Een luxe eetkamer creëer je zo


In de eetkamer wil je natuurlijk lekker zitten om te tafelen of te eten. Daarnaast wordt een eetkamer veel gebruikt om in te werken of huiswerk in te maken. Wil je dit echt goed doen, dan is het handig om van je eetkamer een luxe eetkamer te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen.

De functie van de eetkamer

Om de eetkamer luxe in te kunnen richten, is het handig om na te denken over de functie van jouw eetkamer. Wanneer je dit weet, kun je je eetkamer hierop aanpassen en beter indelen. Zo kun je een eetkamer inrichten om alleen te eten en misschien wat te drinken. Het is echter eveneens mogelijk om van jouw eetkamer een centrale ruimte in het huis te maken.

Een andere mogelijkheid is om van je eetkamer een plek te maken voor werk, huiswerk, hobby’s of zelfs een plaats waar je samen de dag bespreekt. Daarvoor is het niet alleen handig om de juiste tafel te hebben, maar genoeg opbergruimte in je eetkamer is net zo handig. Voor een luxe eetkamer heb je uiteraard de juiste stoelen en verlichting nodig.

Alle functies en wensen die jij voor je eetkamer in gedachten hebt, moeten verwerkt worden in de inrichting. Als je dit hebt bepaald, kies je de juiste grootte tafel met de juiste bijbehorende stoelen uit. Wanneer de inrichting van jouw eetkamer bij elkaar past, is het nog fijner om in de eetkamer te zijn.

luxe eethoek ovalen eettafel

De juiste tafel

Het vinden van de juiste tafel kan een lastige klus zijn. Zo kun je ervoor kiezen om direct een Travertin eettafel te kopen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties die eveneens bij jouw wensen passen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kost het kiezen van een tafel jou flink wat tijd. Deze tijd is het echter waard, want de juiste tafel in jouw eetkamer gaat lang mee.

Om de juiste tafel te hebben, is het handig om te weten hoe groot deze tafel moet zijn. Hierbij moet je rekening houden met de gezinsleden in je huis en eventuele gezinsuitbreiding. Door hier rekening mee te houden, is het mogelijk om in één keer de juiste tafel te vinden.

Ook het materiaal van de tafel kan er veel toe doen. Dit komt omdat niet elk materiaal even geschikt is voor jouw wensen. Tafels worden vaak gemaakt van hout, vanwege de veelzijdigheid van dit materiaal. Vooral een eikenhouten eettafel is erg populair. Een tafelblad van marmer is eveneens een goede keuze.

luxe eethoek ronde marmeren eettafel

De juiste stoelen

De stoelen zijn eveneens een belangrijk onderdeel van de eetkamer. Je wilt natuurlijk wel stoelen hebben die comfortabel zitten. En een stoel moet passen bij de overige inrichting van je eetkamer.

Zo kun je bij een houten inrichting ook makkelijk houten stoelen plaatsen. Een combinatie van verschillende kleuren, geeft jouw eetkamer net iets meer uitstraling. Welke combinaties je maakt, ligt aan jouw interesses en voorkeur. Wanneer je een bepaalde stijl aanhoudt, zijn er vaak al vele mogelijkheden die hierop aansluiten.

luxe eethoek eetkamerstoelen

Bekijk ook:
10x Ronde eethoek
Verschillende stoelen aan de eettafel
Vloerkleed onder de eettafel

1 Comment

  1. Pingback: Creëer een luxe Eric Kuster stijl interieur met deze tips! - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate