10x Badkamer planten


Ben je op zoek naar leuke badkamer planten, waarmee je meer kleur en leven kunt blazen in de ruimte waar je doucht, in bad gaat en je tandenpoetst? Wij hebben de tien leuke planten voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn voor een vochtige ruimte als de badkamer. Kijk snel verder!

Planten doen heel veel in huis, dat weten we inmiddels wel. Kamerplanten zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid, en ze kunnen ons zelfs een goed gevoel geven. Onderzoeken hebben aangetoond dat kamerplanten je stemming, productiviteit, concentratie en creativiteit stimuleert. Ze kunnen stress en vermoeidheid verminderen. Planten zorgen voor een schonere binnenlucht doordat ze gifstoffen absorberen, de luchtvochtigheid verhogen en zuurstof produceren. Daarnaast heeft het ook een positieve impact op de akoestiek, biedt het privacy en zorgt het voor meer kleur en leven in een ruimte. Kortom, planten zijn een absolute musthave in elke ruimte in huis. Niet alleen in de woonkamer, keuken en slaapkamer, maar ook in de badkamer.

De badkamer is echter een vochtige ruimte, en heeft relatief minder licht in vergelijking met andere ruimtes in huis. Daarom zijn lang niet alle planten geschikt voor de badkamer. Om je veel moeite en geld te besparen, en te voorkomen dat je de planten in jouw badkamer na een week weer moet weggooien, hebben wij tien leuke badkamer planten voor je op een rijtje gezet.

1. Lepelplant

De Spathiphyllum Torelli, beter bekend als de Lepelplant, valt vooral op met hun glanzende bladeren en witte bloemen, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Deze planten zijn ook geweldig vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen. Uit onderzoek van NASA bleek dat de plant effectief was in het verwijderen van chemicaliën zoals trichloorethyleen, benzeen en formaldehyde uit de lucht, die allemaal in de badkamer aanwezig kunnen zijn. Lepelplanten zijn vooral geweldig voor badkamers omdat ze dol zijn op de vochtige omgeving die je normaal niet in andere kamers van het huis kunt krijgen. Probeer het dicht bij een douche te plaatsen waar het veel stoom kan krijgen.

badkamer planten lepelplant

2. Aloë vera

Aloë vera is één van de handigste planten om te hebben in huis vanwege de rustgevende eigenschappen. De gel in de bladeren kan worden gebruikt als een zalf voor snijwonden, schaafwonden, brandwonden en een droge huid, dus het is zeker iets dat je in je badkamer wilt hebben. Aloë vera planten houden van veel licht en warmte, dus ze kunnen het beste dicht bij een raam worden geplaatst, waar ze voldoende zonlicht kunnen krijgen. Omdat ze heel weinig water nodig hebben, is de luchtvochtigheid van je dagelijkse douche voldoende om ze te laten gedijen.

badkamer planten aloe vera

3. Dracaena trifasciata

De Sansevieria, oftewel Dracaena trifasciata, is misschien wel één van de meest makkelijke planten om te verzorgen. Het is een zeer winterharde plant, geeft de voorkeur aan weinig licht en is niet kieskeurig met warmte of water – deze plant is dus erg geschikt in je vochtige badkamer en zal niet meteen doodgaan door overdompeling. Net als de Lepelplant, zijn dit ook ideale luchtzuiverende planten. Ze verwijderen gifstoffen zoals formaldehyde uit de lucht die normaal in badkamers voorkomen uit schoonmaakproducten, voegmiddel en sommige cosmetica. Formaldehyde wordt vaak in verband gebracht met huid-, oog-, neus- en keelirritatie, dus Sansevieria planten zijn ideaal in badkamers waar chemicaliën zich kunnen ophopen.

badkamer planten Sansevieria

4. Hedera

De Hedera, ook wel Klimop genoemd, is niet alleen een hele populaire klimplant voor aan de gevel – het is ook een zeer geschikte plant voor de badkamer. Dit heeft vooral te maken met de luchtzuiverende en verversende eigenschappen, waarmee je schimmel in de badkamer kunt voorkomen. Je kunt ze bovendien op verschillende leuke manieren een plekje geven. Gebruik het als een hangplant, door ze aan het plafond of aan de muur te hangen, of plaats de Hedera plant op een wandplank of vensterbank. Ze geven meestal de voorkeur aan matig licht en een hoge luchtvochtigheid, dus plaats ze uit de buurt van direct zonlicht.

badkamer planten hedera

5. Aglaonema

De Aglaonema is een zeer gemakkelijke plant om te kweken. Ze geven de voorkeur aan warme en vochtige omgevingen, – ideaal dus voor de badkamer. Deze planten zijn niet erg kieskeurig en hebben niet veel licht nodig, maar het is het beste om ze in relatief medium tot weinig licht te houden of uit de buurt van indirect zonlicht. Afgezien daarvan zijn Aglaonema planten meestal behoorlijk winterhard, en hebben hierdoor niet heel veel verzorging nodig.

badkamer planten Aglaonema

6. Krokodillenvaren

De Microsorum Crocodyllus, die ook wel de Krokodillenvaren wordt genoemd, is een super leuke kamerplant met opvallende reptielenhuidbladeren. Met deze onderscheidende leerachtige look zijn de bladeren van deze varens behoorlijk opvallend en vormen ze een uitstekende aanvulling op een verzameling kamerplanten. Omdat ze van vochtigheid houden, zijn ze zeer geschikt voor de badkamer of keuken. Plaats de Krokodillenvaren op een plek met helder, maar indirect zonlicht. En geef indien mogelijk één keer per week water vanaf de bodem, met behulp van een schotel, en nevel om de paar dagen over de bladeren. Ze zijn ook super leuk als terrarium plantjes.badkamer planten krokodillenvaren

7. Graslelie

Op zoek naar onderhoudsvriendelijke planten voor de badkamer? De Graslelie is een ideale kandidaat – ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben niet veel aandacht nodig, dus je hebt absoluut geen groene vingers nodig om deze planten mooi te houden. Graslelies zijn perfect voor badkamers omdat ze het niet erg vinden om in een pot te zitten, van vocht genieten en prima zonder veel licht kunnen leven. Plaats het op de badkamermeubel, hang het boven het bad of zet hem op een plank om wat groen aan je badkamer toe te voegen.

badkamer planten graslelie

8. Calathea Rufibarba

De Calathea Rufibarba wordt ook wel de Fluwelen Calathea genoemd – vanwege de kleine haartjes die de wasachtige bladeren en stengels bedekken en de plant een zacht, fluweelachtige uitstraling geven. Het is een hoge calathea-variëteit met rode stengels en diep blauwgroen, langwerpig blad met een donkerpaarse onderkant. Ze doen het uitstekend in badkamers omdat ze van schaduwrijke plekken en een hoge luchtvochtigheid houden. Veeg de bladeren af als ze stoffig worden, zodat ze nog steeds indirect licht kunnen opnemen.

badkamer planten Calathea Rufibarba

9. Gatenplant

De Monstera Deliciosa is misschien wel een van de meest populaire planten voor binnen in huis. Ze kenmerken zich met grote bladeren met gaten – vandaar dat ze ook de bijnaam de Gatenplant hebben gekregen. Ook bij weinig licht kan deze plant door de toegevoegde luchtvochtigheid goed gedijen in de badkamer. Helder, indirect licht is ideaal, maar je Monstera kan nog steeds gezond zijn in de schaduw: het kan alleen wat langzamer groeien en minder van de karakteristieke spleten en perforaties in zijn bladeren ontwikkelen.

badkamer planten gatenplant

10. Pannenkoekplant

Een andere zeer populaire kamerplant die ook uitermate geschikt is in een vochtige ruimte als de badkamer, is de Pannenkoekplant! Deze super leuke plant kenmerkt zich met platte ronde bladeren, die voor een schattige uitstraling zorgen. De zichzelf voortplantende Pilea Peperomioides gedijt goed in tropische omgevingen, waardoor het de perfecte kandidaat is als jouw mooie badkamer plant. Wil je het optimaal laten groeien, zet de Pannenkoekplant dan bij een raam met helder tot indirect licht.

badkamer planten pannenkoekplant

Een extra leuk idee, die we ook absoluut in deze lijst met leuke badkamer planten willen toevoegen voor de liefhebber van de kleur groen, en echte groene badkamer wilt inrichten: Verticaal tuinieren

Bekijk ook:
12x Slaapkamer planten
Balkon planten
12x Hangplanten
50x Badkamers voorbeelden
Stylingtips voor een kleine badkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate