments

  1. Pingback: Deur kastombouw | HOMEASE

  2. Pingback: Eclectisch thuiskantoor/lounge aan de woonkamer | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate