Een fris begin van elke dag begint met meer planten in huis!


Sommige ochtenden spring je vol motivatie uit je bed, maar iedereen heeft van die dagen dat je liever nog een uurtje of langer blijft liggen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je elke ochtend fris je bed uitstapt en het meeste uit je dag haalt? Uiteraard is goede nachtrust, gezond eten en leven heel erg belangrijk, maar wist je dat je met meer planten in huis, je jouw hele leefomgeving een frisse uitstraling kan geven voor een frisse start van elke dag!

Met kamerplanten kun je het zo gek maken als je wilt, van gezellige binnen bloempotten in elke kamer, tot statement grote binnenplanten of zelfs een ultieme urban jungle! Planten geven jouw interieur niet alleen een frisse uitstraling maar hebben ook heel veel andere voordelen.

1. Kamerplanten zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit

Planten absorberen namelijk kooldioxide en produceren zuurstof waardoor de luchtkwaliteit van jouw levensomgeving wordt verbeterd. Daarnaast filteren ze ook minder goede stoffen die afkomstig zijn van meubels, tapijten en schoonmaakproducten.

2. Meer planten, minder stress!

Niets is zo rustgevend als de natuur en dit geldt ook voor jouw kamerplanten. De groene, natuurlijke elementen van de planten kunnen een rustgevend effect hebben en daardoor het gevoel van stress verminderen.

voordelen van veel planten in huis

3. Kamerplanten geven je productiviteit een boost

Verschillende studies hebben bewezen dat planten in een werk- of studieruimte de concentratie en productiviteit kunnen verhogen. Dus zeker als je veel vanuit huis werkt of studeert, is het hartstikke slim om wat extra planten in jouw werkruimtes neer te zetten.

4. Planten kunnen geluid absorberen

Wist je dat sommige planten kunnen helpen bij het absorberen van geluidsgolven, waardoor ze de akoestiek in een ruimte kunnen verbeteren. Dit kan handig zijn als jij veel echo of harde oppervlakken in je huis hebt.

Kamerplanten geven dus niet alleen je interieur een groene boost, maar hebben ook nog eens hartstikke veel voordelen voor jouw gezondheid en levensomgeving.

leuke planten op kast

Laat je planten avontuur beginnen!

Helemaal enthousiast geworden over binnenplanten? Wij ook! Voordat je begint met het online bestellen van de planten die het beste bij jou passen, denk eerst na over een paar belangrijke factoren:

Kies planten die bij jou passen

Het aanbod aan binnenplanten is eindeloos, dus denk na over welke planten het beste bij jouw interieur en levensstijl passen. Kies voor gemakkelijk te onderhouden planten zoals de Sansevieria of hydrocultuur planten als je niet veel tijd of zin hebt in het onderhouden van de planten, of ga juist voor een grote Monstera plant die meer aandacht en liefde nodig heeft, als jouw binnenplanten een nieuwe hobby kunnen worden.

Kies de juiste plek voor je planten

Of je nu gaat voor een groot statement plant in het midden van je hal, of in de hoek van de kamer, of als je juist gaat voor heel veel kleine plantjes hier en daar, hou rekening met de juiste plek voor elke plant. Denk hierbij aan de hoeveelheid licht die de planten op de plek krijgen, aangezien de meeste planten het goed doen met voldoende licht maar niet zo van direct zonlicht houden.

Kies de juiste bloempotten

Aangezien jouw planten allemaal binnen staan, is een binnen bloempot onmisbaar. Bij het kopen van passende bloempotten is het ontzettend belangrijk om te denken aan het soort plant dat je in de bloempot wilt (sommige planten hebben meer ruimte nodig), en kies voor bloempotten die passen bij je interieurstijl en kleuren in je huis.

Begin vandaag nog met het omtoveren van jouw huis tot een groen paradijs en geniet van alle voordelen die kamerplanten je kunnen bieden!

planten huis plantenstandaard

Bekijk ook:
Haal de natuur in huis met de mooiste kamerplanten
10x Badkamer planten
12x Slaapkamer planten

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate